احمد شيرزاد پیرامون توقیف روزنامه شرق:

متأسفانه این روزها رجال سیاسی ما بسیار کم صبر شده‌اند

یک فعال سیاسی با اشاره به توقیف شرق توضیح داد: آنچه دستاویز بستن شرق شد یک موضوع خنده دار و کودکانه بود و عجیب‌تر ورود وزیر ارشاد به این ماجرا و برخورد ناشایست ایشان  بود.

احمد شیرزاد درباره کارتون کشیده شده در روزنامه “شرق” و کارتونیست آن هادی حیدری  توضیح داد :در کشور ما وقتی افراد آخرین دهه های عمر خود را می‌گذرانند تازه مورد توجه قرار گرفته و به یاد تجلیل از آن‌ها می‌افتند اما من به خودم جرات می‌دهم که این چنین نکنم  و در سنین جوانی از هادی حیدری تشکر کنم .به باور من هادی حیدری از استعدادهای کم نظیر هنری در دوره ماست و تا جایی که درک من اجازه می‌دهد فکر می‌کنم ایشان سال‌های اوج خود را طی می‌کند و امیدوارم سال‌های سال در اوج بماند.

این فعال سیاسی سپس ادامه داد: وقتی به طرح‌های هادی حیدری نگاه می‌شود اوج خلاقیت و هنرمندی و برخی ایده های مبتکرانه را در آن می‌توان دید. طرح‌های او  بسیار انسانی لطیف و جذاب است و کمتر از زوایا و خطوط خشن و شکننده  در آن استفاده شده است.خطوطی که در طرح هادی استفاده می‌شود نشان دهنده طبع لطیف و روح خوش ذوق اوست .

به گفته این استاد دانشگاه  حیدری  مفاهیم را در قالب طرح به بیننده منتقل می‌کند و کمتر از جملات در کنار طرح‌هایش استفاده می‌کند.

شیرزاد با بیان این نکته که شاید بتوان به جر‌ات گفت در دو دهه اخیر در کشور شاهد رشد کارتون و کاریکاتور در کشور بوده‌ایم  و آقای حیدری تنها نیست، بلکه گلی است در یک مزرعه گل.بنابراین اگر جامعه ای بخواهد با هنرمندانی این چنینی برخوردهای ناشایست انجام دهد ناسپاسی به درگاه خداوند کرده است.

وی در ادامه سخنانش به توقیف روزنامه شرق اشاره و تصریح کرد: بعد دیگر این ماجرا به قدرت تحمل بسیار پایینی که در میان رجل سیاسی کشور وجود دارد باز می‌گردد.متأسفانه این روزها رجل سیاسی ما بسیار کم صبر ،شکننده و بدبین شده‌اند و به اندک نسیمی پر پر می‌شوند و به همین دلیل طبع لطیف هنرمندان را بر نمی‌تابند.

این استاد دانشگاه ادامه داد: مشاهده می‌شود که یک نوع بدبینی به کارتون و طرح در میان رجل سیاسی دیده می‌شود و فکر می‌کنند موضوعی که در یک کارتون مطرح می‌شود باید بسیار واضح و مطابق طبیعت باشد درحالی‌که این طور نیست و اگر طرحی چنان عیان باشد دیگر نام کارتون نمی‌توان بر ان نهاد .

شیرزاد با یادآوری دوران گل آقا که طرح چهره فعالان و رجل سیاسی کشور به راحتی کشیده می‌شد و هیچ نوع برخوردی هم صورت نمی‌گرفت خاطر نشان کرد :ما خاطرات خوشی از آن دوران داریم .روزگاری که صبر فعالان سیاسی از طریق همین طرح‌ها بالا رفت .

نماینده سابق مجلس هم چنین در ادامه گفته‌هایش  اظهار کرد:اگر فضای سیاسی یک فضای مدارا گرا نه باشد و افراد بتوانند همدیگر را تحمل کنند فضای مناسبی در جامعه ایجاد می‌شود.البته ناگفته نباید گذاشت که بخشی از این مدارا به تحمل رجال سیاسی باز می‌گردد.

این فعال سیاسی سپس با اشاره به توقیف شرق توضیح داد: آنچه دستاویز بستن شرق شد یک موضوع خنده دار و کودکانه بود و عجیب‌تر ورود وزیر ارشاد به این ماجرا و برخورد ناشایست ایشان بود.

وی با بیان این که گویی در این مسئله نوعی انتقام کشی مطرح بود ادامه داد :چسباندن موضوع دفاع مقدس به طرح هادی حیدری موضوعی نچسب بود و تعجب آور هم بود و آن تصویر هیچ توجیهی مبنی بر توهین به رزمندگان در آن موجود نبود.

آن صحنه را در هیچ کجای دفاع مقدس ندیده‌ایم و تنها در بخشی از فیلم لیلی با من است به تصویر کشیده شده که آن هم یک فیلم است.

شیرزاد گفت : واقعاً به نظر می‌آید که باید خیلی بدبین و خیلی بد سلیقه بود که این چنین برداشتی را از طرح هادی حیدری کرد.هادی حیدری در دوران دفاع مقدس بزرگ شده و در دامن فرهنگ جبهه و جنگ بوده است و به هیچ وجه به دنبال ارائه چنین تصویری از جنگ نبوده و نخواهد بود.

وی افزود: در آینده هم ممکن است هزاران طرح کشیده شود که مشابه آن را بتوان در جاهای دیگر پیدا کرد در ان صورت باید این هنر را تعطیل کرد.

این نماینده مجلس ششم با اشاره به توهین‌هایی که به نمایندگان اصلاح طلب در دوران گذشته انجام می‌شد اشاره کرد و گفت هیچ نماینده ای حتی شکایت نمی‌کرد و اگر شکایتی هم می‌شد رسانه های توهین کننده حکم تبرئه می‌گرفتند.

وی با ابراز این که متأسفانه استانداردها در کشور ما یکسان نیست و برخورد با روزنامه های اصلاح طلب و اصولگرا یکسان نیست  توضیح داد : مثلاً فرزندان هاشمی به زندان برده می‌شوند و گفته می‌شود همه در برابر قانون یکسانند اما گویی برخی در برابر قانون برابرترند  و خدا نکند که حرفی را بخواهیم به زور به چیزی بچسبانیم.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله