رقابت شرکت‌های بزرگ نفتی جهان برای ورود به ایران

در آستانه توافق هسته‌ای احتمالی بین ایران و قدرتهای جهانی و چشم انداز لغو تحریم‌ها، شرکت‌های بزرگ نفتی جهان یکی پس از دیگری برای بازگشت به ایران و باز کردن جایی در صنعت نفت آینده‌دار و دارای پتانسیل آن ابراز تمایل می‌کنند.

به گزارش ایسنا، شرکت نفتی اِنی ایتالیا که یکی از بزرگترین گروه‌های انرژی اروپا به حساب می‌آید ضمن ابراز تمایل برای بازگشت به ایران پس از لغو تحریم‌ها اعلام کرد که تغییرات احتمالی در قراردادهای نفتی ایران که سهم شرکتهای تولید کننده از پروژه‌ها را تضمین می‌کند، می‌تواند بازگشت این شرکت به ایران را تسریع کند.

کلودیو دسکالزی مدیرعامل اِنی گفت: در این صورت راه بازگشت ما به ایران سریع خواهد بود.

پیشتر مدیرعامل شرکت نفتی توتال فرانسه نیز اعلام کرد که پس از لغو تحریمهای بین الملی علیه ایران، این شرکت توسعه میادین گازی در ایران را بررسی خواهد کرد.

پاتریک پویان مدیرعامل شرکت نفتی توتال در جمع خبرنگاران گفت: این شرکت پس از لغو تحریمها، توسعه میادین گاز ایران را مورد بررسی خواهد داد.

گزارش‌ها حاکی از این است که مدیرعامل شرکت نفتی انی در دیدار با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران در حاشیه نشست اوپک در سال گذشته میلادی آمادگی این شرکت برای بازگشت به پروژه‌های نفتی در ایران را اعلام کرده است.

تاکنون مواضع مشابهی از سوی چندین شرکت بزرگ نفتی جهان از جمله توتال، لوک اویل، شل و شرکتهای نفتی بزرگ چین درباره بازگشت به پروژه‌های نفتی در ایران ابراز شده است.

مدیرعامل شرکت نفتی توتال در جریان سفر به روسیه در یک کنفرانس خبری افزود: ایران دومین ذخایر بزرگ گاز جهان را پس از روسیه در اختیار دارد و هر زمان تحریمها لغو شود ما بازگشت به این کشور را بررسی خواهیم کرد.

مدیرعامل توتال گفت: این شرکت در سالهای 1995 تا 2000 به همراه شرکای روسی و آسیایی یک پروژه گازی را در ایران دنبال می‌کرد اما در حال حاضر هرگونه برنامه برای بازگشت در مراحل اولیه قرار دارد.

وزیر نفت ایران پیش از دیدار با مدیرعامل انی به خبرنگاران گفته بود که خواهان بازگشت 7 شرکت نفتی بین‌المللی به صنعت نفت ایران است. وی از شرکتهای بریتیش پترولیوم، استات اویل، اکسون موبیل و کونوکو فیلیپس در کنار انی، توتال و شل نام برده بود.

ایران یکی از بزرگترین و جذاب‌ترین منابع نفتی در دنیا را در اختیار دارد و بنابراین هر گونه لغو تحریم‌ها می‌تواند تاثیر زیادی بر بازار نفت و گاز جهان در نیمه دوم دهه جاری داشته باشد.

چشم‌انداز بازگشت شرکت انی به ایران در نشستی که هفته گذشته در وین برگزار شد مورد بحث قرار گرفت. گفته می‌شود حاضرین در این نشست شامل مقامات اجرایی شرکتهای شورون، آمک فاسترویلر و چند شرکت دیگر بوده‌اند.

تولید نفت ایران در میان مدت می‌تواند روزانه 2 یا حتی 3 میلیون بشکه افزایش پیدا کند که به قیمت نفت و توانایی این کشور در جذب سرمایه‌گذاری تجهیزات و شراکت با شرکت‌های نفتی بین‌المللی و شرکت‌های خدمات نفتی بستگی دارد.

مرحله اول بازگشت ایران به بازارهای نفت جهان احتمالا در سال 2016 و 2017 خواهد بود و افزایش بیشتر تولید و صادرات بعید است که قبل از سال 2018 یا 2020 رخ دهد.

شرکت انی قبل از ترک ایران به دلیل تحریم‌ها در یک سری پروژه‌های نفتی از جمله توسعه فازهای چهار و پنج پارس جنوبی ومیادین نفتی درود و بلال مشارکت داشت.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله