عدم شفاف سازی و گزارشی پر از «گفته می شود»

در دیدار سه اصلاح‌طلب با رهبر ج.ا چه گذشت؟

شنیده شده است که

دیدار سه نفر از اصلاح طلبان با آقای خامنه ای به درخواست آن ها بوده است. گفته می شود در مجمع روحانیون دو گرایش وجود دارد . یک گرایش معتقد به عدم شرکت در انتخابات به علت عدم هر گونه امتیاز دهی از سوی طیف رهبری به اصلاح طلبان است. اما گرایش دیگر معتقد به تعامل با «نظام» و تلاش برای گشودن راهی به سوی انتخابات از سوی اصلاح طلبان می باشد.

شنیده دیگری حاکی است تقاضای دیدار حاوی ملاقات برای پنج نفر بوده است که بیت رهبری با تقاضای دو نفر که از افراد نزدیک به حزب مشارکت بوده اند، مخالفت می کند.

شنیده های مختلف حاکی است در این دیدار برخورد رهبر ج.ا گرم اما از موضع بالا بوده است. گفته می شود وی در ابتدا گفته است بهتر است اوقات یکدیگر را تلخ نکنیم! سپس دو نفر از ملاقات کنندگان (اقایان جهانگیری و انصاری) در باره اوضاع اقتصادی کشور و دیگری (آقای موسوی لاری) در باره اوضاع سیاسی و اجتماعی مطالبی را با ذکر آمار و ارقام مطرح می کنند. ولی رهبر ج.ا بلافاصله می گوید من در جریان همه مطالبی که شما مطرح کردید هستم . ولی آمار و ارقام های ما با شما فرق می کند.

گفته می شود بخش زیادی از این ملاقات به شرح و بحث در باره اوضاع جاری کشور سپری شده است. برخی شنیده ها حاکی از آن است که سپس با احتیاط بحث به انتخابات کشانده می شود ولی باز رهبرج.ا می گوید مشکل شما با دوستان خودتان است و باید با جریان فتنه مرزبندی کنید.

البته برخی شنیده های دیگر حاکی از آن است که بحث روشنی در باره انتخابات صورت نگرفته است و فقط آقای جهانگیری موقع خداحافظی چند دقیقه ای با آقای خامنه ای به طورخصوصی صحبت می کند که گزارشی در این باره داده نشده است.

شنیده های دیگری حاکی از آن است که در این دیدار مسئله برخی زندانیان و مشکلات شان مطرح می شود . گفته می شود در همان هنگام دستور رسیدگی به این مشکلات به افراد دفتر داده شده است.

هم چنین گفته می شود در حین گفت و گو در باره مسئله زندانها و اینکه سه سال و نیم است عده ای در زندان اند و بهتر است گشایشی حاصل شود، سخن از یکی از زندانیان اصلاح طلب معروف به میان می آید که بیش از شش ماه است در بیرون زندان است. از سوی یکی از ملاقات کنندگان گفته می شود مثلا ایشان شش ماه است که بیرون است مگر مشکلی پیش آمده است؟ طبق همین شنیده آقای خامنه ای با تعجب می پرسد مگر وی  شش ماه است که بیرون است!؟

بعدا در تفسیر این جمله رهبر ج.ا برخی میگویند یعنی که نباید بیرون باشد! و برخی نیز به طور مثبت برداشت کرده و میگویند یعنی این فرد شش ماه است بیرون است و هیچ کاری نکرده است!

در هر حال عدم گزارش دهی شفاف به افکار عمومی در باره این دیدار و پشت صحنه آن و نیز آن چه در این دیدار گذشته است نقل قولهای مختلفی را در فضای سیاسی در باره این دیدار با  ذکر «گفته می شود»  به همراه داشته است.

هم چنین باز گفته می شود اصلاح طلبان طرفدار شرکت در انتخابات که اینک بخش مهمی از این جریان را تشکیل می دهند بدنبال دیدار مجددی با رهبرج.ا وباز کردن باب گفت و گو برای استمزاج نحوه برخورد بیت با شرکت آنان در انتخابات و احیانا گشودن راهی به سوی شرکت در انتخابات هستند.

شایان ذکر است  بخش دیگری از اصلاح طلبان معتقدند بیت رهبری دارد با آنها به طور مهندسی شده برخورد می کند و به دنبال آن است که این جریان را مدیریت کند تا با وقت کشی فرصت فعال شدن را از آنان بگیرد.

هم چنین قابل توجه است که فضای انتخابات این دوره از انتخابات ریاست جمهوری برخلاف دیگر دوره ها که از شش ماه قبل از انتخابات گرم و فعال بود، کاملا سرد و بی روح است.

طبق شنیده های مکرر بخش مخالف شرکت بی امتیاز گیری قابل اعتنا در انتخابات؛ معتقدند طیف نظامی – امنیتی حاکم تمامی فضاها را برای مشارکت در انتخابات بسته است .

البته شنیده های دیگری نیز حاکی است بسیاری از اصلاح طلبان – البته با تحلیلهای مختلف – معتقدند نباید فرصت انتخابات را از دست داد و همان گونه که قبلا هم در همین ستون آمده بود برخی زندانیان معروف که مواضع روشن و قاطعی در باره اوضاع کشور دارند نیز در هفته های اخیر- البته با استدلال ها و تحلیل های گوناگون – از آقای خاتمی خواسته اند در انتخابات شرکت کند.

مطالب مرتبط

جبهه اهل سنت ایران| در ابتدای این نامه با اشاره به «اختصاص مبالغ کلان و هنگفت به نهادهای دینی و مذهبی و حوزه‌های علمیه» در بودجه ۱۴۰۰، بر لزوم «مردمی‌بودن» حوزه‌های علمیه تاکید شده و آمده است: «شایسته است نهادهای دینی و مذهبی به‌جای بودجۀ دولتی از مساعدت‌ها و مشارکت‌های مردمی استفاده کنند... درصورتی‌که مراکز و مدارس دینی از بودجه دولتی استفاده کنند، مردم مساعدت نمی‌کنند و این ضایعه بزرگی‌ست.

حکم دادگاه رسیدگی به تخلفات مالی عیسی شریفی قائم مقام قالیباف در شهرداری تهران مبنی بر رد مال به ارزش ۴۸۰ میلیارد تومان و ۲۰ سال حبس قطعی شده است.

این پرونده در دادسرای نظامی بررسی شده و عیسی شریفی، سردار مهردادی و محمود سیف از متهمان این پرونده هستند.

با توجه به اینکه قالب شهرهای کشور در وضعیت زرد و نارنجی کرونایی قرار گرفتند، ۱۰ شهرستان استان مازندران در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است.
هم اکنون شهرستان‌های نکا، ساری، قائم‌شهر، جویبار، سوادکوه، بابل، فریدونکنار، آمل، تنکابن و رامسر در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند و مابقی شهرستان‌ها در وضعیت نارنجی هستند.

مطالب پربازدید

مقاله