جان کری:

سوریه در نابودی سلاح‌های شیمیایی به تعهداتش بی‌توجه است

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، یازدهم بهمن ماه در مونیخ در مورد دیرکرد سوریه برای نابودی سلاح‌های شیمیایی خود هشدار داد و گفت دمشق به تعهدات بین‌المللی خود در این مورد بی‌توجه است.

به گزارش رادیو فردا در حالی‌که سوریه از ماه پیش انتقال «خطرناک‌ترین» بخش از زرادخانه شیمیایی خود را آغاز کرده است، جان کری می‌گوید واشینگتن «عمیقا نگران» است که آیا دولت سوریه موفق به انجام آن در زمان برنامه‌ریزی‌شده خواهد شد یا نه.

همزمان گزارش‌ها از انتقال تنها چهار درصد از این سلاح‌ها خبر می‌دهند.

وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در نشست بین‌المللی مسائل امنیتی در مونیخ به سر می‌برد، می‌گوید دمشق برای انجام آنچه در قالب توافقی میان آمریکا و روسیه شکل گرفته است، «تعهدات قانونی و بین‌المللی» دارد.

او می‌گوید به عقیده آمریکا دولت بشار اسد «با آن سرعتی که قول آن را داده است تا سلاح‌های شیمیایی را از سوریه خارج کند، عمل نمی‌کند».

سوریه می‌گوید مسائل امنیتی و ترابری مانع از انجام این کار در زمان و سرعت تعیین شده، است.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرده است که در این مورد با همتای روسی خود گفت‌وگو خواهد کرد تا این موضوع طبق آنچه برنامه‌ریزی شده بود، پیش رود.

روسیه و آمریکا، در پی بحرانی که با حمله شیمیایی در سوریه بالا گرفت و به آماده‌باش نیروهای نظامی آمریکا انجامید، در شهریور ماه امسال برای برچیدن زرادخانه‌ها و سلاح‌های شیمیایی در آن کشور توافق کردند.

در این مورد قطع‌نامه‌ای هم تصویب شده که دمشق را با تعهداتی بین‌المللی روبه‌رو می‌کند.

قرار شده است تا دست‌کم نیمه سال ۲۰۱۴ میلادی، سلاح‌های شیمایی سوریه نابود شوند.

از مهر ماه نیز با ورود کارشناسان سازمان ملل به خاک سوریه، ماموریت بین‌المللی برای انجام این کار آغاز شد.

در واشنگتن نیز جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، از سوریه خواسته است تا برای انتقال جنگ‌افزارهای شیمیایی با سرعت بیشتری عمل کند.

جی کارنی می‌گوید جامعه جهانی «می‌داند که سوریه قادر به خارج کردن سلاح‌های شیمیایی از کشور است». او نیز از افزایش رایزنی‌ها و فشارها بر کشورهایی که می‌توانند بر دولت اسد تاثیر بگذراند، سخن گفته است.

بخشی از خطرناک‌ترین محموله‌های شیمیایی سوریه با کمک کشورهای غربی از بندر لاذقیه به کشتی ویژه‌ ایالات متحد حمل می‌شود تا در آنجا نابود شود. انتقال و نابودی این بخش از سلاح‌های شیمیایی سوریه از آن کشور از ۱۷ دی‌ماه آغاز شده است.

 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله