نگاه القدس العربی به اوضاع ایران | مترجم :علی سردای

آیا اعتراضات «توطئه خارجی» است؟

اعتراضات مردمی به مرگ مهسا امینی همچنان در ایران ادامه دارد، که آخرین آن تجمع بستگان و شهروندان مهسا در گورستان شهر سقز که او به آن تعلق دارد صورت گرفته است . بر طبق گزارش ها درگیری های خشونت آمیز روی داده و  اینترنت وارتباط با شهر قطع شده است . همچنین اخباری مبنی بر اعتصاب مغازه ها در چندین شهر از جمله سنندج، مهاباد ،جوانرود، بوکان و نیز اعتصاب گروهی از پزشکان و همچنین جمعی از کارگران پالایشگاه تهران منتشر شد و قبل از آن گردهمایی دانشجویان دانشگاه و مدارس در تهران و اصفهان صورت گرفته بود.

از جمله صحنه هایی که نماد مهمی در اعتراضات اخیر بشمار می رود ، تجمع تظاهرکنندگان در خیابان فلسطین شهر مشهد و همچنین تجمع جمعیت برای پذیرایی از ورزشکار ایرانی الناز رکابی بود که در یک توربین المللی سنگ نوردی بدون حجاب ظاهر شد. و البته در برگشت به کشور ظاهرش با کلاهی بر همراه بود و نیز عذرخواهی به عنوان سازش و البته سردادن  شعار «زن، زندگی، آزادی» در فرودگاه توسط تظاهرکنندگان ایرانی که به استقبال او رفته بودند .حقایقی که پس از قتل امینی رخ داد، نشان میدهد بین اعتراض به شیوه های رژیم و « پلیس در استفاده از موضوع تحمیل حجاب بر زنان و همچنین  اعمال خشونت، تجاوز و ارعاب به بهانه حفظ حجاب تمایز وجود دارد. از حجاب و تبدیل آن به نوعی استبداد. این اعتراضات نشان دهنده تنگ نظری بخش‌هایی از ایرانیان در گشایش شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است و بعد از ان بود که  تنوع جغرافیایی و اجتماعی و موضوعات فمینیستی در کانون توجه قرار گرفت. این یک تحول بی سابقه در کشورهای اسلامی است.

تظاهرات همچنین تفاوت هایی را نیز در درون صفوف خود رژیم  به طور مشخص در عرصه بینشی نشان داد.بخش بزرگی در درون نخبگان حاکم به رهبری آیت الله علی خامنه ای وجود دارد که خواستار شدیدترین برخورد با تظاهرکنندگان هستند. و دشمنان ایران را به سازماندهی “شورش ها” متهم می کنند، در حالی که سیاستمداران ، نمایندگان مجلس و دانشگاهیان آشکارا و علناً نسبت به آنچه در حال وقوع است نگاه متفاوتی دارند و برخی از اعمال قانون حجاب اجباری انتقاد کرده اند.

یکی از آنها، وحید خرمیان، مهندس ایرانی و چهره شبکه های اجتماعی، وفادار به اسلام و ارزش های جمهوری اسلامی ایران، و یکی از اعضای شبکه هیئت های مذهبی محله که به طور منظم مراسم عزاداری را برای بزرگداشت امام حسین برگزار می کند.، می باشد که  در توییتر خود نوشت: «سرکوب، سرکوب است، چه توسط اسرائیل، چه آمریکا و چه ایران انجام شود.» و آنچه پلیس انجام داد، به مردان محافظه‌کار کشور نیز توهین کرد.

دستگاه حاکمه ایران در واقع درگیر نبردهای گسترده با دشمنان خارجی به رهبری اسرائیل است که تلاش خود را برای خرابکاری در پروژه هسته ای ایران (همانطور که اخیراً در هک یکی از سرورهای ایمیل پروژه اتفاق افتاد) انکار نمی کند. از جمله این که سال‌هاست که ترور شخصیت‌های علمی و نظامی ایران را مدیریت کرده است.

اعتراضات مردمی به آسیب رساندن به وجهه نظام حاکم ایران در سطح جهانی کمک کرده و می کند و منجر به صدور تحریم های بین المللی اضافه بر علیه آن خواهد شد. همین نیز باعث  می شود مقامات با شدت بیشتری نسبت به معترضان پاسخ دهند و تحرکات آنها (به ویژه اگر منجر به خشونت شود). علنی گردد.  طرح «توطئه‌های خارج از کشور»، دستگیری توطئه گران خارجی و پخش اعترافات آنها از تلویزیون یا اعلام دستگیری شبکه جاسوسی موساد  بخشی از اقدامات حکومت بوده که هم زمان با رویداد اعتراض‌ها در خیابانها صورت می گیرد.

آنچه مورد انتظار معتقدان به الگوی جمهوری اسلامی ایران بوده و قدردان تلاش های آن در مبارزه با اسرائیل و حمایت از فلسطینی ها این است که با مردم خود آشتی کند، به خواسته های آن گوش فرا دهد و به آن اعتماد کند، زیرا این بهترین کار است.موفقیت در این معادله ممکن است بسیار مهمترازموفقیت تهران درمذاکرات با این دشمنان برای بازگرداندن توافق هسته ای و پایان دادن به تحریم هایی باشد که مردم ایران را خسته کرده است.

——————————– 

منبع: القدس العربی

 

مطالب مرتبط

رضا خندان / زندان تهران بزرگ

به جرئت می توانم بگویم هیچ حکومتی در تاریخ چنین جفایی نسبت به فرزندان کشورش نکرده است. آن ها مرز وحشی گری، سرکوب و خشونت عریان را جابجا کردند. زندانیانی که ساعاتی قبل، آسیب دیدگان را نجات می دادند، حالا خود، هدف حمله ی نظامیان و مقامات شده بودند

ابوالفضل قدیانی و مهدی محمودیان

لحظاتی را از نزدیک دیدیم که نفس کشیدن در میان آتش و دود و انفجار، خود به یک رویا تبدیل شده بود. زمانی که صدای جنگنده‌ها و بمب‌ها همچون کابوسی بی‌پایان بر سر ما فرود می‌آمد، زنده ماندن تنها آرزویی دست‌نیافتنی بود. هر لحظه ممکن بود صدای انفجاری دیگر، جان هر یک از ما را بگیرد

آصف بیات

«فوراً تخلیه کنید؟ کجا؟» یکی از دوستانم در تهران پرسید؛ «اصلاً می‌دانند تهران کجاست؟ آیا تا به حال در خیابان‌ها یا بازار بزرگ آن پرسه زده‌اند تا زندگی پر جنب و جوشش را حس کنند؟» تهران شهری با حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت است

مطالب پربازدید

مقاله