محمد مرسی، رئیس جمهور سابق مصر به اعدام محکوم شد

دادگاهی در مصر محمد مرسی، رئیس جمهور سابق این کشور را به اتهام سازماندهی در حمله به یک زندان و فرار چند هزار تن از زندانیان در سال ۲۰۱۱ به مرگ محکوم کرده است.

به گزارش بی بی سی،  براساس حکم این دادگاه ۱۰۵ نفر دیگر هم به زندان محکوم شده‌اند.

حمله به زندان در ژانویه سال ٢٠١١ و در جریان تظاهرات اعتراضی علیه حکومت حسنی مبارک، رئیس جمهوری سابق مصر روی داد و تعدادی از اعضای زندانی اخوان المسلمین، از جمله آقای مرسی، موفق به فرار شدند.

براساس قوانین مصر، قبل از اجرای این حکم، قاضی باید نظر مفتی اعظم را درباره صدور این حکم جویا شود.

حتی در صورت تایید مفتی اعظم، این حکم قابل تجدید نظر است.

آقای مرسی پیش از این به دلیل آن که دستور بازداشت و شکنجه معترضان را در دوران حکومتش داده بود به ۲۰ سال زندان محکوم شد.

حامیان آقای مرسی اتهامات وارده به او را با انگیزه های سیاسی دانسته اند. آقای مرسی خود صلاحیت دادگاهها را رد کرده است.

رئیس جمهور سابق مصر همچنین متهم به افشای اسرار دولتی است، اما صدور حکم در این باره به تعویق افتاده است.

محمد مرسی به عنوان رهبر حزب آزادی و عدالت، وابسته به اخوان المسلمین، در انتخابات ریاست جمهوری سال ٢٠١٢ شرکت کرد و در مرحله دوم انتخابات، پیروز شد.

آقای مرسی در ژوئیه ۲۰۱۳ میلادی در پی کودتای ارتش مصر از ریاست جمهوری برکنار شد.

در مه ۲۰۱۴ عبدالفتاح سیسی، فرمانده سابق ارتش مصر، در جریان انتخابات ریاست جمهور این کشور به پیروزی رسید و جانشین آقای مرسی شد

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله