ترک ها تکذیب کردند

پول واردات نفت را نه با دلار پرداخت می کنیم، نه با طلا

وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه می‌گوید که این کشور پول واردات نفت ایران را نه با دلار حساب می‌کند و نه با طلا.

به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، تانیز ییلدیز روز سه‌شنبه ۲۰ تیر در واکنش به شایعاتی پیرامون معاوضه نفت ایران و طلای ترکیه، گفته‌است که این کشور پول نفت ایران را تنها با لیره، واحد پول ترکیه، پرداخت می‌کند.

دوشنبه برخی از رسانه‌های ترکیه، از جمله روزنامه «وطن» گزارش کرده بودند که این کشور از ماه مارس، ابتدای سال جاری میلادی، پول نفت وارداتی از ایران را با طلا پرداخت می‌کند.

بر اساس این گزارش‌ها، از زمانی که سازمان سویفت (انجمن ارتباطات میان‌بانکی جهانی) کلیه روابط خود با سیستم مالی ایران را قطع کرده‌است، ترکیه و ایران توافق کرده‌بودند که نفت ایران با طلای ترکیه معاوضه شود.

صادرات ۶۰ تن طلاب ترکیه به ایران طی ماه‌های مارس تا مه، به گمانه‌زنی‌ها پیرامون این روش پرداخت دامن زده بود.

ترکیه سالانه حدود ۸ میلیارد متر مکعب گاز از ایران وارد می‌کند. این کشور سال گذشته روزانه ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام نیز از ایران وارد کرد، اما آقای ییلدیز اول ماه آوریل اعلام کرد که ترکیه واردات نفت از ایران را ۲۰ درصد کاهش خواهد داد.

داده‌های آماری گمرکی که ۱۵ تیرماه منتشر شد، نشان می‌دهد که ترکیه طی ماه گذشته، ژوئن، تنها سه محموله ۱۵۰ هزار تنی نفت ایران را در دو بندر «علی‌آقا» و «توتون چیفتلیک» تحویل گرفته‌است که برابر با واردات روزانه ۱۱۰ هزار بشکه نفت است، البته این کشور طی ماه‌های اولیه سال جاری میلادی بعضا روزانه تا ۲۵۰ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده بود.

ترکیه به‌خاطر کاهش ۲۰ درصدی واردات نفت از ایران، ماه گذشته موفق شد که از تحریم‌های جدید آمریکا که از ۲۸ ژوئن علیه بانک مرکزی ایران که مسئول دریافت و انتقال پول نفت صادراتی ایران است وضع شده، به مدت ۶ ماه معاف شود.

تانیر ییلدیز گفته‌است که شرکت بوتاش، واردکننده گاز از ایران، پول گاز وارداتی از ایران را به دلار حساب می‌کند، اما شرکت نفت توپراش، پول واردات نفت از ایران را به لیره پرداخت می‌کند.

اداره دولتی آمار ترکیه در گزارش آخر اردیبهشت خود از بازار طلای این کشور اعلام کرد که صادرات طلا از ترکیه به ایران در ماه مارس سال جاری، اسفند و فروردین گذشته، نسبت به مدت مشابه در سال قبل بیش از ۳۰ برابر افزایش داشته‌است.

ترکیه در ماه مارس سال ۲۰۱۱ معادل ۱۳ میلیون دلار صادرات طلا به ایران داشته‌است، در حالی که این رقم در ماه مارس سال جاری به ۴۸۰ میلیون دلار رسیده‌است. بنا به گزارش‌ها، ترکیه در شش ماهه اول سال جاری، ۶۰ تن طلا به ایران فروخته‌است.

 

 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله