اسحاق جهانگیری:

نظام موافق حضور اصلاح طلبان در انتخابات است

اسحاق جهانگیری در گفت و گو با اعتماد با اشاره به مصاحبه های مرتضی نبوی مدعی شد نظام موافق حضور اصلاح طلبان در انتخابات است.

بخش هایی از این مصاحبه به نقل از بازتاب به شرح زیر است:

*به نظر من آقای نبوی درمصاحبه های خود یک خواسته قلبی دارد و آن عدم حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات است. ایشان و برخی دوستان‌شان در این چند ماه هم دایما بر این طبل می‌کوبیدند که اصلاح‌طلبان نباید در انتخابات شرکت کنند. البته آقای نبوی خیلی شفاف به این مساله پرداخته و سعی کرده صداقت خود را در این مساله نشان دهد. خب به هر حال باید یک انتخاباتی برگزار شود و آقای نبوی هم ترجیح می‌دهد که رقابت تنها محدود به دو جریان اصولگرا باشد.

*خوب است اصولگرایان به این نکته هم توجه کنند که در طول هشت سال گذشته که این دو گروه اصولگرا با هم و به صورت توامان اداره کشور را در دست داشتند وضعیت فعلی را به وجود آوردند و حالا که می‌خواهند با یکدیگر رقابت کنند و در نتیجه آن اداره کشور را به دست یکی از این دو گروه بسپارند فکر می‌کنم وضعیت جامعه و سرنوشت کشور را از همین الان می‌توان پیش‌بینی کرد. به همین دلیل من معتقدم حتما خواسته نظام این است همه گروه‌هایی که درون نظام جمهوری اسلامی بوده‌اند حضور پیدا کنند که از جمله ریشه‌دارترین گروه‌ها در این مجموعه اصلاح‌طلبان هستند و حتما با حضور این جریان سیاسی است که انتخابات ریاست‌جمهوری می‌تواند تبدیل به یک انتخابات خوب و باشکوه شود.

*فرض ما بر این است که نظام دارای یک قوه عاقله‌یی بسیار فراتر از جریانات سیاسی رقیب است. این آقایان در انتخابات پیشین مجلس هم همین مسائل را می‌گفتند. من همان موقع هم در یک مصاحبه‌یی به صراحت گفتم که آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با رهبری ملاقاتی داشته‌اند و در آن ملاقات رهبری گفته بودند که حتی در انتخابات مجلس نهم اگر اصلاح‌طلبان حضور پیدا کنند و اکثریت مجلس را هم ببرند از نظر ایشان مشکلی وجود ندارد. بنابراین مهم‌ترین استنادی که من می‌توانم بگویم نظام موافق حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات است همین اظهارات رهبری است. ضمن اینکه آن ملاقات مربوط به پیش از انتخابات مجلس است که تازه در شرایطی بودیم که تنش‌ها و مسائل اعتراضی پررنگ‌تر بود. از طرف دیگر در سفر مقام معظم رهبری به استان خراسان شمالی دیدیم که ایشان بر گسترده و باشکوه بودن انتخابات تاکید کردند و انتخابات باشکوه هم چیزی جز اینکه همه جریانات در آن حضور داشته باشند نیست.

 

*من فکر می‌کنم این افراد از میزان رای خودشان وحشت دارند و می‌ترسند. چرا که آنها می‌دانند در بین مردم پایگاه اجتماعی‌ای قوی و رای‌آوری ندارند و تنها راهی که بلد هستند این است که به فضا‌سازی بپردازند و با تهدید و ترساندن، جریان رقیب خود را از ورود به انتخابات باز بدارند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله