سازمان ملل در سراسر عراق وضعیت اضطراری اعلام کرد

مقامات کردستان عراق از جوامع بین‌المللی درخواست کرده‌اند تا به عملیات نجات عراقی‌هایی که هنوز در کوهستان سنجار در شمال این کشور گیر افتاده‌اند مبادرت ورزند.

به گزارش بی بی سی این در حالی است که آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که برنامه‌ای برای فراری دادن هزاران نفر که از بیم پیکارجویان گروه دولت اسلامی (داعش) به این کوهستان پناه برده‌اند ندارد.

یکی از نمایندگان کردهای عراق به بی‌بی‌سی گفت که این دسته از اقلیت‌های مذهبی، از جمله ایزدی‌هایی که به کوهستان سنجار پناه برده اند، هنوز در خطر شدید حمله گروه دولت اسلامی قرار دارند.

آمریکا که در طی روزهای اخیر یک گروه از ارتش این کشور را برای ارزیابی موقعیت به کوهستان سنجار فرستاده بود، وضعیت را بهتر از قبل برآورد کرده است.

اما مقامات این کشور وعده داده اند که ارسال کمک‌های انسان دوستانه به این مناطق ادامه خواهد یافت.

وضعیت اضطراری جدی

در عین حال و در پی پیشروی‌های شبه نظامیان  داعش در شمال عراق، سازمان ملل متحد در سراسر این کشور وضعیت اضطراری بسیار جدی اعلام کرده است.

مقامات کردستان عراق در استان دوهوک می‌گویند حدود ۱۵ هزار آواره جنگی به این منطقه پناه آورده اند و تامین غذای مورد نیاز آنها با اتکا به کمک های ساکنان محلی، که جمعیت‌شان به مراتب کمتر است شمار جنگ زدگان، کار دشواری است.

سازمان ملل متحد برآورد کرده است که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در اثر جنگ داخلی عراق آواره شده‌اند.

سازمان ملل همچنین شرایط اضطراری در سه کشور دیگر یعنی سوریه، سودان جنوبی و جمهوری آفریقای مرکزی را نیز به همان میزان عراق جدی و وخیم توصیف کرده است.

نیکولای ملادنوف، نماینده ویژه سازمان ملل گفت که اعلام “وضعیت اضطراری مرحله ۳” به بسیج بیشتر نیروها، و منابع مالی، غذایی و کالا به منظور کمک رسانی به هزاران نفر که در اثر این بحران مجبور به ترک خانه‌هایشان شده‌اند کمک می‌کند.

آقای ملادنوف در ادامه گفت که وضعیت آوارگان در سنجار همچنان وخیم است.

سازمان ملل متحد هشدار داده بود که ده‌ها هزار نفر آواره در کردستان عراق که از برابر شبه‌نظامیان دولت اسلامی به کوهستان گریخته‌اند، همچنان در این محل گرفتار آمده اند و ‘برای نجات جانشان به امدادرسانی نیاز دارند’.

جمعیت آوارگان را عمدتا اقلیت‌های مذهبی، به خصوص ایزدی‎ها تشکیل می‌دهند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله