وزارت نیرو:

60 درصد مخزن 95 سد بزرگ کشور خالی است

سال آبی 97-1396 در شرایطی به آخرین روزهای خود می رسد که به طور متوسط فقط 40 درصد مخازن 95 سد بزرگ کشور مانند سدهای زاینده‌رود، ملاصدرا، سفیدرود و دوستی پر است.

به‌‌ گزارش ایرنل به نقل از تارنمای وزارت نیرو، کاهش بی‌سابقه بارش‌ها در پاییز و زمستان پارسال و در پی آن افت روان‌‌آب‌ها موجب شد با وجود رشد 12 درصدی بارش‌ها در فصل بهار امسال، حجم ذخیره آب سدهای کشور به 20 میلیارد و 380 میلیون مترمکعب برسد که در مقایسه با پارسال 15 درصد افت کرد.
ورودی و خروجی آب از سدها نیز متاثر از افت نزولات جوی به ترتیب 33 درصد و 27 درصد نسبت به پارسال کمتر شد.
کاهش ارتفاع و ذخیره آب سدهای دارای نیروگاه برقابی موجب شد انرژی تولیدی 53 نیروگاه‌ برق‌آبی کشور از ابتدای امسال تا بیست و سوم شهریورماه به حدود 6 هزار گیگاوات ساعت برسد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 42.9 درصد کاهش را ثبت کرد.
با توجه به اینکه 15 درصد از ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور مربوط به نیروگاه‌های برق‌آبی است از این رو کاهش تولید انرژی این مراکز یکی از دلایل اصلی خاموشی‌های تابستان امسال بود.

** وضع سدهای استان تهران
بر اساس این گزارش، حجم کنونی ذخیره آب سدهای پنجگانه استان تهران (لار، طالقان، امیرکبیر، لتیان و ماملو) به 655 میلیون مترمکعب رسیده و 65 درصد مخازن آنها خالی است.
کاهش بارش‌ها موجب شده است حجم مخازن سدهای پنجگانه استان تهران نسبت به مدت مشابه پارسال 25 درصد کاهش یابد و ورودی آب به سدهای پنجگانه استان با یک میلیارد و 157 میلیون مترمکعب افت 33 درصدی را تجربه کند.

مطالب مرتبط

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

در هفته‌های اخیر نیز موج گسترده‌ای از بازداشت‌ها صورت گرفت

در هفته گذشته ۱۸ نفر به دار آویخته شدند. روندی که نه تنها نگران‌کننده، بلکه نمایانگر تلاش حاکمیت برای ارعاب جامعه در پاسخ به شرایط خاصی است که پس از جنگ ۱۲ روزه ایجاد شده است

مکالمه شنودشده از طریق جاسوسی سیگنالی‌ به دست آمد

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفتگو با شبکه خبری سی‌بی‌اس که روز یکشنبه منتشر شد، گفت که اگرچه آسیب وارده به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان در حملات آمریکا «بسیار جدی‌» است

مطالب پربازدید

مقاله