محمد باقر نوبخت:

روحانی قصد احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی را دارد

مشاور امور اقتصادی رئیس جمهور منتخب گفت: طرحی که برای احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی در مجلس مطرح شد را یک علامت مثبت می دانم.
 به گزارش  خبرآنلاین، محمد باقر نوبخت در برنامه دیروز، امروز و فردا که با حضور وی و باهنر نائب رئیس مجلس برگزار شد، با بیان اینکه آقای روحانی رایزنی با مجلس را قطعاً انجام خواهند داد، افزود: البته ایشان این موضوع را شرط کافی می دانند نه شرط لازم! اساساً برای فرآیند انتخاب برای معرفی به مجلس همه رایزنی هایی که باید با مراجع صاحب نظر داشته باشند را انجام می دهند. فکر می کنم اگر الزاماتی که برای انتخاب و معرفی یک وزیر به مجلس وجود دارد، به درستی انجام شود و بدون نگاه های جناحی و با توجه به توانایی ها انتخاب صورت بگیرد، بخش کفایت آسان تر انجام می شود.

وی ادامه داد: «طرحی که برای احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی در مجلس مطرح شد را هم یک علامت مثبت می دانم چون آقای روحانی بارها اعلام کردند قصد چنین کاری را دارند و مجلس محترم بستر قانونی این موضوع را فراهم کرد. البته فکر می کنم از این فرصت باید برای افزایش بهره وری این سازمان استفاده کنیم. یک سری مشکلاتی وجود داشت که در شروع کار مجدد باید اصلاح شود. در نهایت فکر می کنم این علائم مثبتی که صادر می شود مشخص می کند که نمایندگان هم مطالبت مردم را می شناسند.»
وی با اشاره به اصل 57 قانون اساسی درباره تفکیک قوا، گفت: الان هیچ گونه رسمیتی بین ملاقات ها و تشکیل برخی جلسات تعریف شدنی نیست. اما بر اساس نوع نگاه قانون اساسی به قوه مجریه و مقننه، باید مقدماتی اندیشیده شود تا بعد از رسمیت یافتن دولت کارها به خوبی پیش برود.»
نوبخت ادامه داد: «ما به اصل تفکیک قوا معتقد هستیم. با وجود تفکیک مسولیت های قوا، بین قوه مجریه و مقننه یک رابطه تنگاتنگ وجود دارد که قابل قیاس با رابطه دولت با قوه قضاییه نیست. ما بعد از امضای حکم ریاست جمهوری، باید به مجلس برویم و مراسم تحلیف برگزار شود. قانون اساسی تاکید دارد که رئیس جمهور باید از مجلس برای هیات وزیران، رای اعتماد بگیرد.»
نماینده روحانی اضافه کرد: « تعدادی از نماینده های مجلس و کمیسیون های تخصصی مجلس مایل هستند با رئیس جمهور منتخب جلسه داشته باشند. پاره ای از کارها هست که اگر مقدمات خوبی برای آن اندیشیده نشود ممکن است در ادامه با مشکلاتی مواجه شویم. الان به سرعت با مسولین محترم دستگاه اجرایی در حال مذاکره هستیم و آخرین وضعیت کشور را رصد می کنیم.»
وی با بیان اینکه چون بیشترین کار ما با مجلس است باید تعامل خوبی با آن داشته باشیم، گفت: دولت می تواند روز رای گیری لیست وزرا را در اختیار مجلس قرار بدهد اما ما برای این که از دیدگاه نماینده ها در مورد انتخاب رئیس جمهور مطلع شویم، باید جلساتی با دوستانمان در مجلس داشته باشیم. بنده دیروز ملاقاتی با دکتر لاریجانی داشتم و نقطه نظرات طرفین را مطرح کردیم. اینکه رئیس جمهور و مجلس بدانند که هر دو منتخب مردم هستند و مردم بیش از هرچیزی نیازمند تعامل این دو قوه هستند، نکته بسیار مهمی است که فکر می کنم هم جناب آقای روحانی و هم مجلس محترم به آن اشراف دارند.
نوبخت افزود: در این فرصت با تعدادی از نمایندگان و روسای کمیسیون ها دیدار داشتم و مطالبشان را شنیدم. نوع نگاهی که ما به جایگاه ممتاز قوه مقننه داریم و معتقدیم کارهای اجرایی باید با قانون تصویب شده توسط مجلس انجام شود، باعث می شود تعاملات از سوی ما به دقت پیش برود. البته ارتباط و تعامل بین دولت و مجلس منوط بر این که هیات رئیسه افرادی را مشخص کنند، شاید نباشد.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله