به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا:

ژاپن در ماه میلادی جاری نفت از ايران وارد نمی‌کند

به دليل ممنوعيت بيمه نفتکش‌های حامل نفت ايران که از سوی اتحاديه اروپا به اجرا درآمده است، شرکت‌های ژاپنی از بيم ضرر ديدن در ماه جاری (ژوئيه) نفت خام ايران را وارد نمی‌کنند.

به گزارش رادیو زمانه، چند منبع دولتی و صنعتی ژاپن روز گذشته، چهارشنبه چهار ژوئيه اعلام کردند ژاپن نيز به مانند کره جنوبی در سراسر ماه ژوئيه واردات نفت ايران را به طور کلی متوقف می‌کند.

اين اقدام به دليل تحريم‌هايی صورت گرفته است که اتحاديه اروپا روز يکشنبه عليه ايران وضع کرد. اين تحريم‌ها با هدف قطع درآمد نفتی ايران و مجبور کردن دولت اين کشور به متوقف ساختن برنامه هسته‌ای‌اش انجام شد.

اين موضوع برای ايران در ماه ژوئيه هزينه‌های زيادی خواهد داشت چرا که ژاپن و کره جنوبی در ماه مه در مجموع روزانه ۲۵۶ هزار بشکه نفت خام از اين کشور وارد می‌کردند که بر اساس قيمت امروزی نفت، به معنای بيش از ۷۵۰ ميليون دلار درآمد برای ايران بود.

يک مقام دولتی ژاپن با شرط مخفی ماندن هويت‌اش به رويترز گفت: “ما مطلع شده‌ايم که در ماه ژوئيه وارداتی از ايران نخواهيم داشت.”

چين نيز که بزرگ‌ترين خريدار نفت ايران به‌شمار می‌رود به دليل اين‌که در مورد کرايه حمل بار با شرکت کشتيرانی ايران اختلاف‌هايی پيدا کرده است، احتمالأ در ماه ژوئيه واردات نفت خام خود از اين کشور را کاهش خواهد داد.

اتحاديه اروپا با اجرای ممنوعيت بيمه نفتکش‌های حامل نفت خام ايران، شرکت‌های بيمه اروپايی را از بيمه کردن اين نفتکش‌ها بازداشته است.

ناظران صنعتی بر اين باورند که نتايج اين اقدام اتحاديه اروپا ثابت می‌کند اين شديدترين تحريمی است که غرب تاکنون عليه ايران وضع کرده است.

دولت ژاپن در ماه گذشته توافق کرده بود که خود وارد عمل شود و بيمه نفتکش‌هايی را که نفت خام ايران را به ژاپن حمل می‌کنند حداکثر تا هفت ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلار پوشش دهد تا تجارت نفت ميان ايران و ژاپن برقرار بماند.

ژاپن که سومين خريدار بزرگ نفت ايران محسوب می‌شود، در اوايل ماه ژوئن بار زدن نفت خام ايران را متوقف کرد تا در ماه ژوئيه محموله‌ای از ايران به ژاپن نرسد. محموله‌های بعدی در اواخر ماه ژوئيه در ايران بار زده می‌شوند تا با توجه به مدت سفر، در اواسط ماه اوت به ژاپن برسند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله