پارلمان بریتانیا برای تصمیم در مورد حمله به سوریه تشکیل جلسه می دهد

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا، گفته است که به منظور بررسی واکنش نسبت به کاربرد اسلحه شیمیایی در سوریه، خواستار جلسه پارلمان شده است.

دولت بریتانیا پیشتر ارتش سوریه را به حمله شیمیایی به منطقه‌ای در نزدیکی دمشق، پایتخت آن کشور در روز چهارشنبه هفته گذشته متهم کرده است.

آقای کامرون گفته است که رئیس مجلس با فراخواندن نمایندگان از تعطیلات تابستانی و تشکیل جلسه پارلمان در روز پنجشنبه این هفته موافقت کرده است.

حمله شیمیایی روز چهارشنبه گذشته بیش از سیصد کشته و بیش از سه هزار زخمی برجای گذاشت و بریتانیا، همراه با فرانسه و ایالات متحده، حکومت سوریه را مسئول این حمله دانسته‌اند.

نخست وزیر بریتانیا در پیامی که در سایت اجتماعی توئیتر منتشر کرده گفته است که مجلس در جلسه روز پنجشنبه، “پیشنهاد صریح دولت” در مورد واکنش نسبت به حمله شیمیایی در سوریه را به بحث و رای گیری خواهد گذاشت.

اقای کامرون تایید کرده است که نیروهای مسلح بریتانیا طرح‌هایی را در مورد عملیات نظامی در سوریه تهیه کرده‌اند اما هنوز در مورد چنین عملیاتی تصمیم‌گیری نشده است.

نخست وزیر بریتانیا به مذاکره با رهبران سایر کشورها برای جلب حمایت آنان از “واکنش متناسب” به حمله شیمیایی در سوریه ادامه می‌دهد.

در خبری دیگر، چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا، گفته است که نیروهای مسلح ایالات متحده برای انجام عملیات احتمالی در سوریه آمادگی لازم را دارند و در صورت صدور دستور رئیس جمهوری، در این زمینه اقدام می‌کنند.

دولت سوریه دست زدن به حمله شیمیایی در داخل آن کشور را تکذیب کرده و متقابلا، مخالفان مسلح را مسئول کاربرد تسلیحات شیمیایی چهارشنبه گذشته معرفی کرده است.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله