حسن روحانی:

کشور از شرایط بحرانی عبور کرده است

حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در یک نشست خبری در تهران و با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی تاکید کرد که کشورش از شرایط بحرانی و شبه بحرانی عبور کرده و افزود که موضوع یمن در رابطه با عربستان “با اهمیت” است. آقای روحانی همچنین در خصوص تحولات در شمال شرق سوریه گفت که “ما شیوه ترکیه را نمی‌پذیریم.”

به گزارش بی بی سی وی در خصوص عملیات ترکیه در شمال شرق سوریه تاکید کرد که “شیوه‌های بهتری وجود دارد. راه حل رفع نگرانی‌های ترکیه درباره شمال سوریه حضور ارتش سوریه است؛ ترکیه قول داده که خاک سوریه را ترک می‌کنم و تمامیت ارضی سوریه را محترم می‌دانیم.”

آقای روحانی همچنین درخصوص تلاش عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان، برای تسهیل کاهش تنش بین ایران و عربستان تاکید کرد موضوع یمن “با اهمیت” است و اگر در این قضیه وضعیت به “آتش‌بس” منجر شود، و در نهایت به پایان جنگ کمک کند “یکی از گره‌های منطقه و از جمله در روابط ایران و عربستان” حل خواهد شد.

آقای خان روز گذشته در سفری کوتاه به ایران رفت و با مقامات ارشد این کشور از جمله آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر این کشور، دیدار کرد.

رئیس جمهور ایران گفت به دلیل اینکه آقای خان بزودی به عربستان می‌رود، وی می‌خواست که از نظرات ایران آگاه شود. آقای روحانی همچنین گفت که کشورهای دیگر از جمله عراق در زمینه کمک به بهبود روابط بین ایران و عربستان فعال هستند.

آقای روحانی در همین رابطه و درخصوص کاهش تنشها در منطقه به طرح پیشنهادی “ابتکار صلح هرمز” در سازمان ملل نیز تاکید کرد. وی گفت که در سازمان ملل ایران تاکید کرده است که “دنبال صلح است و از مذاکره نمی ترسد.”

رئیس جمهور ایران همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار الجزیره مبنی بر سفر یک هیات بلند پایه اماراتی به ایران تایید کرد که در ماههای اخیر نمایندگان ایران و امارات با هم دیدار داشته‌اند و به کشورهای هم سفر کرده‌اند. او گفت که بهبودهایی در رابطه بین ایران و امارت صورت گرفته است.

وی در خصوص مذاکره با آمریکا و به عبارتی رودر رو شدن با رئیس جمهور آمریکا گفت اساسا مشکل ایران مواجه شدن و یا مذاکره با رئیس جمهور آمریکا نیست، بلکه آیا مذاکره به نتیجه‌ای می‌رسد و خواست مردم ایران برآورده می شود یا نه.

آقای روحانی گفت او گفته “برای ما فرق نمی‌کند چه کسی رییس جمهور [آمریکا] باشد”؛ اگرچه وی تاکید کرد که خصوصیتهای شخصیتی آقای ترامپ تعامل با وی را نه برای ایران بلکه برای همه دنیا مشکل کرده است.

آقای روحانی همچنین گفت که تحقیقات درباره کشتی ایرانی در دریای سرخ در حال بررسی است که دیده شود چه کشوری دخیل بوده است. وی گفت مشخص است که حمله به آن با راکت بوده و قطعات آن در داخل کشتی به جا مانده است. او گفت که دوربینهای داخل کشتی موجد است و تاکید کرد که این حمله “تروریستی” نبوده و کار یک گروه نبوده بلکه یک “دولت” و یا یک “کشور” پشت آن بوده است.

شرکت ملی نفتکش ایران روز جمعه (یازده اکتبر) اعلام کرد که در دو انفجار جداگانه که احتمالا بر اثر اصابت موشک بوده، نفتکش سابیتی در ساعت‌های ۵ و ۵:۲۰ صبح در ۶۰ مایلی (۱۱۰ کیلومتری) بندر جده عربستان سعودی دچار انفجار در بخش بدنه شده است. نفتکش سابیتی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران است.

بر اساس بیانیه شرکت ملی نفتکش ایران، این شناور دچار آتش‌سوزی نشده و هیچ یک از خدمه آن نیز آسیب ندیده‌اند.

“در مورد بودجه مشکلات داریم”

آقای روحانی به مشکلات بودجه کشورش نیز اشاره کرد. او تاکید کرد گفته بودجه جاری باید از درآمدهای نفتی جدا شود و آغاز آن سخت است. هفته پیش دو مقام دولتی جدا شدن درآمدهای نفتی از هزینه‌های جاری در بودجه سال آینده را تایید کردند.

وی در عین حال گفت که “تورم نقطه به نقطه از ۵٢ درصد به ٣۴درصد” رسیده است و افزود “پیش بینی ما این است تا پایان سال تورم روند کاهشی خود را ادامه می دهد.”

وی در عین حال گفت “در تورم ١٢ماهه حرکت کندی آغاز شده است اما از تورم نقطه به نقطه تبعیت خواهد کرد.”

ایده تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا

آقای روحانی در خصوص ایده تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا گفت که چنین موضوعی همیشه مطرح بوده است و قبلا نیز توافقی صورت گرفته بود.

به گفته آقای روحانی در زمان ریاست جمهوری آقای ترامپ هم این مساله مطرح شد اما به گفته آقای روحانی به نتیجه ای نرسید.

او گفت که این موضوع بار دیگر مطرح شد و در جریان آن پیشنهادهایی داده شده که برای ایران “قابل قبول” نبود.

آقای روحانی در عین حال تاکید کرد که اتهامات متوجه آمریکایی‌های زندانی شده در ایران امنیتی است ولی در مورد ایرانیهای زندانی شده در آمریکا “دور زدن تحریمها” است.

او گفته از دولتهای قبلی آمریکا موضوع تبادل زندانیان دو طرف مطرح بوده و اعلام کرد ایران از این موضوع استقبال می کند.

آقای روحانی همچنین با اشاره به توافق‌نامه اتمی بین ایران و قدرتهای غربی (برجام) گفت که سه کشور اروپایی پای تعهد خود نیایستادند. اشاره آقای روحانی به تعهدی است که بعد از خروج آمریکا از برجام توسط این کشورها داده شد. ایران می گوید که این سه کشور متعهد شدند تا با اقداماتی جلوی زیان اقتصادی ناشی از تحریم آمریکا را بگیرند.

آقای روحانی به کاهش تعهدات برجامی ایران از ادریبهشت ماه امسال اشاره کرد و گفت: “اگر آنها در این فرصت به تعهداتشان برگردند، ما هم به تعهداتمان برمی‌گردیم.”

مطالب مرتبط

سومالی به یکی از مراکز اصلی گسترش داعش در آفریقا تبدیل شده است

این گروه از بی‌ثباتی در سومالی برای ایجاد پایگاه‌ها و شبکه‌هایی استفاده می‌کند که جنگجویانی را از اتیوپی، سودان و تانزانیا جذب کرده و در عین حال، نفوذ ایدئولوژیک خود را به زبان‌های مختلفی مانند آمهری و سواحیلی گسترش می‌دهد

سالانه ۸ برابر گنجایش سد کرج از آب‌های زیرزمینی برداشت می‌شود

یک فعال محیط‌زیستی می‌گوید: «تغییر اقلیم نقش کمی در تخریب تالاب‌ها دارد، اما مسئولان هروقت‌ که می‌خواهند پاسخی در خصوص نابه‌سامانی وضعیت تالاب‌ها بدهند، به دستاویز تغییرات اقلیمی چنگ می‌زنند و می‌گویند بارندگی‌ها کم شده، هوا گرم شده، تبخیر افزایش پیدا کرده است

مذاکره زیر سایه تهدید

اگر ایالات متحده واقعاً به دنبال پیشرفتی دیپلماتیک باشد، باید رویکردی واقع‌بینانه در پیش گیرد؛ تمرکز بر راستی‌آزمایی هسته‌ای و صرف‌نظر از مطالبات فراتر از این موضوع می‌تواند گامی مثبت باشد

مطالب پربازدید

مقاله