اعتراض جبهه مشارکت به رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی

رد صلاحيت هاشمي با فشار نيروهاي امنيتي و نظامي گام دوم مهندسی انتخابات بود

جبهه مشارکت ایران اسلامی با صدور بیانیه ای نسبت به رد صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی واکنش نشان داد.

 به گزارش نوروز، در این بیانیه ضمن ابراز تاسف از رد صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی پیش بینی شده است در آينده‌اي نه چندان دور اين بهانه‌هاي واهي دامنگير بسياري از مسؤولان كشور و بقيةالسلف انقلاب شود تا اقتدارگرائي انحصار طلب همه اركان انقلاب را تسخير كند.

 مشارکت در بیانیه خود تاکید کرده است که اقتدارگرایان از پیروزی هاشمی در انتخابات مطمئن بودند و تنها چاره کار را حذف وی از انتخابات با ردصلاحیت دیدند. 

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

 

بسم الله الرحمن الرحيم

خبر بهت‌آور و باورنكردنی رد صلاحيت يار امام و همراه مردم، آيت الله هاشمي رفسنجانی، نشانه‌اي مهم از حاكميت نااهلانی، است كه امام راحل در وصيت خود سفارش كردند نگذاريد مملكت به دست آنها بيفتد.

بي شك ابعاد اين حادثه بزرگتر از تأثيرگذاري در انتخابات رياست جمهوري پيش‌رو است و در آينده‌اي نه چندان دور شاهد آن خواهيم بود كه اين بهانه‌هاي واهي دامنگير بسياري از مسؤولان كشور و بقيةالسلف انقلاب شود تا اقتدارگرائي انحصار طلب همه اركان انقلاب را تسخير كند.

جبهه مشاركت ايران اسلامي ضمن ابراز تأسف فراوان از اين اقدام نابخردانه، بر خود لازم مي‌داند از فداكاري و گذشت كم‌نظير جناب آقاي هاشمي در ورود به صحنه انتخابات قدرداني و سپاسگزاري كند و اعلام دارد كه امروز جايگاه هاشمي در ميان مردم و نيروهاي انقلاب و همه علاقه‌مندان به ايران رفيع‌تر و اثرگذارتر از هر زمان ديگر است. ما اميدواريم اين سرمايه بزرگ در بحران‌هاي احتمالي و قابل پيش‌بيني در آينده، تكيه‌گاهي مطمئن براي ملت و كشور باشد.

ارزيابي ما از يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري همانند اغلب اصلاح‌طلبان واقع‌گرا اين بود كه اقتدارگرايي براي ماندن در قدرت دست به هر كاري مي‌زنند و تمام تلاش خود را براي تكميل پروژه نافرجام انتخابات 88، به كار خواهند بست و انتخابات مهمي مانند انتخابات رياست جمهوري را به رأي مردم وانخواهند نهاد.

تحليل ما اين بود كه آنها سناريوي چند لايه‌اي براي برگزاري انتخاباتي تضمين شده طراحي كرده‌اند كه در آن هر چند حضور تزئيني اصلاح‌طلبان براي مشروعيت بخشي به انتخابات ضروري است ولي صحنه بايد به گونه‌اي طراحي شود كه خروجي انتخابات فردي مطمئن و مطيع باشد تا بر ديواره نازك و شيشه اي حاكميت يك‌دست تركي ايجاد نكند.

مبناي اصلاح‌طلبان براي شركت در چنين انتخاباتي اين بود كه تنها با حضور كانديداي حداكثري كه رأي او در هر كوي و برزن مشاهده شود مي‌توان بر اين سناريوي خطرناك غلبه كرد و اراده ملت را تجلي بخشيد و اين كانديداهاي حداكثري تنها در دو چهره ملي و ديني يعني آقايان خاتمي و هاشمي متجلي مي‌شد.

از سوي ديگر اقتدارگرايان بخوبي مي‌دانستند كه حضور يكي از اين دو نفر به معناي ابطال مهندسي درون صندوق‌هاي رأي است و بنابراين با توجه به هزينه‌هاي زياد اين روند در انتخابات سال 88 بر اين امر مصمم بودند تا در گام اول در صورت ممكن، مانع حضور كانديداي حداكثري اصلاح‌طلبان در انتخابات شوند. از اين روست كه مي‌بينيم با تمام توان توپخانه تخريب و تهديد و ارعاب به كار مي‌افتد تا اراده حضور حداكثري در انتخابات شكسته شود كه اين كم‌هزينه‌ترين راه براي رسيدن به مقصود بود.

آنگاه كه بر خلاف تمام پيش‌بيني‌ها و علي‌رغم خواست اقتدارگريان، هاشمي رفسنجاني با از خود گذشتگي، براي نجات كشور و بازگرداني اميد به ملت در آخرين لحظات فرصت قانوني، در انتخابات ثبت نام كرد، در كنار اميد و شور و موج‌آفريني گسترده و كم‌نظير در جاي جاي ميهن، امواج غضب و ترس ناشي از شكست اردوگاه ضد اصلاحات را فراگرفت و كابوس تلخ از دست دادن قدرت، اركان انحصارطلبي را به لرزه در آورد.

بديهي است كه با ناكامي در گام اول، گام دوم مهندسي انتخابات بايد عملي مي‌شد تا نيازي به تدبير صندوق‌هاي رأي نباشد. رد صلاحيت هاشمي با فشار نيروهاي امنيتي و نظامي در اين شرايط عملي شد.

بنابراين رد صلاحيت هاشمي، تنها رد صلاحيت يك كانديداي خوشنام و پرآوازه نبود بلكه تعيين رئيس جمهور مورد نظر آينده نيز بود.

جبهه مشاركت ايران اسلامي با ابراز نگراني از آينده كشور، از همه دلسوزان مي‌خواهد با تعقل و دورانديشي به تدبير امور بپردازند و با حفظ شور و نشاط ايجاد شده و با انسجام و اتحاد گسترده، مانع از تخريب بيشتر كشور شوند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله