تداوم بلاتکلیفی و

اعتصاب غذای برادران کردپور

با گذشت نزدیک به پنجاه روز از بازداشت غیرقانونی خسرو و مسعود کردپور دو روزنامه نگار کرد، تاکنون از اتهام آنها اطلاعی در دست نیست و وکیل آنها نتوانسته با موکلین خود ملاقات کند. این در حالی است که در ملاقاتی که این دو روزنامه گار با خانواده خود داشته اند اعلام کرده اند در اعتراض به بازداشت غیرقانونی خود در اعتصاب غذا بسر می برند و جان آنها در خطر است.

کمال حسینی خبرنگار آژانس خبری موکریان در خصوص فعالیت برداران کردپور به سایت ملی – مذهبی می گوید: “خسرو کردپور روزنامه نگار و مدیر آژانس خبری موکریان بیش از دو دهه است که به فعالیت های مدنی و حقوق بشری مشغول می باشد. اوایل دهه هشتاد هم توسط دادگاه انقلاب مهاباد محکوم و در نهایت دو سال و نیم را در زندان سپری کرد. مسعود برادر خسرو هم روزنامه نگار و فعال مدنی است که پس از بیست دو سال تدریس در دبیرستان های بوکان در سال هشتاد و هفت به یکسال زندان و نهایتا اخراج از شغل معلمی محکوم شد.”

آژانس خبری موکریان بیشتر اخبار مربوط به مناطق کردنشین ایران و اخبار مربوط مسائل اجتماعی، فرهنگی و حقوق بشری را منتشر می کند.

مسعود و خسرو کردپور ۱۷ و ۱۸ اسفندماه سال گذشته، توسط نیروهای وابسته به وزارت اطلاعات در شهر مهاباد بازداشت و پس از گذشت سه هفته بازداشت، هشتم فروردین‌ماه سال جاری، به زندان اطلاعات در ارومیه منتقل شدند.

وی در ادامه به نحوه بازداشت برادران کردپور اشاره کرده و می افزاید: “هفدهم اسفند نود و یک در مراجعه نیروهای امنیتی به منزل خسرو در شهر مهاباد، ایشان را بازداشت و با خود همه وسایل شخصی اش را نیز برده بودند. پس از آن روز نوزدهم من به اتفاق مسعود برادر خسرو برای پیگیری وضعیت خسرو به اداره اطلاعات مهاباد مراجعه کردیم. اما ماموران اطلاعات به بهانه پرسیدن چند سوال مسعود را در همان اداره بازداشت کردند.”

همکار خسرو کردپور خاطرنشان می کند: “پس از آن خانواده آنها چندین بار به بازپرسی و دادستانی و اداره اطلاعات مراجعه کردند ولی هیچ نتیجه ای نگرفتند. نهایتا به وکیل متوسل شدند. ابتدا عباس جمالی از تبریز آمد و تقاضای ملاقات با آنها را کرد. اما با درخواست وکیل مخالفت شد. سپس آقای عثمان مزین وارد شدند و با وجود اینکه بازپرس پرونده دستور داده بود که وکیل با برادران کردپور ملاقات کنند و وکالت نامه ها را امضا کنند، اما این دستور مقامات قضایی نیز با مخالفت ماموران اداره اطلاعات روبرو شد.”

حسینی با تاکید به اعتراض برادران کردپور بر تداوم بازداشتشان بیان می کند: “روز دوشنبه دوم اردبیهشت همسر خسرو و خواهر کردپورها پس از ۴۵ روز بی اطلاعی از وضعیت “مسعود و خسرو” توانستند هر کدام به مدت ده دقیقه و با حضور بازجو و تحت کنترل ایشان به طور جداگانه آنها را ملاقات کنند. در این ملاقات آنها به وضعیت طولانی شدن بازداشت شان اعتراض کردند و گفتند که در طول این مدت  بازجویی هم نشده اند وهیچ کس در سلول انفرادی را به روی آنها باز نکرده است.”

این در حالی است که قرار بازداشت این دو روزنامه‌نگار کرد ۲۱ فروردین‌ ماه از سوی دستگاه قضایی به مدت یک ماه دیگر تمدید شد.

خبرنگار آژانس خبری موکریان ادامه می دهد: “دیروز پنج شنبه هم به اتفاق وکیل کردپورها “عثمان مزین” به دادگاه انقلاب مهاباد مراجعه کردیم و آقای مزین  درخواستی به بازپرسی شعبه دوم دادگاه تقدیم کرد که در آن گفته است: همان طور که مستحضر هستید تاکنون بنده موفق به ملاقات با مشارالیها و اطلاع از وضعیت پرونده نگردیده ام و دفاع از موکل یا موکلین هم مستلزم ملاقات با آنان و بررسی وضعیت سلامت جسمی و روحی ایشان است. همچنین حسب اعلام خانواده موکلین، آنان از حدود ده روز قبل در اعتراض به شرایط غیرقانونی خود و بلاتکلیفی در بازداشتگاه دست به اعتصاب غذا زده و تداوم این اقدام موکلین قطعا سلامت آنها را با خطر جدی مواجه ساخته و صدور دستور بر ملاقات با آنان و خاتمه دادن به وضعیت بلاتکلیفی در بازداشتگاه می تواند راهگشا باشد.”

همچنین، مزین با اشاره به اینکه قرار بازداشت طولانی سنگین ترین نوع قرار بوده و در مورد جرایم مهم و موارد خاص صدور آن تجویز گردیده، افزوده است: بازداشت برادران کردپور آن هم بیش از ضرورت قانونی و منطقی می تواند به معنای محکومیت و حبس موکلین قبل از صدور حکم تلقی گردد. در آخر این متن مزین از بازپرس پرونده تقاضا کرده که دستور دهد با موکلین خود ملاقاتی داشته باشد و نیز قرار بازداشت آنان را به قرار وثیقه یا کفالت تبدیل نماید. اما مزین به من گفت که آقای بازپرس همه درخواست های او را رد کرده و گفته است فعلا با هیچکدام از درخواست های وی نمی تواند موافقت کند.

گفتنی است، جعفر کردپور گفته است اگر ماموران امنیتی جوابی درباره دلیل بازداشت، اتهام و مکان نگهداری مسعود و خسرو کردپور ندهند، خانواده مسعود و خسرو کردپور از حکومت جمهوری اسلامی به اتهام آدم‌ربایی به مراجع بین‌المللی شکایت خواهد کرد.

مطالب مرتبط

آیا بمباران ایران را از دستیابی به سلاح اتمی باز داشت؟

ممکن است ایران از رویدادهای ۱۰ روز گذشته چنین نتیجه بگیرد که گزینه عاقلانه‌تر برای آینده، پیروی از مسیر کره شمالی است. کشوری که به‌جای نزدیک شدن به آستانه، آن را پشت سر گذاشت و نخستین آزمایش هسته‌ای‌اش را در سال ۲۰۰۶ و در زمانی که جورج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا بود انجام داد

از سربازان تا کودکان و غیرنظامی ها

کاربران شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن سه سرباز به نام‌های «امیرعلی فضلی»، ۱۹ ساله، «امیرمحمد رحمتی»، ۲۲ ساله و یک سرباز دیگر به نام «علیرضا محمودی»، اهل خمین در حمله اسراییل به ورودی زندان اوین خبر داده‌اند

«گنجشک درنده» چگونه نظام مالی ایران را مختل کرد؟

هکرها در عملیات علیه «نوبیتکس» کلیدهای کیف‌پول‌های رمزارزی این صرافی را که در اختیار افراد کلیدی در شرکت بود، به‌دست آورند. به گفته آقای راد، این کلیدها در اختیار کارکنان معتمد بوده است

مطالب پربازدید

مقاله