سپاه پاسداران ایران میگوید “یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی و مفسد اقتصادی” را با همکاری و صدور حکم قضایی بازداشت و زندانی کرده است.
به گزارش بی بی سی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در گزارش خود که در رسانههای ایران منتشر شده این شخص را با عنوان “ح.ا” مشهور به “داریوش” معرفی کرده و گفته است که او به همراه “برادران خود و دیگر عوامل نفوذیاش اقدام به راهاندازی شبکه فساد اقتصادی و سوء استفاده از شرایط تحریم” کرده بودند.
سپاه پاسداران نهادی است که خود در بسیاری از پروژههای اقتصادی ایران مشارکت دارد.
در آذر ماه حسن روحانی در سخنرانیهایاش در همایشی با عنوان “مبارزه با فساد” که با حضور سران سه قوه برگزار شد گفت: “اگر اطلاعات، تفنگ، پول، روزنامه، خبرگزاری و دیگر مظاهر قدرت در یک نهاد جمع شود، ابوذر و سلمان هم باشد، فاسد میشود.”
تحلیلگران سخنان آقای روحانی را کنایه به سپاه پاسداران دانستند اما چند روز بعد فرمانده سپاه از قول آقای روحانی گفت که منظورش سپاه نبوده است.
گزارش سپاه پاسداران ایران میگوید فردی که به دست این نهاد بازداشت شده یکی از محکومین اصلی پرونده فساد اقتصادی معروف در سال ۷۶ بوده است و “اخلال در نظم اقتصادی کشور، قاچاق ارز، قاچاق کالا، قاچاق عتیقه و پرداخت رشوههای کلان در دستگاه قضایی” از جمله موارد اتهامی و پروندههای قضایی او است.
سپاه پاسداران در گزارش خود نگفته است که فرد بازداشت شده متهم کدام یک از پروندههای مفاسد اقتصادی سال ۷۶ است.
در سال ۷۶ دو پرونده فساد اقتصادی مهم در ایران مطرح شد، در یکی از این پروندهها غلامحسین کرباسچی، شهردار سابق تهران با اتهام اختلاس روبرو بود.
پرونده دیگر مربوط به شرکت “المکاسب” وابسته به بانک ملی ایران بود.
پرونده شرکت “المکاسب” در نهایت با حکم دادگاه و تبرئه همه متهمان پایان یافت.
پرونده مربوط به شهردار سابق تهران نیز به صدور حکم حبس برای غلامحسین کرباسچی انجامید که او پس از گذراندن دو سال حبس، آزاد شد.
در گزارش سپاه پاسداران همچنین آمده است: آقای “ح.ا” پس از آزادی از زندان در سال ۸۰ توانست با استفاده از خلأهای اقتصادی و قانونی و سوء استفاده از برخی افراد و عوامل نفوذی، مجددا به فضای اقتصادی کشور بازگردد و در حوزه “کالاهای اساسی و مایحتاج های ضروری مردم” فعالیت کند.
اطلاعیه سپاه پاسداران میگوید فرد بازداشت شده با “راهاندازی تعداد قابل توجهی شرکتهای کاغذی، جعل اسناد و ایجاد چرخه دور اختصاصی در فرآیند فعالیتهای اقتصادی با سندسازی و انهدام اسناد، مانع انجام کنترل، نظارت، بازرسی و پیگیری مفاسد اقتصادی خود از سوی دستگاههای مربوطه میشده است.”
سپاه در عین حال شبکه اقتصادی این فرد را به “پرداخت رشوههای بسیار کلان و سازماندهی خانه فساد” متهم کرده است.
براساس اعلام سپاه پاسداران، متهمی که از او با عنوان “ح.ا” نام برده شده “با گرفتن ارزهای مرجع به صورت کلان به جای مصرف در بخش واردات کالاهای اساسی و تأمین مایحتاج مردم، آنها را در بخش برج سازی سرمایه گذاری میکرده است و خانه شخصی هفت هزار متریاش یکی از املاک او به شمار میرود.”
این فرد همچنین متهم شده که کالاهای اساسی خریداری شده را “در داخل کشور به صورت قاچاق و با سودهای سرشار به فروش میرسانده است.”
در دو دهه گذشته، چندین فساد اقتصادی افشا شده است که رقم آنها به خصوص در سالهای گذشته بسیار بالا بوده است.
پرونده اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، پرونده بابک زنجانی، پرونده فساد اقتصادی حلقه فاطمی و پرونده فساد در بیمه از جنجالیترین این موارد به شمار میروند.
پرونده اختلاس سه هزار میلیارد دلاری با اعدام متهم ردیف اول آن، مهآفرید امیرخسروی، بسته شد.
محمدرضا رحیمی به عنوان موثرترین چهره “حلقه فاطمی” نیز اخیراً برای گذراندن پنج سال حبس به زندان رفت، اما چند روز پیش با مرخصی او موافقت شد.