نباید نیروهای مان را مسئله دار کنیم

باید از خیر این انتخابات گذشت…

اصلاح‌طلبان نباید کاندیدی داشته باشند و می توانند به عهده مردم بگذارند که هر کس خواست رای بدهد و یا ندهد؛ اما خود اصلاح‌طلبان نباید انتخابات را تحریم کنند و نباید کاندیدایی داشته باشند و یا توصیه به رای دادن مردم بکنند.

رد صلاحیت آقای هاشمی توسط شورای نگهبان کاملا غیرمترقبه بود. هیچ کس فکر نمی‌کرد حاکمان به این سهولت قانون را بشکنند چرا که قانونا نمی‌توانستند رفسنجانی را رد صلاحیت بکنند. توجیهی هم که برای این رد صلاحیت درست کرده اند به هیچ وجه حقوقی و قانونی نیست، بلکه سیاسی است. به نظر می‌رسد که رژیم تصمیم گرفته که هیچ راه دیگری را اعم از اصلاح‌طلبی یا هر راه دیگر؛ باز نگذارد. یعنی حتی نخواسته اند که مردم مشارکت نسبی هم داشته باشند.

اما به نظر من انتخابات را نباید تحریم کرد بلکه باید از آن گذشت.

برخی دوستان اصلاح‌طلب خیلی اصرار دارند که بالاخره هر کسی که به میدان می‌آید باید به او رای داد و یک توجیهی هم برایش درست کرد. من با این کار موافق نیستم.نباید رژیم کاندیدای ما را تعیین کند.این شیوه نادرستی است که نباید تسلیم آن شد.

اصلاح‌طلبان نباید کاندیدی داشته باشند و می توانند به عهده مردم بگذارند که هر کس خواست رای بدهد و یا ندهد؛ اما خود اصلاح‌طلبان نباید انتخابات را تحریم کنند و نباید کاندیدایی داشته باشند و یا توصیه به رای دادن مردم بکنند.

با تحریم موافق نیستم و فکر می‌کنم باید حق را به مردم داد و اجازه دهیم که آنها رای خودشان را اعلام کنند، باید با این قضیه دموکراتیک برخورد کرد و کسانی که در یکی، دو کاندیدا چیزی دیده‌اند و می‌خواهند به آنها رای دهند، شخصا این کار را بکنند.

به هر حال این انتخابات مشخص کرد که مادامی که آقای خامنه‌ای رهبر است و کشور دست یک عده سپاهی است که تاثیرگذار هستند؛هرگز اجازه نمی‌دهند که در این مملکت انتخاباتی صورت گیرد. ما هم باید به همین شکل با آن برخورد کنیم و در زمینه‌های دیگر فعالیت‌های خودمان را داشته باشیم. به هر حال این نظام را باید تکان داد. این نظام نمی‌تواند به هر شکلی که می خواهد عمل کند. ما اگر در انتخابات نتوانیم فعال باشیم باید فعالیت های خودمان را در جاهای دیگر مثل موارد نقض حقوق بشر در ایران متمرکز کنیم.

من با کسانی که می‌گویند فقط در انتخابات باید نیروهایمان را متمرکز کنیم مخالف هستم. ما به هر صورت باید تاثیرگذاری داشته باشیم. در هر حال باید از این انتخابات گذشت و سخت بر این باورم که هیچ کاندیدی را نباید تایید کرد.

آقای جلایی‌پور (پدر و پسر) بر آقای روحانی بسیار اصرار می‌ورزند. آقای حسن روحانی مگر مباحث و رویکردهای جنبش اصلاح طلبی را قبول دارد؟ او مجموعه این مباحث را نمی‌پذیرد. ما نیرویی را می‌خواهیم پشت سر آقای روحانی ببریم که بعدا در باره خود ما مسئله دار خواهند شد.اگر آنها از ما سرخورده شوند پس از آن چگونه خواهند توانست به ما اعتماد کنند؟

به همین دلیل من می‌گویم باید از خیراین انتخابات گذشت و به هیچ وجه کار درستی نیست که مردم را به پشت سر هر کسی که اینها اجازه می‌دهند و مقدار کمی هم به ما نزدیک است کشاند.

سایت ملی – مذهبی محلی برای بیان دیدگاه های گوناگون است.

مطالب مرتبط

سعید مدنی / زندان دماوند

بی‌تردید تفاوتی ماهوی در دامنه و ابعاد خشونت علیه دانشجویان و دانشگاهیان حامی مردم غزه و طرفدار آتش‌بس در آمریکا با سرکوب دانشجویان در اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» ایران در سال ۱۴۰۱ وجود دارد

رضا خندان / زندان تهران بزرگ

به جرئت می توانم بگویم هیچ حکومتی در تاریخ چنین جفایی نسبت به فرزندان کشورش نکرده است. آن ها مرز وحشی گری، سرکوب و خشونت عریان را جابجا کردند. زندانیانی که ساعاتی قبل، آسیب دیدگان را نجات می دادند، حالا خود، هدف حمله ی نظامیان و مقامات شده بودند

ابوالفضل قدیانی و مهدی محمودیان

لحظاتی را از نزدیک دیدیم که نفس کشیدن در میان آتش و دود و انفجار، خود به یک رویا تبدیل شده بود. زمانی که صدای جنگنده‌ها و بمب‌ها همچون کابوسی بی‌پایان بر سر ما فرود می‌آمد، زنده ماندن تنها آرزویی دست‌نیافتنی بود. هر لحظه ممکن بود صدای انفجاری دیگر، جان هر یک از ما را بگیرد

مطالب پربازدید

مقاله