پاسخ بهرام بیضایی به هوادارانش برای بازگشت به ایران

بهرام بیضایی برای سومین سال پیاپی تولدش را فرسنگها دور از ایران و در استنفورد جشن گرفت.

به گزارش شبکه ایران این اتفاق در حالی رقم خورد که با پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری و چراغ سبز حجت ا.. ایوبی رییس سازمان سینمایی برای حمایت از پیشکسوتان، بسیاری از مخاطبان ایرانی و بخصوص طرفداران استاد فرزانه نمایش و سینمای ایران انتظار آن را می کشند که بهرام بیضایی هر چه زودتر به ایران بازگردد.

با این حال بیضایی حداقل تا شهریورماه سال آینده به به واسطه قراردادی که برای تدریس در دانشگاه استنفورد دارد نمی تواند به ایران بازگردد اما حجم تقاضاها از وی برای بازگشت آن قدر بوده که او در دست نوشته ای کوشیده به زعم خود به این همه مهر و محبت هواداران پاسخ دهد. دست نوشته ای که متاثر است از تعلق خاطر همیشگی بهرام به مام میهن؛ به خصوص آنجا که می گوید مردم ایران مهر می کارند و خشم می دروند!

متن دستنوشته بیضایی را در ادامه می خوانید:

 

در جــوابِ مِــهــرِ شــُمــا

واژه های چندانی برای سپاسگزاری نیست

واژه هایی که کم نیاورند

پیش مهر شما

و هر کسی نگفته باشد هزار بار!

مهر می کارند و خشم می دروند

واژه های چندانی نیست

جز آنچه در دلم می گویم

بی هیاهو، اگر رساست؛

از شماست که دلم می زند هنوز

کرنش به سرزمینی که از آن نرفته ام

کرنش به مادر و پدرم

که خاکِ آن خاکند!

دورباد از آن خشکسالی و دروغ!

دور باد از آن دیو خشم و آز

دور باد از آن بیداد!

بهرام بیضایی 12 دی 1392

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله