نمایندگان سئوال کننده از احمدی نژاد بعد از اظهارات رئیس کل بانک مرکزی

وای بر ما که بهمنی رئیس بانک مرکزی است/ بهمنی: پیش بینی از آینده بازار ارز ندارم

نماینده سوال کنندگان از رئیس دولت  با بیان اینکه برداشت ما این است که آقای بهمنی تخصص و دانش بحث ارزی در کشور را ندارد، گفت: نمایندگان در نشست با نمایندگان رئیس جمهور برای پاسخ سوال نمایندگان تصریح کردند وای بر ما که بهمنی رئیس کل بانک مرکزی است که نمی تواند قیمت ارز را پیش بینی کند، معتقدم نمایندگان دولت نتوانستند پاسخ موثر و مفیدی به سئوال نمایندگان بدهند تا بتوانند ابهامات ما را برطرف کنند.

عوض حیدرپور در گفت و گو با مهر با اشاره به جلسه عصر امروز نمایندگان سوال کننده از رئیس دولت با نمایندگان دولت در کمیسیون برنامه و بودجه گفت: در جلسه امروز با توجه به اینکه نمایندگان متن سئوال از رئیس جمهور را قبلا مطرح کرده بودند و نمایندگان دولت به صورت کامل از ان آگاه بودند در کنار آن سئوالات دیگری نیز در حاشیه متن سئوالات به صورت نمونه مطرح شد تا بتوانیم موضوع را کاملا برای نمایندگان دولت روشن کنیم.

وی افزود: سئوال اصلی و محوری در این نشست در ارتباط با بحث بازار ارز و اتفاقات یک ساله اخیر در این بازار بود.

حیدرپور تصریح کرد: سئوال ما از نمایندگان رئیس جمهور در نشست امروز این بود که دولت در یک سال اخیر در ارتباط با بازار ارز چه اقدامی را انجام داده و چه برنامه ای برای خروج از بحران ارز انجام داده است. در دل این سئوال نیز سئوال دیگری مطرح شد که بورس بازی در قیمت ارز را خود دولت و بانک مرکزی راه اندازی کرده است.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد:همچنین سئوال کردیم نظر حقیقی دولت در خصوص قیمت ارز چیست .

نماینده سئوال کنندگان از رئیس دولت گفت: سئوال دیگری که در این نشست مطرح شد این بود که دولت برای 10 گروه اولویت دریافت ارز مقداری ارز اختصاص داده و برای کالاهای مانند اسباب بازی و خودروهای لوکس نیزاز ارز مرجع استفاده کردند در حالی که شرایط تحریم متعلق به امروز و دیروز نیست.

حیدرپور خاطرنشان کرد: کشور چند سال است که درگیر تحریم است و بانک مرکزی بدون رعایت شرایط کشور و خزانه هرگونه که توانسته عمل کرده است.

وی ادامه داد: همچنین سئوال دیگر این بود چرا گندم داخلی را  به قیمت بسیار پائین تر از خارجی توسط دولت خریداری می شود.

نماینده سئوال کنندگان از رئیس دولت دهم  گفت: هنگامی که سئوالات توسط بنده بهعنوان نماینده سئوال کنندگان رئیس جمهور مطرح شد نمایندگان رئیس جمهور پاسخ هایی مطرح کردند وزیر اقتصاد و دارایی پاسخ هایی به سئوال کنندگان از رئیس جمهور داد که واقعا از سر بی اطلاعی بود و ما متوجه شدیم ایشان خیلی توجیه نبود که در بحث ارزی کشور چه اتفاقی در حال وقوع است.

حیدرپور افزود: همچنین محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی نیز به عنوان مسئول ارزی کشور پاسخ گوی اصلی سئوالات نمایندگان بود چرا که وی به نمایندگی از رئیس جمهور که رئیس مجمع بانک مرکزی است در این نشست حضور یافته بود اما پاسخ هایی که ایشان به نمایندگان دادند بر ابهامات افزود.

وی ادامه داد: بهمنی به نمایندگان اعلام کرد ده میلیارد دلار در نیمه اول امسال توسط بانک مرکزی وارد بازار شده و 10 میلیارد دلار نیز در سال 1390 توسط بانک مرکزی به بازار تزریق شده است در حالی که هم سال گذشته قیمت بازار ارز با قیمت ارز مرجع تفاوت داشته و در سال جاری نیز که تفاوت بسیار فاحش بوده است.

حیدرپور تصریح کرد: سئوال ما از رئیس بانک مرکزی این بود مابه التفاوت این مقدار ارز به کجا واریز شده است و به جیب چه کسانی رفته است و در واقع از جیب مردم به جیب یک مشت افرادی که نباید می رفت.

وی افزود: بهمنی هیچ جوابی به این پاسخ نداشت و مطرح کرد ارزی که توسط بانک مرکزی به بازار تزریق شد با قیمت 1226 تومان بوده است که نمایندگان به وی گفتنداگر این گونه بوده است به ملت جفا کرده اید و باید پاسخگو باشید چرا به بازار ارز را به قیمت مرجع تزریق کرده اید در حالی که در بازار قیمت ارز به صورت آزاد معامله می شده است.

نماینده مردم شهرضا تصریح کرد: در سال گذشته قیمت ارز بین 1600 تا 1700 تومان بود و در سال جاری نیز حداقل 2000 تومان بوده است در حال حاضر نیز شاهد دلار 3 هزار تومانی هستیم.

وی با بیان اینکه جلسه امروز بسیار پرمطلب بود و گفت و شنودهای زیادی بین نمایندگان مجلس و نمایندگان دولت  مطرح شد گفت: امروز بحث های مفصلی انجام گرفت و ما نمایندگان به این نتیجه رسیدیم. نمایندگان رئیس جمهور پاسخ هیچ کدام از سئوالات مطرح شده را که به صورت مکتوب به رئیس جمهور ارسال شده بود ندادند.

حیدرپور تصریح کرد: توصیه من به رئیس جمهور این بود که شما باید در جلسه با نمایندگان حضور پیدا می کردید و باید شما جوابگوی ما باشید چرا که نمایندگان ایشان هیچ جواب روشنی ندادند.

نماینده سئوال کنندگان از احمدی نژاد خاطرنشان کرد: نهایتا در جلسه امروز به این صورت جمع بندی شد بر اساس آئین نامه داخلی مجلس بنده به عنوان نماینده سئوال کنندگان از رئیس جمهور جزئیات جلسه امروز را به اطلاع سئوال کنندگان برسانم و آنها هر پاسخی دادند به هیئت رئیسه مجلس منعکس شود.

وی تاکید کرد: پاسخ هایی که توسط نمایندگان رئیس جمهور در نشست امروز کمیسیون برنامه و بودجه مطرح شد به هیچ عنوان نمایندگان سئوال کننده از رئیس جمهور اعضای کمیسیون برنامه و بودجه را راضی نکرد و آنها نتوانستند جوابهای قانع کننده ای بدهند.

حیدرپور تصریح کرد: برداشت بنده این است پاسخ نمایندگان دولت بی ربط به سئوالات بود و نتوانست ابهامات و سئوالاتی که توسط نمایندگان مطرح شده بود پاسخ دهد. پیش بینی من این است نمایندگان به کمتر از اینکه رئیس جمهور در صحن علنی مجلس حضور یابد رضایت ندادند.

نماینده مردم شهرضا در پاسخ به سئوالی در خصوص پیش بینی رئیس کل بانک مرکزی از آینده بازار ارز در نشست امروز گفت: در بخشی از این نشست از بهمنی به عنوان رئیس بانک مرکزی سئوال کردم از جنابعالی تقاضا داریم پیش بینی دقیقی از آینده بازار ارز داشته باشید که بهمنی در پاسخ گفت پیش بینی ندارم که نمایندگان هم اظهار تاسف کردند.

 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله