سخنگوی کاترین اشتون

گروه 1+5 برای بررسی روند مذاکرات با ایران تشکیل جلسه می دهد

سخنگوی کاترین اشتون، نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجه و سیاست امنیتی، گفته است که روز سه شنبه آینده، خانم اشتون در جلسه‌ای با نمایندگان کشورهای عضو گروه ١+٥ در بروکسل، به بررسی روند مذاکرات اتمی با ایران و نحوه پیشرفت در این مذاکرات خواهد پرداخت.

به گزارش بی بی سی گروه ١+٥ متشکل از کشورهای عضو دایم شورای امنیت – آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه و فرانسه – به علاوه آلمان مسئولیت مذاکره در باره پرونده اتمی ایران را به نمایندگی از سوی جامعه بین المللی برعهده گرفته‌ است.

به منظور حل بحران اتمی ایران، نمایندگان این گروه تا کنون چند جلسه مذاکره را با نمایندگان جمهوری اسلامی برگزار کرده‌اند. در جلساتی که در سطوح بالاتر برگزار شده، خانم اشتون ریاست هیات مذاکره‌کنندگان گروه ١+٥ را برعهده داشته است.

مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون، در مورد جلسه هفته آینده گفته است که گروه ١+٥ “مایل است که مذاکرات بعدی با ایران که در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اخیر در آن کشور صورت خواهد گرفت، دستاوردهای ملموسی داشته باشد.”

آخرین دور مذاکرات نمایندگان ایران و ١+٥ در ماه مه سال جاری با حضور کاترین اشتون در استانبول برگزار شد و ریاست هیات ایرانی را سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات اتمی جمهوری اسلامی برعهده داشت.

در پایان اجلاس استانبول، دو طرف از “مذاکراتی طولانی و مفید” سخن گفتند. این اجلاس در پی نشست آلماتی، قزاقستان در ماه قبل از آن برگزار شد که ظاهرا نتیجه‌ای در پی نداشت.

 تا کنون چند دور مذاکره بین ایران و گروه ١+٥ برگزار شده است

پیش از آن نیز چند دور گفتگو بین دو طرف انجام گرفته که در مجموع، بدون نتیجه توصیف شده و راهی برای حل و فصل مساله هسته‌ای جمهوری اسلامی به همراه نیاورده است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی پیرامون نشست هفته آینده نمایندگان گروه ١+٥ در بروکسل، به نقل از یک منبع اتحادیه اروپا نوشته است: “در آلماتی، ما پیشنهاد خوبی روی میز مذاکره گذاشتیم و حالا منتظریم تا ایران به این پیشنهاد واکنش مساعدی نشان دهد.”

هفته گذشته وزارت امور خارجه روسیه از اینکه برای پیشرفت در مذاکرات بین ایران و گروه ١+٥ اقدامی به عمل نیامده است ابراز ناخرسندی کرد.

در عین حال، منابع دیپلماتیک غربی گفته‌اند که تا پیش از آغاز دوره ریاست جمهوری حسن روحانی و تشکیل دولت جدید، انتظار نمی‌رود مقامات ایرانی تمایل چندانی به برگزاری دور جدید مذاکرات داشته باشند یا چنین مذاکراتی نتیجه‌بخش باشد.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله