اعتراض‌های ایران؛ برگزاری مراسم تدفین چند کشته شده حوادث اخیر از جمله کودک ۱۰ ساله ایذه‌ای

مادر کیان پیرفلک: مأموران ماشین را به رگبار بستند

سومین روز از تجمع‌های اعتراضی به مناسبت سالگرد آبان ۱۳۹۸ در حالی در شماری از شهرهای کوچک و بزرگ ایران برگزار شد که میزان خشونت‌ها و سرکوب‌ها شدید گزارش می‌شود. 

طبق گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی شماری از معترضان در شهر خمین، زادگاه روح الله خمینی موزه-خانه وی را آتش زدند با این حال شماری از رسانه‌های داخل ایران این موضوع را تکذیب کردند. از سوی دیگر واکنش‌های گسترده نسبت به کشته شدن کیان پیرفلک، کودک ۱۰ ساله ایذه‌ای همچنان ادامه دارد. 

اخبار شبکه‌های اجتماعی  حاکی از ادامه اعتراضات در روز جمعه ۲۷ آبان است.زینب مولایی، مادر کیان پیرفلک، کودک ۱۰ ساله‌ای که کشته شدنش در شهر ایذه خشم عمومی را برانگیخت، در مراسم خاکسپاری پسرش گفت، این “مأموران” امنیتی بودند که خودروی آن‌ها را هنگام عبور از خیابان “به رگبار بستند.” منابع حکومتی این حادثه را ناشی از حمله “تروریست‌ها” خوانده‌اند.در این مراسم مردم شعار دادند: «خامنه‌ای ضحاک می‌کشیمت زیر خاک.»
همچنین شعار “بسیجی، سپاهی قاتل ما شمایی” به گوش می‌رسید.
در مراسم خاکسپاری محمد احمدی گاگش در مهاباد، علی عباسی در سمیرم و آرتین رحمانی، نوجوان ۱۴ ساله در ایذه نیز شعارهای ضدحکومتی سر داده شد.
در مراسم تدفین علی عباسی در سمیرم شعار “می‌کشم می‌کشم آن که برادرم کشت” شنیده شد.
سومین روز از تجمع‌های اعتراضی به مناسبت سالگرد آبان ۱۳۹۸ در حالی در شماری از شهرهای کوچک و بزرگ ایران برگزار شد که میزان خشونت‌ها و سرکوب‌ها شدید گزارش می‌شود. 

طبق گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی شماری از معترضان در شهر خمین، زادگاه روح الله خمینی موزه-خانه وی را آتش زدند با این حال شماری از رسانه‌های داخل ایران این موضوع را تکذیب کردند. از سوی دیگر واکنش‌های گسترده نسبت به کشته شدن کیان پیرفلک، کودک ۱۰ ساله ایذه‌ای همچنان ادامه دارد. 

خاکسپاری پیکر آیلار حقی، مراد بهرامیان و آزاد حسین‌پور، از کشته‌شدگان تبریز، سمیرم و مهاباد نیز با حضور گسترده مردم و شعار علیه حکومت همراه بود.

تیراندازی در مهاباد 

تازه‌ترین خبرها حاکی از تیراندازی نیروهای سرکوبگر به تظاهرات مردم مهاباد است. گفته شده که یک نفر در این تظاهرات جان خود را از دست داده است.

مولوی عبدالحمید: عمامه‌پرانی با سکوت علمای دینی ارتباط دارد

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در نماز جمعه این شهر درباره سفر هیات، رهبر جمهوری اسلامی به سیستان و بلوچستان گفت: «انتظار این بود هیات بجای اینکه جلسه را در اداره‌ای برگزار کند، به دارالعلوم زاهدان بیاد. باید به آسیب دیدگان سر می‌زدند. انتظار بود اینجا بیایند و حرفشان را بزند و طرف مقابل هم حرف بزند. خواسته مردم بود. این انتظارات برآورده نشد. ما اهل گفتمان هستیم. هیچ وقت گفتمان و مذاکره را رد نمی‌کنیم. ما اهل گفتمان و تعامل هستم اما اهل معامله نیستیم.»

او اقداماتی مانند عمامه‌پرانی در ایران را نتیجه سکوت علمای دینی در برابر مشکلات مردم دانست.

عبدالحمید از به کشته‌شدن سپهر مقصودی و کیان پیرفلک، دو کودک ایذه‌ای توسط نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی نیز ابراز تأسف کرد.

او با بزرگداشت یاد وخاطره جان‌باختگان اعتراضات آبان ۹۸، خواستار آزادی و لغو قرار تعلیق دانشجویانی شد که در جریان جاری از حضور در دانشگاه‌ محروم شده‌اند.

تظاهرات در شهرهای سیستان و بلوچستان


شماری از شهروندان برخی از شهرهای سیستان و بلوچستان پس از نماز جمعه امروز به مانند هفته‌های گذشته به خیابان آمدند و علیه مقامات کشور شعار دادند.شهرهای خاش، چابهار، زاهدان و راسک از جمله شهرهایی هستند که در آن‌ها تجمع‌های اعتراضی برگزار شد. 

فعالان بلوچ از ادامه تظاهرات در شهرهای سیستان و بلوچستان خبر داده‌اند.اعتراضات از جمله شهرهای زاهدان، خاش، ایرانشهر، چابهار، پیشین و راسک را فرا گرفته و گفته می‌شود که در برخی نقاط مأموران به سمت مردم شلیک کرده‌اند.

کاپیتان تیم ملی تکواندوی زنان ایران: می‌خواستم فریاد تمام دختران ایران باشم اما بخت با من یار نبود

اکرم خدابنده، کاپیتان تیم ملی تکواندوی زنان ایران در مطلبی اینستاگرامی با انتشار عکسی از یک سربند مشکی رنگ که روی آن «زن، زندگی، آزادی» درج شده بود گفت: «می‌خواستم با بستن این سربند بر روی سکوی جهانی فریاد تمام دختران ایران باشم اما بخت با من یار نبود.»

وی ادامه داد: «می‌خواستم صدای زن، زندگی،آزادی در آوردگاه بزرگ جهانی باشم و به تمام مردم دنیا بفهمانم که زنان ایرانی از شجاع‌ترین زنان دنیا هستند و تا جان دارند برای رسیدن به حقشان می جنگند اما نشد که نشد و غمگین تر از آن هم این که حتی اگر من پیروز زمین می بودم برای رودرو نشدن با کشور اسرائیل دیگر نباید به میدان می رفتم.»

وی با اشاره به اینکه «در این لحظه غمگین‌ترین دختر» ایران است گفت: «در این شب بسیار غمگین، من مانده‌ام و یک دل پر از ماتم برای مرگ دخترکانی از جنس مهسا،نیکا و …که هم‌تبار و هم‌وطن من بودند، برای مادران و‌ پدران عزادار و رنج دیده‌ام،برای کشتن ،شکنجه و آزار و اذیت مردان و زنانی که برای تحقق حق مردمشان شجاعانه حرف می‌زنند و از مردم رنجور و فقیر دفاع می‌کنند، مردانی همچون رسول خادم که به سان نامش خادم سرزمینش می‌باشد و مردان شجاعی چون علی دایی ،علی کریمی و….و زنان شجاعی چون کتایون ریاحی، الناز رکابی و…و دانشجویان و خبرنگاران و حق گویان شجاع شریفم.»وی در پایان نوشت: «من اکرم خدابنده دختری پر از رویا با قلبی آکنده از درد و آه و اشک در این لحظه که دل نوشته هایم را مینویسم و اشک میریزم ارام نمیگیرم تا وقتی که شادی و آرامش سراسر کشورم را پر کند تا آخرین نفس کنارتان می مانم مردم شریف و رنج دیده ی ایرانم.»

فرمانده سپاه عاشورا: در تبریز بیش از ۶۰۰ نفر را دستگیر کردیم 

اصغر عباسقلی‌زاده، فرمانده سپاه عاشورا می‌گوید نیروهای بسیجی با «لباس شاخص و مشخص» و نه با «لباس شخصی» برای مقابله با معترضان در خیابان‌ها حضور دارند. این فرمانده سپاه همچنین با اشاره به اعتراضات در استان آذربایجان شرقی اذعان کرد که این نهاد نظامی و امنیتی طی ۵۰ روز گذشته، ۶۰۰ نفر را بازداشت و دستگیر کرده است.  


مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله