کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا طرح حمله به سوریه را تصویب کرد

کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا اقدام نظامی علیه سوریه در واکنش به آنچه دولت ایالات متحده می گوید استفاده دولت این کشور از سلاح های شیمیایی است را تصویب کرده است.

به گزارش بی بی سی این کمیته با ۱۰ رای موافق در مقابل هفت رای مخالف این طرح را به صحن مجلس سنا فرستاد که احتمالا هفته آینده به رای گذاشته خواهد شد.

این طرح درحالی در کمیته روابط خارجی تصویب شد که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای جلب حمایت بین المللی از اقدام تنبیهی نظامی علیه حکومت سوریه می کوشد.

این طرح استفاده محدود از نیروی نظامی در سوریه را برای ۹۰ روز مجاز می کند، اما اجازه پیاده کردن نیروهای آمریکایی در خاک سوریه را نمی دهد.

علیرغم رای روز چهارشنبه سرنوشت این طرح در صحن سنا معلوم نیست.

براساس بررسی شبکه ای بی سی، تاکنون فقط ۲۱ سناتور گفته اند که احتمالا از این قطعنامه حمایت خواهند کرد.

سیزده نفر از آنها گفته اند که احتمالا با قطعنامه مخالفت خواهند کرد و ۶۶ سناتور هنوز تصمیم نگرفته اند یا رای آنها معلوم نیست.

با این حال انتظار می رود که این آمارها با تغییر عبارت بندی قطعنامه تغییر کند. به علاوه فشار کاخ سفید و متحدان آن در کنگره هم احتمالا بر نحوه آرای سناتورها موثر خواهد بود.

رای گیری روز چهارشنبه در کمیته روابط خارجی سنا پس از شهادت جان کری وزیر خارجه، چاک هیگل وزیر دفاع و ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک انجام شد.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا در آن نشست در روز سه شنبه هشدار داد که با اقدام نکردن علیه سوریه “پیام خطرناکی” به ایران و کره شمالی خواهد فرستاد.

چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا هم در اظهار نظری مشابه در همان جلسه گفت اگر آمریکا به سوریه حمله نکند در مصاف با ایران در ارتباط با برنامه هسته ای این کشور ضعیف به نظر خواهد آمد.

 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله