شورای همکاری خلیج فارس اظهارات جنتی را محکوم کرد

عبداللطیف بن راشد الزیانی، دبیرکل شورای همکاری کشورهای عربی خلیج فارس اظهارات احمد جنتی، دبیرکل شورای نگهبان ایران در خطبه های نماز جمعه تهران را غیرمسئولانه و خصمانه خوانده و آن را محکوم کرده است.

آقای زیانی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که اظهارات آقای جنتی علیه ملک عبدالله، پادشاه درگذشته عربستان را توهین آمیز می داند و معتقد است که این اظهارات به اختلاف میان ایران و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دامن می زند.

او از مقامات ایران خواست که به اصول حسن همجواری پایبند باشند و از بیان اظهاراتی که به روابط مبتنی بر احترام متقابل و عدم مداخله آسیب می زند، بپرهیزند.

ملک عبدالله، پادشاه عربستان روز ۲۲ ژانویه (دوم بهمن) درگذشت و برادرش ملک سلمان بن عبدالعزیز جانشین او شد.

پس از درگذشت ملک عبدالله، آقای جنتی در نماز جمعه تهران او را “قارون سعودی” خواند و گفت که او با شیعیان “خیلی دشمنی کرد” و پس از مرگ “به سزای اعمالش می رسد”.

او مرگ ملک عبدالله را به مسلمانان و کسانی که “غصه شیعه را می خورند” تبریک گفت.

این سخنان در خطبه های نماز جمعه روز ۱۰ بهمن (۳۰ ژانویه) بیان شد، اما در همان روز سخنان دو تن از مراجع تقلید شیعه در ایران منتشر شد  که از اظهار شادمانی در قبال مرگ پادشاه عربستان انتقاد کرده بودند.

آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار با سفیر ایران در عربستان گفته بود: “ابراز شادی در مرگ افراد، چه ضرورتی دارد؛ این رفتار نه واجب است و نه مستحب. برای چه باید عواطف یک عده را جریحه دار کرد؟ علی الخصوص که حجاج ما برای انجام فریضه حج باید به این کشور سفر کنند.”

آیت الله ناصر مکارم شیرازی هم گفته بود: “به رغم وجود اختلاف دیدگاه‌ها و مواضع رهبران دو کشور، هیچ گروهی از مسلمانان نباید به دیگری اهانت کند.”

اظهارات این دو مرجع تقلید واکنشی به مطالب بعضی رسانه های اصولگرا و نحوه پوشش مرگ پادشاه عربستان در این رسانه ها قلمداد شد.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله