در پی افشای قرارداد ۱۳۰ میلیون دلاری برای جاسوسی اینترنتی؛ یک روز پس از افشای اینکه یک شرکت چینی تجهیزات پیشرفته شنود و فیلترینگ اینترنت به جمهوری اسلامی فروخته، شرکت “ ZTE “دومين شرکت بزرگ ارتباطات راه دور چين روز جمعه مدعی شد معاملات تجاری خود را با ايران محدود می کند .
به گزارش رادیو فردا، شرکت مخابراتی «زد تی ای» اعلام کرده است که تجارت خود با ایران را محدود خواهد کرد.
رويترز روز پنجشنبه گزارش داده بود اين شرکت، تجهيزات شنود تلفن ،موبايل و نيز دسترسی به اطلاعات اينترنتی کاربران را به ايران فروخته است .
بر اساس گزارش ها، ۱۳۰میلیون دلار معادل ۹۸ میلیون یورو مبلغ قراردادی است که در سال ۲۰۱۰ بین ایران و چین برای فروش تجهیزات پیشرفتهی شنود و فیلترینگ اینترنت بسته شده است.
دیوید شو، سخنگوی شرکت چینی «زدتیای» گفته است که این شرکت مدتی پیش تصمیم گرفته که از میزان تجارت خود با ایران بکاهد. وی با این حال اظهار داشت که این شرکت هنوز درباره جزییات تصمیمی نگرفته است.
سخنگوی شرکت «زد تی ای»در عین حال از دلیل تصمیم به کاهش ارتباط با ایران ابراز بیاطلاعی کرده است.
سخنگوی «زد تی ای» همچنین تاکید کرده است که حجم روابط تجاری این شرکت در مقایسه با دیگر شرکتها بسیار کوچکتر است.