دبیرکل سازمان ملل متحد:

لفاظی‌های تهدیدآمیز در خاورمیانه پیامدهایی زیان‌بار دارد

بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در دیدار با محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌دولت ایران، گفته است که استفاده از لفاظی‌های تحریک‌کننده، تهاجمی و تهدیدآمیز از سوی کشورهای منطقه خاورمیانه می‌تواند پیامدهایی زیان‌بار به دنبال داشته باشد.

به گزارش دفتر رسانه‌های سازمان ملل متحد، آقای بان همچنین از ایران خواست تا تمهیدات لازم را برای جلب اطمینان جامعه بین‌الملل نسبت به صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای خود در پیش بگیرد.

کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که در چارچوب فعالیت‌های هسته‌ای خود اهدافی نظامی را دنبال می‌کند، ولی ایران همواره این اتهامات را رد کرده است.

به گزارش بی بی سی، تحولات سوریه و خاورمیانه از دیگر محورهای مذاکرات آقای بان با رئیس‌جمهور ایران در نیویورک اعلام شده است.

دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به بدتر شدن وضعیت در سوریه هشدار داد و بر آثار ویرانگر این درگیری‌ها در وضعیت غیرنظامیان و امور بشردوستانه تاکید کرد.

‘ورطه لجبازی’

خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) گزارش داده است که رئیس‌جمهور ایران نیز در این دیدار بر ضرورت پایان هرچه سریع‌تر درگیری‌ها در سوریه تاکید کرده و گفته است که همه باید به آغاز گفت‌وگو براساس عدالت بین طرف‌های مختلف در سوریه کمک کنند.

او با اشاره به تشکیل گروهی ویژه در جنبش عدم تعهد برای کمک به حل بحران سوریه، اظهار امیدواری کرد که اخضر ابراهیمی، نماینده مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه با این گروه همراهی کند تا بتواند نقش موثرتری در سوریه داشته باشد.

احمدی‌نژاد همچنین گفته است که ادامه وضع کنونی درباره موضوع هسته ای ایران “به نفع هیچ‌کس نیست.”

او گفت: امروز موضوع هسته‌ای ایران “به ورطه لجبازی افتاده است” و اگر همه برای کاهش دیدگاه‌های منفی تلاش کنند، در حال مسئله موفق‌تر خواهیم بود.

وی همچنین مدعی شد: ایران معتقد به آن نیست که پاسخ تهدید را با تهدید بدهد.

با این حال، او خواهان محکوم شدن تهدیدهای اسرائیل علیه ایران شد و گفت که باید شرایطی را که به اسرائیل “اجازه می‌دهد روزانه سایر کشورها را تهدید به حمله نظامی کند، اصلاح شود.”

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله