کشته شدن پنج سرباز اسرائیلی بر اثر منفجر شدن تله‌های انفجاری در نوار غزه همزمان با مرگ ده‎ها فلسطینی

گفت‌وگوها میان حماس و اسرائیل در قطر بدون نتیجه پایان یافت

دو منبع مطلع فلسطینی صبح روز دوشنبه ۱۶ تیر (۷ ژوئیه) به خبرگزاری رویترز گفتند که هیئت اسرائیلی اختیارات لازم برای امضای توافق‌نامه را نداشته و دور نخست مذاکرات بدون دستیابی به توافقی مشخص در قطر به پایان رسیده است.

این درحالی است که یک مقام ارشد حماس که نخواست نامش فاش شود، یک روز پیش از این گفت این گروه پاسخ مثبت به طرح پیشنهادی مشترک آتش‌بس از سوی کشورهای مصر، قطر و ایالات متحده را به میانجی‌گران قطری ارائه داده است.

با این حال، به گفته این مقام، حماس پس از آتش‌بس ۶۰ روزه، خواستار توضیحاتی درباره خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و تضمین دسترسی بدون مانع به کمک‌های انسانی شده است.

بر اساس این طرح، که هنوز جزئیات کامل آن به‌طور رسمی منتشر نشده، آتش‌بس موقت ۶۰ روزه برقرار خواهد شد و طی آن مذاکرات برای رسیدن به توافق دائمی ادامه خواهد یافت.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه اعلام کرد که به هیئت اعزامی به دوحه “دستورالعمل‌های صریحی” داده شده است. او گفت: «ما در حال تلاش برای رسیدن به توافقی هستیم که مطابق با شرایط پذیرفته‌شده توسط اسرائیل باشد.»

نتانیاهو پیش از سفر خود به واشنگتن ابراز امیدواری کرده است که گفت‌وگوهایش با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به پیشرفت در مذاکرات مربوط به آزادی گروگان‌ها و آتش‌بس در غزه منجر شود.

این اظهارات به طرحی اشاره دارد که توسط استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه تدوین شده است.

 

از سوی دیگر ارتش اسرائیل اعلام کرد که پنج سرباز این کشور شامگاه دوشنبه در شمال نوار غزه کشته و دو سرباز دیگر به شدت مجروح شدند.

در همین حال، مقام‌های بهداشتی حماس در غزه گفتند که حملات هوایی اسرائیل به دو منطقه در این باریکه، ۱۸ کشته برجا گذاشت.رسانه‌های اسرائیلی روز سه‌شنبه ۱۷ تیر گزارش دادند که این سربازان پیاده‌نظام در حال گشت‌زنی بودند که مقابل آن‌ها تله‌های انفجاری منفجر شد.رسانه‌ها همچنین گفتند که شبه‌نظامیان به سمت نیروهای کمکی که برای تخلیه کشته‌ها و مجروحان اعزام شده بودند، آتش گشودند.

مرگ سربازان حدود دو هفته پس از آن اتفاق افتاد که اسرائیل یکی از مرگبارترین روزهای خود در ماه‌های اخیر در غزه را گزارش کرد، زمانی که هفت سرباز در حملهٔ یک مهاجم فلسطینی که بمبی را به خودروی زرهی آن‌ها چسبانده بود، کشته شدند.در همین حال، مقام‌های بهداشتی در بیمارستان ناصر اعلام کردند که در یکی از حملات اسرائیل به خان یونس که چادرهای اسکان آوارگان را هدف قرار داد، چهار نفر کشته شدند. حملهٔ جداگانه‌ای در خان یونس، چهار نفر، از جمله یک مادر، پدر و دو کودکشان را کشت.

بر اساس بیانیه بیمارستان عودة در نُصَیرات، حملات اسرائیل به گروهی از افراد در مرکز غزه نیز ده کشته و ۷۲ زخمی بر جای گذاشت.

این خشونت‌ها در حالی رخ می‌دهد که اسرائیل و حماس در حال بررسی پیشنهاد آتش‌بس مورد حمایت آمریکا هستند تا درگیری ۲۱ ماهه در این منطقه را موقتاً متوقف کنند.یک مقام آشنا به مذاکرات به خبرگزاری فرانسه گفت که گفت‌و‌گوهای روز دوشنبه بدون «پیشرفت قابل توجهی» پایان یافت.قرار بود هیئت‌های حماس و اسرائیل بار دیگر گفت‌وگوها را از سر بگیرند، و استیو ویتکاف، فرستادهٔ ویژهٔ رئیس‌جمهور آمریکا در امور خاورمیانه، نیز به آن‌ها ملحق شود.

پیشنهاد آمریکا شامل یک آتش‌بس ۶۰ روزه بود که در این دوره، حماس ۱۰ گروگان زنده، که در حملهٔ اکتبر ۲۰۲۳ خود به اسرائیل به گروگان گرفته بود، و چند جسد را در ازای فلسطینی‌هایی که توسط اسرائیل بازداشت شده بودند، آزاد می‌کرد.

حماس همچنین شروط خاصی برای خروج اسرائیل، تضمین‌هایی برای جلوگیری از از سرگیری درگیری در طول مذاکرات، و بازگشت سیستم توزیع کمک‌های انسانی رهبری شده توسط سازمان ملل را مطرح کرده بود.

امیدواری ترامپ به توافق در هفته جاری

ترامپ روز یکشنبه در آستانه دیدارش با بنیامین نتانیاهو در جمع خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم به توافق در مورد غزه بسیار نزدیک هستیم. ممکن است این هفته به نتیجه برسیم.»

ترامپ قرار است روز دوشنبه ۶ ژوئیه با نتانیاهو در کاخ سفید دیدار کند. این سومین دیدار آن‌ها در شش ماه گذشته خواهد بود.

بر اساس گزارش رسانه‌ها جدیدترین طرح پیشنهادی شامل آزادی ۱۰ گروگان زنده در مقابل آزادی زندانیان فلسطینی است.

طبق برآوردهای اسرائیل، دست‌کم ۲۰ گروگان هنوز زنده هستند و وضعیت دو نفر دیگر همچنان نامشخص است. علاوه بر آن اجساد ۲۸ نفر از ربوده‌شدگان در غزه باقی مانده است.

جنگ کنونی غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ پس از حمله حماس و سایر گروه‌های مسلح اسلام‌گرا به اسرائیل آغاز شد که به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ نفر و ربوده شدن بیش از ۲۵۰ تن انجامید.

از آن زمان تا کنون، اداره بهداشت تحت کنترل حماس در غزه اعلام کرده است که بیش از ۵۷ هزار فلسطینی کشته شده‌اند. راستی‌آزمایی این آمار به طور مستقل قابل تایید نیست و میان غیرنظامیان و نیروهای مسلح تمایزی قائل نشده است.

حمله اسرائیل به مواضع حوثی‌ها در یمن

هم‌زمان با تلاش‌ها برای آتش‌بس در غزه، ارتش اسرائیل اعلام کرد که مواضع نظامی حوثی‌های حامی ایران در یمن را هدف قرار داده است.

از آغاز جنگ در غزه، حوثی‌ها بارها با پهپاد و موشک به اسرائیل حمله کرده‌اند. آن‌ها اعلام کرده‌اند که این حملات را در حمایت از فلسطینیان ساکن نواره غزه انجام می‌دهند.

طبق داده‌های ارتش اسرائیل، اندکی پس از حمله هوایی به یمن، دو موشک از خاک این کشور به سمت اسرائیل شلیک شده است و در چندین منطقه آژیر خطر به صدا درآمده و سامانه‌های پدافند فعال شدند.

مطالب مرتبط

شورای نگهبان طرح «تشدید مجازات جاسوسی» را به مجلس بازگرداند

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان گفت ایرادهای اصلی شامل ابهام در تعریف «دولت‌های متخاصم» و «گروه‌های متخاصم» و همچنین مفاهیمی مانند «ایجاد تفرقه» و «خدشه به امنیت ملی» در جرم‌انگاری‌ها است

کارزار خواستار لغو فوری تمامی احکام اعدام در ایران شد

زندانیان مخالف حکم اعدام به سرکوب زنان بلوچ، جوانان و زندانیان دوتابعیتی اعتراض کرده و خواهان روشن شدن وضعیت زندانیان سیاسی منتقل‌شده از زندان اوین به زندان‌های قرچک و تهران بزرگ شدند.

وزیر خارجه ایران می گوید که در آستانه گشایشی تاریخی بودیم که اسرائیل حمله کرد

در حالی که سرنوشت دور بعدی مذاکرات اتمی ایران و آمریکا همچنان نامعلوم است عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی می‌گوید، این دو کشور بعد از پنج دور مذاکره در آستانه "گشایشی تاریخی" بودند که حمله اسرائيل آن را بر باد داد.

مطالب پربازدید

مقاله