ایهود باراک

پیشگیری از برنامه اتمی ایران پر هزینه‌تر از حمله نظامی است

وزیر دفاع اسرائیل ضمن تاکید بر افزایش تلاش بین المللی برای توقف فعالیت های هسته ای ایران، گفته است مقابله با ایران اتمی پرهزینه تر از پیشگیری از اتمی شدن ایران است.

به گزارش بی بی سی   ایهود باراک، وزیر دفاع، با ابراز این نظر که برنامه هسته ای ایران همچنان در مسیر ساخت بمب اتمی ادامه داشته است، گفت: “با اینکه از عمق مشکلات و پیچیدگی هر نوع عملیاتی برای جلوگیری از دسترسی ایران به تسلیحات اتمی آگاهم، تردیدی ندارم که اگر چنین چالشی واقعیت یابد، مقابله با آن بی نهایت پیچیده تر، بی نهایت خطرناک تر و از لحاظ منابع و حیات انسانی، بی نهایت پرهزینه تر خواهد بود.”

باراک خواستار اقدام بین المللی علیه برنامه های اتمی ایران شد و افزود: “زمان آن فرا رسیده است که تمامی جهان برای وحدت در عمل، وحدت در هدف و وحدت در اراده سیاسی آماده شود تا بتواند با سرعت و به شکلی نهایی، طرح های هسته ای ایران را متوقف کند.”

ایهود باراک هشدار داد که اسرائیل اینک با “چالشی پیچیده تر از هر زمان دیگری” مواجه است و افزود “لازم است برای اطمینان از امنیت اسرائیل، تصمیماتی دشوار و سرنوشت ساز اتخاذ کنیم.”

وزیر دفاع اسرائیل با اشاره به تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه، گفت: “واقعه بهار عربی، که به تدریج به تابستان عربی تغییر شکل داده، نشان می دهد که در نهایت، ما فقط می توانیم به خودمان متکی باشیم.”

برخی رسانه های خبری اسرائیل اظهارات ایهود باراک را به حمایت او از حمله به تاسیسات هسته ای ایران تعبیر کرده اند.آمریکا کوشیده است اسرائیل را از اقدام یکجانبه نظامی علیه ایران منصرف کند

کانال ٢ تلویزیون اسرائیل در گزارشی درباره اظهارات وزیر دفاع این کشور گفت که اخیرا ایران اعلام کرده است که در نظر دارد به غنی سازی اورانیوم تا خلوص ٦٠ درصد مبادرت ورزد که، به گفته این کانال تلویزیونی، جمهوری اسلامی را در آستانه تولید بمب اتمی قرار می دهد.

وبسایت خبری واینت نیوز، متعلق به روزنامه اسرائیلی ایدیوت آهارنوت نیز به نقل از یک مقام ارشد دولتی، که از او نام نبرده، نوشته در حالیکه قرار است دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، گزینه حمله به ایران را طی هفته های آینده مورد بررسی قرار دهد، اظهارات آقای باراک به معنی آن است که او “با تمام قدرت” از چنین اقدامی حمایت می کند.

خاطرنشان می شود اخیرا تعدادی از اعضای حزب کادیما که موافق حمله نظامی به ایران هستند از این حزب جدا شده و به دولت پیوسته اند. در مقابل شائول موفاز معاون نتانیاهو از دولت ائتلافی جدا شد و نسبت به برنامه ریزی نتانیاهو برای حمله به ایران هشدار داد.

 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله