پایان اعتصاب غذای زندانیان اعتصاب کننده

همچنان نسبت به مداخله نهادهای امنیتی غیر مسئول در امور درمان زندانیان معترض هستیم

سایت هرانا گزارش داده چهار زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که از هشت روز پیش در اعتصاب غذا به سر می‌بردند، امروز ۱۹ آبان ۱۳۹۲ با صدور بیانیه‌‌ای به اعتصاب غذای خود پایان دادند.

 به گزارش این سایت ، عبدالفتاح سلطانی، سعید مدنی، امیرخسرو دلیرثانی و مهدی خدایی در بیانیه‌ی خود اعلام کردند: به خود واجب دیدیم در عمل به فرضیه امر به معروف و نهی از منکر و برای شنیده شدن صدای زندانیان مظلوم بیمار، اعتصاب غذا کنیم. ما نسبت به مداخله نهادهای امنیتی غیر مسول در امور درمان زندانیان، عدم حضور پزشکان متخصص در زندان‌ها، روند طولانی و غیر قابل پیش بینی برای اعزام بیمارانی که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند، اجبار بیماران به پوشیدن لباس مخصوص و زدن دستبند و پابند برای اعزام به مراکز درمانی و مواردی دیگر از این دست معترض بوده و هستیم.

 خاطرنشان می شود وضعیت جسمانی این زندانیان سیاسی در طی چند روز گذشته بر اثر اعتصاب غذا رو به وخامت رفته است. 

متن کامل بیانیه این زندانیان به شرح زیر است:

 

به نام خدا

بیانیه شماره ۲ – چرا به اعتصاب غذای خود خاتمه می‌دهیم؟

هم وطنان گرامی

امضا کنندگان این بیانیه روز شنبه ۱۱آبانماه در اعتراض به وضعیت جسمی نگران کننده آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی و اعمال محدودیت‌هایی در دسترسی آنان به خدمات درمانی و همچنین تخلفات قانونی و تعلل مسولان مربوطه در عدم رسیدگی به درمان زندانیان بیمار و نقض بند ه ماده ۲۴ و مواد ۹۲، ۹۳، ۱۰۳، ۱۰۴، ۱۱۱، ۱۱۲، ۱۱۳، ۱۱۵، ۱۱۶، ۱۱۸ و ۱۲۰ آیین نامه سازمان زندان‌ها، اعتصاب غذای خود را آغاز و در بیانیه شماره یک اعلام کردند، بی‌توجهی مسولان قضایی نسبت به انجام وظایف قانونی، دینی و انسانی خود، جان و سلامت آقایان میرحسین موسوی، مهدی کروبی و بسیاری از زندانیان را در معرض خطر جدی قرار داده است. در بیانیه مورد اشاره ما خاطر نشان ساختیم به شدت نگران تکرار فجایعی همچون شهادت زنده یاد هدی صابر و دیگر عزیزانی هستیم که به دلیل بی‌توجهی مسولان زندان‌ها جان باختند و داغ ماندگاری را بر سینه خانواده‌ها و دوستانشان نهادند، از این رو پس از پیگیریهای متعدد و هشدار‌ها به مسولان مربوطه، به تاسی از امام شهید عاشورا حسین بن علی (ع)، به خود واجب دیدیم در عمل به فرضیه امر به معروف و نهی از منکر و برای شنیده شدن صدای زندانیان مظلوم بیمار، اعتصاب غذا کنیم. ما نسبت به مداخله نهادهای امنیتی غیر مسئول در امور درمان زندانیان، عدم حضور پزشکان متخصص در زندان‌ها، روند طولانی و غیر قابل پیش بینی برای اعزام بیمارانی که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند، اجبار بیماران به پوشیدن لباس مخصوص و زدن دستبند و پابند برای اعزام به مراکز درمانی و مواردی دیگر از این دست معترض بوده و هستیم.

با آغاز اعلام اعتصاب غذا، جمعی دیگر از زندانیان و همبندیان ما در زندان اوین و دیگر زندان‌ها برای پیوستن به اعتصاب اعلام آمادگی کردند، ما ضمن سپاسگزاری، از آن‌ها تقاضا کردیم تا از اعتصاب غذا صرفنظر کرده و صدای این جمع کوچک را صدای اعتراض همه زندانیان بدانند. به علاوه طی هفته گذشته شاهد انجام برخی اقدامات از جمله بستری شدن تعدادی از زندانیان با وضعیت جسمی وخیم، اعزام عده‌ای از زندانیان برای معاینه و درمان به خارج از زندان و وعده تامین داروی گروهی دیگر از زندانیان بودیم، اگر چه دامنه کاستی‌ها، مشکلات و نارسایی‌های موجود آنچنان گسترده است که حل مشکلات متضمن تلاشهای جدی تری است. از این گذشته هنوز هم مسولان مربوطه روند مشخصی را برای عمل به مسولیت‌ها و وظایف خود و تامین سلامت و جان بیماران زندانی مشخص نکرده‌اند، لذا زندانیان و خانواده‌های نگران آنان دایما در چرخش بین نهادهای امنیتی، قضایی و زندان برای صدور مجوز درمان، سرگردان و بلاتکلیف هستند.

بر این اساس ما وظیفه خود می‌دانستیم تا حصول نتیجه جدی به اعتصاب غذا و انجام اقدامات لازم برای بهبود و اصلاح وضعیت خدمات درمانی زندانیان و حل دیگر مشکلات کنونی زندان‌ها ادامه دهیم، اما در پی دعوت جمعی از شخصیت‌های برجسته سیاسی و اجتماعی، زندانیان و همبندان در بند ۳۵۰ زندان اوین و رجایی شهر، خانواده زندانیان سیاسی و سازمانهای داخلی و بین المللی سیاسی و حقوق بشری و در احترام به همه آنان به عنوان نمایندگان جامعه مدنی، اعتصاب غذای خود را به صورت موقت خاتمه می‌دهیم و به مسولان امر هشدار می‌دهیم در صورت توقف اقدامات اخیر، ادامه تعلل در رسیدگی جدی به وضعیت درمان زندانیان بیمار و عدم تلاش برای رفع نگرانی خانواده‌های آنان، بار دیگر و به هر طریق ممکن و لازم اعتراض خود را آغاز خواهیم کرد.

در پایان وظیفه خود می‌دانیم که از ابراز نگرانی و لطف و عنایت همه شخصیت‌های برجسته از جمله جناب آقای سید محمد خاتمی، خانواده‌های رنج دیده آقای مهدی کروبی و زندانیان سیاسی و شهدای جنبش سبز، جمعی از همبندیانمان در بند ۳۵۰ زندان اوین و جمعی از زندانیان سیاسی عقیدتی سالن ۱۲ بند چهار زندان رجایی شهر، فدراسیون بین المللی جوامع حقوق بشر، کانون مدافعان حقوق بشر ایران، سازمان حقوق بشر برای ایران، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارشگران بدون مرز، مرکز حمایت از حقوق بشر ایران، وکلای مرکز حامیان حقوق بشر، فعالان ملی مذهبی در داخل و خارج از کشور، سازمانهای جبهه ملی در خارج از ایران و همه آنان که در روزهای گذشته دعای خیرشان همراه ما بود، تشکر و سپاسگزاری کنیم.

عبدالفتاح سلطانی – سعید مدنی – امیرخسرو دلیرثانی – مهدی خدایی

شبانگاه یکشنبه – ۱۹ آبان ۱۳۹۲

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله