کمال خلف | مترجم: علی سرداری

“سند بیت المقدس ” اعلان جنگ علیه مردم فلسطین و مردم منطقه

در قدس، یک رئیس‌جمهور نامحبوب که از بحران‌های داخلی به خود می‌پیچد، با یک نخست‌وزیر موقت ملاقات می‌کند تا درباره آینده مردم و کشورهایی که تاریخ، فرهنگ، هویت و موجودیت خود را دارند، تصمیم بگیرد. آنها برنامه‌ها، پروژه ها و اتحادهایی را برای آینده این منطقه تعیین می کنند، همانطور که شما، خواننده عزیز عرب، قصد دارید خانه خود را مبله کنید یا مزرعه خود را سازماندهی کنید. گویی جغرافیای عرب و انسان های روی آن متعلق به اولین پدربزرگ اسرائیلی‌ها و یا ملکی برای پدر جو بایدن است.

 صحنه این روزها درمنطقه ما بسیارغم انگیز و مشمئز کننده است، به ويژه که مردم عرب عجله و شتاب رهبران خود را بدون شرم و دلهره از تاریخ و میراث اجداد خویش، برای اطاعت از ارباب آمریکایی ودستیاراسرائیلی او تماشا می‌کنند. تمدنشان، ایمانشان، ارزشهای جوامعشان، مسائلشان وخون شهدایشان، بدون در نظر گرفتن احساسات مردم خود در یک حالت تسلیم تحقیرآمیز و بیش از حد اطاعت مطیعانه.! «آیا در میان شما مردی عاقل نیست؟» وای بر شما که ازتاریخ و از خشم این ملت،اگر روح آن خشمگین شود وبارهای خودرا بیرون بریزد،  نمی ترسید.

در این شرایط با کسانی  که از ما متنفرند مهربان هستیم و با کسانی که دوستمان دارند به أنها رحم نمی کنیم.این حقارت  در مقابل مستکبران وتکبر درمقابل فرودستان است.

يا سيدة الرئيس “محمود عباس” وقد قاربت التسعين من عمرك. لماذا تقبل لقاء اربعين دقيقة يجتمع معك بها الرئيس الأمريكي بعد قضائه ثلاثة أيام في إسرائيل داعما ومساندا وموافقا على كل الجرائم بحق شعبك. طبعا  مع الترحيب والترجمة والبروتوكول قد يبقى لك  عشرين دقيقة. هل القضية الفلسطينية باتت تختصر بهذا الوقت لمناقشتها؟ ماذا يحدث لو رفضت هذه الإهانة؟ وتركت هذه الدنيا “الاعمار بيد الله “بموقف مشرف يذكرك به التاريخ ؟ ماذا عنده ليخسره الشعب الفلسطيني؟ مساعداتهم قطعوها، مكاتب المنظمة اغلقوها، الأرض محتلة،  والقدس تهود، والدم يسيل والشعب مشرد او داخل المعتقلات.

خانم رئیس جمهور ( اسم خانم را نویسنده برای محمود عباس به کار می برد ) :  شما تقریباً نود ساله هستید.چرا پس ازگذراندن سه روزه بایدن دراسرائیل برای حمایت، و تأیید همه جنایات اسرائیل علیه مردم شما، ملاقات چهل دقیقه ای با رئیس جمهور آمریکا را می پذیرید؟ البته با استقبال و ترجمه و رعایت پروتکل‌ها  ممکن است بیست دقیقه فرصت داشته باشید. آیا اکنون بحث در موضوع فلسطین منتفی شده است؟ اگر این دیدار توهین آمیز را نمی پذیرفید چه اتفاقی می افتد؟ و اگر از این دنیا  نیز رفتید تاریخ با مقامی ارجمند از تو یاد خواهد کرد ؟ مردم فلسطین چه چیزی برای از دست دادن دارند؟ کمک های آمریکاهیها  قطع شده، دفاتر سازمان بخش در آن کشور بسته شده، زمین اشغالی مجددا اشغال گردیده ، بیت المقدس یهودی شده خون [ بر سنگفرشها] جاری است و مردم بی خانمان یا در بازداشتگاه ها هستند.

پس از مطالعه دقیق متن کامل به اصطلاح « سند قدس» که بین رئیس جمهور آمریکا و اسرائیل امضا شد  ، می توان گفت که یک سند با امتیازات ویژه برای اسرائیلی ها البته با امضای آمریکایی ها است.

نخست، به این دلیل که آن سند همه اشکال حمایت مالی، نظامی، سیاسی و فناوری از اسرائیل را بدون قید و شرط عملی می کند. مهمترین بخش تعهد آمریکا به برتری نظامی و کیفی اسرائیل است و این چیزی است که همه کشورها و دولت های منطقه اگر به منافع و آینده خاک خود توجه دارند باید به خوبی از آن آگاه باشند.

دوم، این سند همه اشکال مقاومت، حتی موارد مسالمت آمیز را جرم می انگارد. بدیهی است که واشنگتن و تل‌آویو مبارزه مسلحانه و جنبش‌های مقاومت را جرم می‌دانند، «این جدید نیست»، اما آنچه قابل توجه است اشاره به جرم انگاری جنبش مسالمت‌آمیز بایکوت علیه اسرائیل است که حق همه ملت‌هاست.  توسل به قانون برای مجازات جرم انگاشته می شود . اینجا این پرسش پیش می آید که کدام قانون مردم را از ادعای آزادی، دفاع از خود و تعیین سرنوشت خویش محروم  می کند؟

آنچه خطرناکتر است پیوند دادن مقاومت در همه اشکال آن با اشغالگری اسرائیل است که آن رایهودی ستیزی وجرم انگاری می داند. این شمشیری است که بر سر همه مردم، نخبگان و آزادیخواهانی که از آرمان عادلانه مردم فلسطین حمایت می کنند آویخته است. این فرآیندی است از قلدری، تهدید و باج خواهی و حفاظت و ایمن سازی و تقویت تمامی عملیات جنایتکارانه اسرائیل علیه مردم فلسطین و مردم منطقه.

این سند تنها حملات علیه شهروندان اسرائیلی را محکوم می کند، اگرچه اسرائیل هر روز مردم فلسطین را کشتار می کند. این فلسطینی ها هستند که در معرض کشتار، دستگیری، تخریب و مصادره خانه ها و آواره شدن قرار می گیرند. اما نژادپرستی، تهاجم، اشغال و غارت ارزش هایی هستند که بایدن می گوید که آمریکا در آنها به طور غریزی با اسرائیل مشترک هست. این سند تنها حملات علیه شهروندان اسرائیلی را محکوم می کند. این فرهنگ و ارزش های راهزنان، جنایتکاران بین المللی و تروریست های جهانی است.

با اشاره به راه حل دو دولتی، فریب اسرائیل در این سند مشهود است، زیرا همه مواد سند تعهد دو طرف را به جز راه حل دو دولتی بیان می کند. در این سند آمده است: «پرزیدنت بایدن بار دیگر بر تعهد خود تاکید می کند. – حمایت موقت از راه حل دو کشوری این به این معنی است که تنها رئیس جمهور آمریکا و نه اسرائیل نگران راه حل دو دولتی هست. عبارت “بلند مدت” نشان می دهد که رئیس جمهور بایدن در حال حاضر یا در کوتاه مدت در مورد راه حل دو دولتی صحبت نمی کند، بلکه در بلند مدت در باره آن صحبت می کند. یعنی اکنون هیچ چیزی وجود ندارد که نیاز به اقدام برای دستیابی به راه حل دو دولتی باشد . این جایگزین آن چیزی است که در سند در مورد ابتکارات اقتصادی و بهبود شرایط زندگی فلسطینی ها ذکر شده است، به عبارت دیگر تعامل با مردم فلسطین صرفا به عنوان گروهی از ساکنانی هستند که شرایط زندگی آنها در حال بهتر شدن است. آنها مردمی تحت اشغال نیستند که به دنبال تعیین سرنوشت خود باشند.

این سندی است که  نه تنها جنگ علیه مردم فلسطین و آرمان آنها را عادلانه می داند بلکه با حمایت امریکا به دنبال ایجاد یک اسرائیل برتر از نظر نظامی، سیاسی و کیفی و افزون بر آن به عنوان رهبر منطقه خواهد بود.

اما این سند، این اتحادها، این تعلل رسمی اعراب و این گذشتن از این جنایت‌ها ، سرنوشتی برای مردمان این سرزمین نیست. دنیا در حال تغییر است و ما هم باید تغییر کنیم و برای تغییر فشار بیاوریم، آمریکا افسانه ای است که در حال فروپاشی است و نوکران، ترسوها و کارگزارانش با آن فرو می ریزند. این وعده خدا و وعده کسانی است که به او ایمان دارند . در این سرزمین مردانی هستند که بر عهد خود با خدا وفا کردند، هر چند اندک و فقیر باشند، اما وجدان این ملت باید با آنها و پشت سرشان باشد و از آنها محافظت کند. و عافیت و پیروزی برای کسانی است که راست گفتند وایمان آوردند.

———————————–

منبع:  رای الیوم

*در باره نویسنده كمال خلف فلسطینی است ودر لبنان ساکن است وخبر نگار تلویزیون المیادین می باشد ودر روز نامه رای الیوم مقالاتش رامنتشر می کنداین مطلب او دراین روز نامه منتشر شده وجناب علی سرداری آن را به فارسی ترجمه کرده است.

مطالب مرتبط

عزت‌الله سحابی

ما به ضرورت سراسری بودن و فراگیر بودن یک نهضت نجات‌بخش در ایران پی برده‌ایم‌. «همه پاسخ به چه می‌توان کرد؟» ما به‌طور خلاصه و کلی، در سعی و تلاش برای آغاز و پرورش یک نهضت عمومی فراگیر و سراسری هستیم

محمدرضا نیکفر

جنگ به جز به فرماندهان و هوراکشانش، به بقیه حس ناتوانی می‌دهد. ماشینی عظیم به راه افتاده که منطق حرکت آن به صورت قطبی دربرابر منطق امر مردم است. چگونه می‌توان در برابر این غول آدمی‌خوار ایستاد؟

ایرج سبحانی، استاد علوم پزشکی دانشگاه کرتی پاریس، فرانسه


در سال‌های اخیر، نظم بین‌الملل که روزگاری بر پایه احترام به قواعد و گونه‌ای اخلاق جمعی بنا شده بود، با بحران بی‌سابقه‌ای مواجه شده است. نه تنها ارزش‌های مشترک مانند حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون تضعیف شده، بلکه نهادهای جهانی که وظیفه‌ی پاسداری از این ارزش‌ها را داشتند، به شدت مورد بی‌اعتمادی و تردید قرار گرفته‌اند.

مطالب پربازدید

مقاله