مشکل آب آشامیدنی در خوزستان!

موضوع تهیه آب شرب سالم برای مردم خوزستان با وجود وعده های مختلف مسؤولان همچنان یکی از معضلات زندگی مردم در جنوب غرب ایران است.

موضوع تهیه آب شرب سالم برای مردم خوزستان با وجود وعده های مختلف مسؤولان همچنان یکی از معضلات زندگی مردم در جنوب غرب ایران است.

در حال حاضر با وجود رودخانه های پر آبی چون کارون و دز، مردم در شهرهایی مانند اهواز، خرمشهر و آبادان، برای تهیه آب شرب، سراغ آب فروشی ها می روند و آب لوله کشی مصرفی غیر از شرب دارد.

و این سؤال همچنان برای مردم خوزستان پابرجاست که چگونه استانی با داشتن تعداد زیادی رودخانه های آب شیرین، در صف اول تشنگی قرار دارد؟

بی مناسبت نیست ، ابتدا سری به وعده های دولت و شخص رئیس جمهور در این باره بزنیم که چگونه بارها و بارها ، مردم را به داشتن آی آشامیدنی سالم ، امیدوار کردند و سپس ، سراغی از وضع موجود بگیریم تا سرانجام آن همه وعده و عید مشخص شود:

۲۶ آذر ۱۳۸۷ – احمدی نژاد از انجام عملیات آبرسانی در آینده نزدیک خبر می دهد

احمدی نژاد در سخنرانی در جمع مردم اهواز گفت: درباره آب استان طرح بزرگ آبرساني از سد كرخه تا جنوبي ترين نقطه استان كه بزرگترين طرح آبرساني كشور است با اعتبار ۱۲۰۰ ميليارد تومان به تصويب دولت خواهد رسيد كه ان شاء الله در همين سفر به فضل الهي عمليات اجرايي آن آغاز خواهد شد.

۲۷ آذر ۱۳۸۷ – تصویب آبرسانی به خوزستان

مطالعه و آبرساني به شهرهاي آبادان، خرمشهر، اهواز و شادگان و ساير شهرها” یکی از مصوبات سفر استانی هیئت دولت به خوزستان بود.

۲ خرداد ۱۳۸۸ – احمدی نژاد: پروژه آبرسانی با سرعت پیش می رود

سخنراني احمدی نژاد در جمع مردم خرمشهر: مشکل اول، مايه حيات يعني آب است. طرحهاي گوناگوني شروع و سرمايه‌گذاري شد و اقداماتي هم انجام شد اما بالاخره مشکل آب آن طوري که مردم توقع دارند حل نشده است.

الان يک طرح بزرگي در حال اجراست و آن انتقال آب از کرخه است . پروژه آن جوري که ما مي‌فهميم سرعتش خوب است يعني سريع کار مي‌کنند. اميدوارم که اين پروژه به سرعت اجرا بشود و مثل پروژه‌هاي قبلي متوقف و نيمه‌کاره نماند و ما شاهد اين باشيم که آب سالم و مطمئن به خرمشهر و آبادان عزيز برسد ان‌شاءالله.

۵ مهر ۱۳۸۹ – افتتاح طرح بزرگ آبرسانی به خوزستان با حضور رئیس جمهور

با حضور رييس جمهور فاز يك طرح آبرساني غدير به عنوان بزرگترين طرح آبرساني كشور به منظور آبرساني به ۲۱ شهر و ۱۲۰۰ روستاي استان خوزستان افتتاح شد.

طول كل خطوط انتقال اين طرح ۶۵۷ كيلومتر و طول مسير انتقال ۳۸۷ كيلومتر و همچنين ميزان آب مورد نياز اين طرح ۲.۱۲۵ ميليون متر مكعب در شبانه روز (معادل ۲۴.۶) متر مكعب در ثانيه مي باشد.

طرح بزرگ آبرساني غدير به شهرهاي اهواز ، آبادان ، خرمشهر ، شادگان ، شيبان ، ويس ، ملا ثاني ، اروند كنار ، دارخوين ، سوسنگرد ، هويزه ، حميديه ، بستان، رفيع، شوش، الوان ، الهايي ، شاوور، شيرين شهر، حررياحي و روستاهاي محدوده شهرها و مسير خط انتقال آبرساني خواهد كرد.

اما نتیجه آن همه وعده و طرح و پروژه و هزینه کردن این است:

عکس زیر ، وضعیت آب شرب اهواز است که همین هفته گرفته شده است. مردم این منطقه ، با چنین آبی که از شیرهای آب جاری است ، سر و کار دارند!

گزارش روز سه شنبه (۱۴ آذرماه ۹۱) خبرگزاری ایسنا: یک لیوان آب با طعم گِل!

ایسنا در بخشی از گزارش خود از وضعیت آب لوله کشی در یکی از مناطق اهواز نوشت: این روزها آب آشامیدنی و لوله‌کشی بسیاری از مناطق کلان شهر اهواز به‌دلیل بارندگی گل‌آلود شده‌است و دیگر استانداردهای لازم را برای آشامیدن ندارد؛ تاحدی که بوی تعفن فاضلاب می‌دهد.

وضعیت آب بعضی از مناطق به ویژه منطقه “کوت‌عبدالله” اهواز فاجعه‌بار است، زیرا آب شرب این منطقه چند سالی که خیلی آلوده و غیرقابل استفاده شده است و با وجود پی‌گیری‌های مردم آن منطقه هنوز سازمان‌های مربوطه برای اصلاح وضعیت آب منطقه اقدامی نکرده‌اند.

مردم علاوه بر پرداخت قبوض آب به شرکت آب و فاضلاب برای استفاده از آب آشامیدنی سالم، باید هزینه‌های بسیاری را برای خرید آب از تصفیه‌خانه‌های محلی و آب سالم متحمل شوند و این در حالی که این شرکت آب و فاضلاب است که باید این هزینه‌ها را پرداخت کند.

در همین ارتباط، تصفیه‌خانه‌های اهواز جوابگوی جمعیت ۱.۵ میلیونی نیست؛ زمانی که این تصفیه‌خانه‌ها احداث شد، جمعیت اهواز فقط ۴ هزار نفر بود، اما حالا با وجود گذشت ۴۰ سال و افزایش چند برابری جمعیت، تصفیه‌خانه‌های کلان شهر اهواز هنوز همان تعداد است و حتی نسبت به سال‌های گذشته فرسوده‌تر شده‌اند. همچنین شبکه انتقال آب به مناطق اهواز نیز فرسوده است و مشکلاتی را در انتقال آب برای مصرف ایجاد کرده است.

از سوی دیگر لوله‌کشی آب منطقه کوت عبدالله اهواز به حدی آلوده است که قابل استفاده برای شست‌وشو هم نیست؛ بعضی بخش‌های این منطقه نیز فقط ۱۲ ساعت در روز آب دارند و شب‌ها آب بعضی از منازل قطع می‌شود.

هم اکنون در تمامی مناطق اهواز، آبادان و خرمشهر و چند شهر دیگر خوزستان، مردم برای مجبور به خرید آب تصفیه شده هستند و آب لوله کشی قابلیت شرب را ندارد.

اهالی منطقه کوت‌عبدالله اهواز برای تامین آب شرب و آشپزی بشکه‌های ۲۰ لیتری را خریداری می‌کنند و هر ماه هم قبض‌های بیش از ۵۰ هزار تومانی را می‌پردازند؛ این در حالی است که هیچ‌گونه استفاده‌ای از آب لوله‌کشی ندارند.

در این‌باره آلودگی آب شرب منطقه کوت‌عبدالله با احمد منجزی، معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب اهواز نیز گفت‌وگو کردیم که وی در پاسخ اظهارکرد: این منطقه یکی از مناطق حاشیه کلان شهر اهواز است و با توجه به رشد جمعیت شهر آبفای اهواز تدابیری در جهت حل این مشکلات انجام داده است.

منجزي با اشاره به بارندگي‌‌هاي اخير و تشديد آلودگي آب منطقه كوت‌عبدالله نيز گفت: بارندگي‌هاي اخير موجب افزايش آلودگي رودخانه كارون به بيش از ۲۳ هزار ec رسيد و تصفيه‌خانه اين منطقه توان تصفيه آب با اين ميزان آلودگي را نداشت؛ به همين علت تصفيه‌خانه را خاموش كرديم و اين اقدام موجب شد آلودگي به آب منازل برسد.

خاموش كردن تصفيه‌خانه فاضلاب در حالي از سوي آب و فاضلاب اهواز صورت گرفته كه هيچ‌گونه اطلاع‌رساني در اين خصوص انجام نشده بود و مردم منطقه كوت‌عبدالله و شايد بسياري ديگر از مناطق كلان شهر اهواز بدون اطلاع از اين قضيه و اين‌كه آب شرب آلوده و ديگر قابل استفاده نيست، همچنان از آن استفاده مي‌كردند.

 به نقل از عصر ایران

مطالب مرتبط

آیا بمباران ایران را از دستیابی به سلاح اتمی باز داشت؟

ممکن است ایران از رویدادهای ۱۰ روز گذشته چنین نتیجه بگیرد که گزینه عاقلانه‌تر برای آینده، پیروی از مسیر کره شمالی است. کشوری که به‌جای نزدیک شدن به آستانه، آن را پشت سر گذاشت و نخستین آزمایش هسته‌ای‌اش را در سال ۲۰۰۶ و در زمانی که جورج بوش رئیس‌جمهوری آمریکا بود انجام داد

از سربازان تا کودکان و غیرنظامی ها

کاربران شبکه‌های اجتماعی از کشته شدن سه سرباز به نام‌های «امیرعلی فضلی»، ۱۹ ساله، «امیرمحمد رحمتی»، ۲۲ ساله و یک سرباز دیگر به نام «علیرضا محمودی»، اهل خمین در حمله اسراییل به ورودی زندان اوین خبر داده‌اند

«گنجشک درنده» چگونه نظام مالی ایران را مختل کرد؟

هکرها در عملیات علیه «نوبیتکس» کلیدهای کیف‌پول‌های رمزارزی این صرافی را که در اختیار افراد کلیدی در شرکت بود، به‌دست آورند. به گفته آقای راد، این کلیدها در اختیار کارکنان معتمد بوده است

مطالب پربازدید

مقاله