روحانی: آمریکا خواهد دید که به صادرات نفت ادامه می‌دهیم

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، گفته است که آمریکا نخواهد توانست به تهدید خود برای قطع صادرات نفت ایران عمل کند.

به گزارش بی بی سی روحانی که امروز، سه‌شنبه، ١٠ اردیبهشت (٣٠ آوریل) در مراسمی در تهران شرکت داشت، در سخنانی گفت که آمریکایی ها از طریق فشار اقتصادی و کاهش صادرات نفت تلاش دارند درآمد جمهوری اسلامی را کاهش دهند اما گفت که “ما به حول و قوه الهی آمریکا را به زانو در خواهیم آورد.”

وی گفت که “ممانعت از صادرات نفت و به صفر رساندن آن فکر و تصمیم نادرست آمریکایی‌هاست و ما نخواهیم گذاشت این تصمیم اجرایی و عملیاتی شود و آنها در ماه‌های آینده خواهند دید که صادرات نفت را ادامه می‌دهیم.”

حسن روحانی گفت: “ممکن است آمریکا یک راه را بر ما ببندد، اما این کار یک راه ندارد که آمریکا همه فشارهای را آورده است تا آن را ببندید، و هنوز شش راه دیگر وجود دارد و آنها خبر ندارند. ما با قدرت نفت را صادر خواهیم کرد.”

بولتون، مشاور امنیت ملی، ترامپ، رئیس جمهوری، و پومپئو، وزیر خارجه آمریکا – تصمیم آمریکا برای قطع صادرات نفت ایران بیشتر به واردات رسمی نفت ارتباط دارد
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ماه مه سال گذشته میلادی رسما از توافق هسته‌ای – برجام – خارج شد و از ماه نوامبر، تحریم نفتی ایران را به اجرا گذاشت. دولت آمریکا مقامات حکومت جمهوری اسلامی را متهم کرده است که پس از توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های نفتی و مالی، درآمدهای ایران را به جای بهبود شرایط اقتصادی مردم، برای مداخله در کشورهای منطقه، دنبال کردن برنامه موشکی و تشدید فشار بر مردم ایران به کار برده است.

اگرچه تحریم آمریکا علیه ایران تحریم یکجانبه است، اما بسیاری از شرکت‌های کشورهای ثالث از بیم به مخاطره افتادن ارتباط مالی و تجاری خود با آمریکا، عملا از این تحریم‌ها تبعیت می‌کنند.

با از سرگیری تحریم‌های نفتی در ماه نوامبر، آمریکا هشت کشور واردکننده نفت ایران را به مدت شش ماه از تحریم نفتی معاف کرد و به آ نها اجازه داد به مقدار معینی نفت از ایران وارد کنند. این معافیت چند روز دیگر پایان می‌یابد و آمریکا از تمدید آن خودداری ورزیده است. برخی مقامات آمریکایی گفته‌اند که در نظر دارند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند اما مقامات ایرانی این تهدید را مردود دانسته‌اند.
تاسیسات نفتی خارگ – به گفته کارشناسان ایران خواهد توانست همچنان باید به بهای نازل‌تر و هزینه بالاتر مقداری نفت بفروشد
به نظر می‌رسد که اکثر کشورهای عمده واردکننده نفت از ایران در نظر ندارند از تحریم‌های آمریکا سرپیچی کنند هر چند بعضی از آنها از این تصمیم ابراز ناخرسندی کرده‌اند. به خصوص چین و ترکیه علیه تحریم نفتی ایران به شدت اعتراض کرده‌اند اما هنوز مشخص نیست که آیا در نظر دارند این تحریم را نادیده بگیرند یا نه. از آنجا که تحریم‌ آمریکا مشخصا شرکت‌های طرف معامله نفتی با ایران را هدف قرار می‌دهد، احتمالا این شرکت‌ها تنها با برخورداری از حمایت گسترده مالی دولت‌هایشان مایل به ادامه واردات نفت از ایران خواهند بود.

با وجود تاکید برخی مقامات آمریکایی بر “به صفر رساندن” صادرات نفت ایران، کارشناسان معتقدند که این اظهارات بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد و به واردات رسمی از سوی شرکت‌های عمده نفتی مربوط می‌شود. این شرکت‌ها معمولا حاضر نیستند به خاطر خرید نفت از ایران، ولو با توجه به تخفیف‌های ویژه، ارتباط خود با آمریکا را به مخاطره اندازند.

به گفته کارشناسان، با آغاز تحریم نفتی، ایران همچنان قادر خواهد به شکل‌های مختلف به صادرات مقادیری نفت خام ادامه دهد اگرچه به دلیل هزینه بالاتر این نوع نقل و انتقال و تخفیف قابل توجهی که برای جلب خریدار لازم است، درآمد ناشی از این نوع صادرات چندان زیاد نخواهد بود.

آغاز تحریم کامل نفتی ایران با افزایش سریع بهای نفت خام در بازار جهانی همراه بود اما در روزهای بعد، این روند متوقف شد و بهای نفت خام در بازار جهانی رو به کاهش گذاشت. گزارش‌های حاکی از وفور نفت در بازار و آمادگی کشورهای دیگر، از جمله عربستان، امارات متحده عربی و عراق از اعضای اویک، برای افزایش تولید به منظور جبران کمبود ناشی از قطع صادرات نفت ایران، عامل کاهش بهای نفت دانسته شده است. در عین حال، ناظران بازار جهانی نفت هنوز نسبت به روند تغییرات بهای در میان مدت اطمینان کامل ندارند.

روز گذشته مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، اطمینان داد که عدم تمدید معافیت از تحریم نفتی ایران باعث کمبود نفت در بازار جهانی و افزایش بهای آن نخواهد شد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله