840 هزار افغانی در یک قدمی اخراج از ایران هستند

مديركل اتباع خارجه وزارت كشور به اتباع افغاني هشدار داد: مدارك آمايش اتباع افغاني تا 15 شهريور ماه اعتبار داشت كه با دستور وزارت كشور احتمال تمديد وجود دارد ولي اگر با درخواست تمديد اين فرصت از سوي دولت افغانستان موافقت نشود نيروي انتظامي بايد تمامي اتباع را از كشور خارج كند.

عزيز كاظمي در گفتگو با خبرنگار مهر، با بيان اينكه آخرين مهلت تمديد اعتبار مدارك آمايش پناهندگان عراقي31 شهريور ماه سال جاري است گفت: اتباع عراقي اگر تا مهلت تعيين شده به ادارات کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری محل صدور مدرک شناسایی رجوع نكنند به دلیل انقضاء اعتبار، بعنوان اتباع غیرمجاز محسوب مي شوند.

وي افزود: همچنين اعتبار كارتهاي طرح آمايش اتباع افغاني تا 15 شهريور ماه بوده و هم اكنون اين اعتبار به پايان رسيده است. بر این اساس حدود 840 هزار افغاني در كشور غيرمجاز محسوب شده و بايد كشور را ترك كنند. البته مقامات مسئول در افغانستان درخواستي به وزارت كشور ايران ارائه كرده اند تا اين مهلت تمديد شود ولي هنوز وزارت كشور نتيجه و پاسخ نامه را اعلام نكرده است.

عزيزكاظمي در پاسخ به اينكه آيا براي خروج اتباع غيرمجاز با نيروي انتظامي هماهنگيهاي لازم به عمل آمده است گفت: طي تفاهم نامه اي كه با ناجا داريم تا وقتي كه وزارت كشور اعلام نكرده است نيروي انتظامي نبايد براي خروج اتباع اقدام كند.

مديركل اتباع خارجه وزارت كشور در ادامه از برگزاري نشست چهارجانبه ايران، كميسارياري پناهندگان سازمان ملل، افغانستان و پاكستان در اسلام آباد خبر داد و گفت: در اين نشست 4چهار جانبه نمايندگاني هم از ژنو و آسيا و اقيانوسيه حضور داشتند كه محور جلسه اجرايي نمودن بسيج منابع مالي براي خروج پناهندگان از ايران بود.

وي افزود: قرار شد دور بعدي جلسات زمستان سال جاري در تهران برگزار شود. اين جلسات قطعا نتيجه خوبي داشته و مي توان اميد داشت كه با كمك كشورها بسترلازم براي خروج پناهندگان افغاني از ايران و زندگي در افغانستان فراهم شود.

خاطرنشان می شود در ماه های اخیر برخورد نامناسب با افغانی های مقیم ایران افزایش یافته است که این موضوع با اعتراض برخی از فعالان مدنی مواجه شده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله