به گزارش مهر،آقای خامنه ای
در ابتدا به محاسبه عملکرد ملت ایران در ابعاد ملی اشاره کرد و گفت: در دنیا کسانی هستند که مسائل و اقدامات ما را مورد ارزیابی قرار می دهند.
آقای خامنه ای با اشاره به اینکه برخی در ارزیابی اوضاع کشور فقط نقطه ضعف ها و کاستی ها را می بینند گفت این نگاه ناقص است و بنده نگاه متفاوتی به امور کشور دارم.
وی در ادامه گفت: مانع تراشی عملی از طریق تهدید و تحریم و مشغول کردن مدیران و نخبگان به مسائل درجه 2 و فرعی و همچنین تبلیغات برای انکار پیشرفت جمهوری اسلامی ایران دو برنامه مهم دشمنان در مواجهه با ملت ایران است.
رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به دشمنان اصلی جمهوری اسلامی ایران گفت: مرکز توطئه و اساس دشمنی با ملت ایران ، دولت آمریکا است و بعد از 34 سال وقتی هنوز نام دشمن برده می شود ذهن ملت ایران متوجه آمریکا می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه اسرائیل در قواره و اندازه ای نیست که در صف دشمنان ملت ایران قرار بگیرد در پاسخ به تهدیدات سران این رژیم گفت: اگر غلطی از آنها سر بزند ایران، تلاویو و حیفا را با خاک یکسان خواهد کرد.
آقای خامنه ای با اشاره به اینکه برنامه های آمریکا علیه ملت ایران از ابتدای سال 91 شروع و از مردادماه تشدید شد گفت: آنها فرستاده های ویژه ای را برای تحریم نفت ایران به کشورها فرستادند.
وی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به دولت هاگفت: وابستگی اقتصاد ما به نفت باید قطع شود.
رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: نظام سلطه در سال 91 در زمینه سیاسی ، قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران را یکبار دیگر احساس کرد و به اعتراف خودشان بدون حضور و رای ایران هیچ موضوع مهم و مشکلی در منطقه حل نخواهد شد. در قضیه حمله به غزه خودشان اعتراف کردند که حضور قدرتمند ایران در پشت صحنه باعث شکست آنها شد.
رهبر جمهوری افزود: غربی ها گفتند اگر حمایت جمهوری اسلامی نبود مبارزان جوان فلسطینی نمی توانستند در برابر اسرائیل مقاومت کنند چه برسد به اینکه این رژیم را به زانو در بیاورند.
وی افزود: یکی از ضعف های ما در اقتصاد است که منجر به سختی معیشت گروههایی از مردم شده است. وابستگی اقتصاد ما به نفت و بی اعتنایی به سیاست های کلان اقتصادی و تصمیمات پی در پی و روزمره از سوی مسئولان دو مورد از این ضعف های اقتصادی است.
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه گفت
: نتیجه دیگر این رزمایش این است که متوجه شدیم بنیه کشور ما قوی است اگر مسئولان با تدبیر عمل کنند ، با هم و در کنار هم باشند و با هضم و تدبیر عمل کنند می توانیم از تهدید دشمن فرصت بسازیم. ملت ایران ثابت کرد وابسته نبودن به آمریکا و قدرت های بزرگ نه تنها عامل عقب افتادگی نیست بلکه عامل پیشرفت است.
وی به دو موضوع مهم مربوط به آینده کشور اشاره کرد و گفت: ما باید در برنامه ریزی هایمان جلوتر از دشمن باشیم و در مقابل دشمن منفعلانه عمل نکنیم. یک رکن اساسی در اقتصاد مقاومتی، مقاوم بودن اقتصاد است.
رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص موضوع مذاکره با آمریکا و مذاکرات هسته ای تصریح گفت: آمریکایی ها از راههای گوناگون و با پیغام ها سعی دارند تا در موضوع هسته ای با ما گفتگو کنند در حالی که من نسبت به این گفتگوها خوشبین نیستم.
آقای خامنه ای با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هیچ وقت زیر بار تحمیل نمی رود گفت: نسبت به گفتگو در خصوص موضوع هسته ای مخالفتی ندارم اما باید برخی موضوعات روشن شود.
وی در بیان نگرانی های خود درخصوص مذاکره گفت:« اول اینکه درخصوص این حرفی که آمریکایی ها دائما در پیغام های خصوصی و علنی خود مطرح می کنند که به دنبال تغییر جمهوری اسلامی نیستند باید بگویم ما نگرانی نسبت به تغییر نظام اسلامی از سوی آمریکایی ها نداریم چرا که آنها زمانی که این قصد را داشتند هم نتوانستند کاری را انجام دهند و در آینده نیز نخواهند توانست اقدامی انجام دهند.»
رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به اینکه آمریکاییها به ما پیغام می دهند مبنی بر اینکه می خواهیم در مذاکرات با ایران صادقانه برخورد کنیم گفت: ما بارها گفته ایم که به دنبال سلاح هسته ای نیستیم و شما این صحبت صادقانه را باور نمی کنید؛ چرا ما باید حرف شما را قبول کنیم.
وی افزود: مذاکره یک تاکتیک آمریکایی برای فریب دادن افکار عمومی است و اگر غیر از این است آمریکایی ها باید آن را اثبات کنند.
رهبر جمهوری اسلامی با بیان اینکه گاهی اوقات غربی ها شایعه می کنند که از طرف رهبری افرادی با آمریکاییها مذاکره کرده اند گفت: این اظهارات آنها یک تاکتیک و دروغ محض است. البته در دولت های گوناگون در موارد مقطعی مذاکره ای صورت گرفته که در آن حدود خط قرمز رهبری رعایت شده و امروز نیز باید این حدود رعایت شود.
وی با اشاره به اینکه آمریکایی ها مایل نیستند که مذاکرات هسته ای تمام شود گفت: ایران در موضوع هسته ای فقط خواهان پذیرش حق غنی سازی است.
رهبر جمهوری اسلامی با بیان اینکه آمریکایی ها با ادامه مذاکرات می خواهند به ملت ایران فشار بیاورند تا به قول خودشان ملت را فلج کنند ادامه داد: ایران هیچگاه فلج نخواهد شد و اگر آمریکایی ها می خواهند کار تمام شود یک راه حل ساده وجود دارد و آن این است که آمریکا از دشمنی با ملت ایران دست بردارد.
وی با اشاره به اینکه آمریکا تاکنون در مقابله با ایران شکست خورده و اگر بخواهد این دشمنی را ادامه دهد باز هم شکست خواهد خورد گفت: راه عاقلانه برای آمریکایی ها تصحیح عمل و سیاست خود و عدم دشمنی با ملت ایران است.
آقای خامنه ای در خصوص انتخابات در پیش روی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه همه جریان های معتقد به جمهوری اسلامی می توانند در انتخابات شرکت کنند مدعی شد: مسئله بعدی درباره انتخابات این است که همه باید در مقابل قانون در مسئله انتخابات و غیر انتخابات خاضع باشند. حوادث تلخی که در سال 88 پیش آمد و برای کشور ضرر داشت همه به این دلیل بود که کسانی نخواستند به قانون و رای مردم تمکین کنند. ممکن است رای مردم برخلاف آنچه ما می خواهیم باشد اما سازوکار قانونی برای رفع اشکال و شبهه وجود دارد.
وی گفت : مسائل سال 88 برای ملت ما تجربه درس آموزی شد و ملت نمی خواهند دوباره چنین مسائلی را تجربه کنند.
رهبر جمهوری اسلامی در بیان ویژگی های مورد نیاز برای رئیس دولت آینده گفت: آنچه برای رئیس جمهور آینده نیاز داریم امتیازهایی است که امروز وجود دارد منهای ضعف های موجود. رئیس جمهور هر دوره ای باید امتیازاتی رئیس جمهور قبلی را داشته باشد به اضافه آنکه نقاط ضعف آن را هم نداشته باشد.
وی همچنین گفت: آن چیزی که برای دولت و رئیس جمهور فعلی نقاط قوت شناخته می شود باید در نامزد اصلح بعدی وجود داشته باشد تا در سلسله روسای جمهور نظام اسلامی روند رو به رشدی را شاهد باشیم.
آقای خامنه ای در پایان سخنان خود خطاب به کاندیداهای آینده ریاست جمهوری تاکید کرد: کسانی که آماده این میدان می شوند با کمال قدرت و توکل به خدا در این عرصه حضور پیدا بکنند.