از سال گذشته تا کنون

122 هزار کارگر قطعه سازی خودرو بیکار شده اند

محمدرضا نجفی‌منش٬ عضو انجمن قطعه‌سازان خودرو گفته از سال گذشته تا کنون دست‌کم ۱۲۲ هزار کارگر شاغل در واحدهای سازنده قطعات خودرو کار خود را از دست داده‌اند.

به گزارش دیگربان  نجفی‌منش روز یک‌شنبه (۳۰ تیر) به ایلنا گفته که علت بیکاری این تعداد کارگر «نوسان‌های اقتصادی» در ایران بوده است.

وی افزوده است: «تا پیش از تشدید بحران اقتصادی سال قبل، حداقل ۳۵۰ هزار کارگر در واحدهای سانده قطعات خودرو فعالیت داشتند.»

به گفته نجفی‌منش «از سال ۹۱ که نوسانات ارزی نیز به جمع دیگر مشکلات قطعه سازان خودرو اضافه شد، حداقل ۳۰ تا ۵۰ درصد کارکنان شاغل در این واحد‌ها تعدیل شدند.»

عضو انجمن قطعه‌سازان خودرو همچنین اظهار کرده که «شدت بحران اقتصادی به حدی است که فعالیت واحدهای قطعه‌سازی از سه شیفت کاری به یک شیفت کاری کاهش پیدا کرده است.»

وی اضافه کرده که پس از آغاز بحران اقتصادی در ایران در یک سال گذشته ۱۳۷ واحد قطعه‌سازی خودرو تعطیل شده‌اند.

صنایع خودروسازی ایران در سال‌های اخیر با تشدید تحریم‌های بین‌المللی در شرایط وخیمی قرار گرفته‌اند٬ به طوری که تولید بسیاری از کارخانه‌های خودروسازی با افت شدید تولید مواجه شده‌ است.

چهارم دی ماه سال گذشته ایرنا گزارش کرده بود در سال‌ ۹۱ تولید اتوبوس در ایران ۶۳ درصد و وانت حدود ۴۴ درصد کاهش داشته و تولید انواع آمبولانس٬ مینی‌بوس و خودرو‌های آتش‌نشانی نیز متوقف شده است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله