چالش های دعوت انتخاباتی خاتمی

شرایط جهانی به ضرر رای مردم نسبت به قدرت حکومت تغییر کرده است. سال 1398 با سال 1367 فرق دارد.
خامنه ای هم این را می داند پس با مشارکت پائین هم می تواند توجیه مشروعیت نظام را داشته باشد،پس تائید صلاحیت گسترده را لازم ندارد،که دردسر ساز باشد به قول جنتی تنشان بلرزد.خاتمی در دعوت مشکل خواهد داشت چرا که کارنامه امید، ناامیدی بوده است.
شورای نگهبان با ترکیب جدید سخت گیر تر است با تائید افراد نا کار آمد به نام اصلاح طلب مجلس چه نتیجه ای خواهد داشت.
خاتمی با وجود مرشد بودن برای اصلاح طلبان نتوانست میان سرمایه داران اصلاح طلب و جامعه مدنی تعادل ایجاد کند. رانتی های اصلاح طلب میدان بازی را به دست گرفتند و خاتمی لیست انها را تائید کرد دوباره چه تضمینی دارد این کار را نکند.
خاتمی می گوید به خاطر ایران. این سخن را سحابی و م.م های می گفتند. بعد حکومت برای این مشارکت،دستگیر شان می کرد براندازان هم سرزنشان می کردند.اصلاح طلبان هم بعد از انتخابات بی خیالشان می شدند.
اما اصلاح طلبان در مشارکت سود مادی و مقامی می برند، پس در بهترین حالت خاتمی باید بگوید به خاطر خودمان و بعد ایران.
به نظر می رسد قبل از دعوت برای شرکت در انتخابات، اصلاح طلبان به برنامه ای راضی کننده برای مخاطبان نیاز دارند. برنامه عملی که رانت و فساد را بزند وهم لیستی که جامعه مدنی را ببیند. اگر چنین نشود شرکت در انتخابات چه نتیجه ای دارد؟

مطالب مرتبط

ایرج سبحانی، استاد علوم پزشکی دانشگاه کرتی پاریس، فرانسه


در سال‌های اخیر، نظم بین‌الملل که روزگاری بر پایه احترام به قواعد و گونه‌ای اخلاق جمعی بنا شده بود، با بحران بی‌سابقه‌ای مواجه شده است. نه تنها ارزش‌های مشترک مانند حقوق بشر، دموکراسی و حاکمیت قانون تضعیف شده، بلکه نهادهای جهانی که وظیفه‌ی پاسداری از این ارزش‌ها را داشتند، به شدت مورد بی‌اعتمادی و تردید قرار گرفته‌اند.

جمال کنج*

وقتی آن حسابرسی فرا برسد، مورخان مسیر را ردیابی خواهند کرد که نشان می‌دهد چگونه قوی‌ترین ملت روی زمین اجازه داده است قدرت نظامی و سیاست خارجی‌اش برای خدمت به یک کشور خارجی برون‌سپاری شود

مطالب پربازدید

مقاله