پیام همدردی نمایندگان ادوار مجلس خارج کشور به مناسبت فاجعه زلزله آذربایجان

راه پیشگیری تن دادن به نظرات کارشناسان است نه امضای تفاهم نامه با حوزه علمیه

نمایندگان ادوار مجلس خارج از کشور متشکل از هفت نفر از نمایندگان ادوار مختلف مجلس طی بیانیه ای  ضمن اظهار تاسف از فاجعه پیش آمده و دعوت هم میهنان برای کمک به هم وطنان آسیب دیده اعلام کرده اند راه پیشگیری از این فجایع تن دادن به نظرات کارشناسانه است نه امضای تفاهم نامه با حوزه های علمیه.

متن کامل این بیانیه که نسخه ای از آن در اختیار سایت ملی – مذهبی قرار گرفته در زیر آمده است:

وقوع حادثه هولناک زلزله ، این بار در شهرستان های ورزقان ، اهر وهریس فاجعه آفرید و جان عزیز بسیاری از هموطنان مان را قربانی خود نموده وموجب مصدومیت وآوارگی افراد زیادی شد. ضمن تسلیت به خانواده گرامی قربانیان و همدردی با آنان و مردم سرافراز آذربایجان شرقی ، خود را شریک غم واندوه آنان دانسته واز ایزدمنان برای بازماندگان این مصیبت بزرگ سلامتی وبردباری آرزومندیم .

از آنجا که متاسفانه رسانه ملی کشور از وظیفه انسانی وملی خود در اطلاع رسانی متناسب سرباز زده و طبق گواه شاهدین معتبر، امر امداد رسانی با اختلال شدید مواجه بوده وممکن است سیاست سانسور آن به دلایل ناموجه حکومتی مانند برگزاری کنفرانس غیرمتعهدها ادامه یابد، از هموطنان نوعدوست و اهالی رسانه و یاری رسان در داخل وخارج کشوربه ویژه شهرهای نزدیک آنها تقاضامندیم به هر طریق ممکن ازاطلاع رسانی و کمک به بازماندگان عزیز زلزله زده تا زمان بازسازی منازل واسکان دائمی آنان دریغ ننمایند .

هر چند تلاش های مردمی و پرسنل وظیفه شناس نهادهای امدادرسان شایسته تقدیر است ولی کم توجهی مسئولان مرتبط به هشدارهای کارشناسان خبره زلزله جای تاسف دارد. تاسف بارتر آنکه در حالیکه متخصصین امر زلزله در مواقع مختلف خواهان اولویت گذاری بر مقاوم سازی بافت های قدیمی وآسیب پذیر زلزله خیز بوده اند ، مسئول وقت مدیریت بحران کشور ماهها قبل ودرست در زمان برگزاری نشست شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور از امضای تفاهم نامه با حوزه علمیه برای کاهش بلایای طبیعی خبر میدهد. ! *(۱) . درحالیکه راه پیشگیری تن دادن به نظرات کارشناسان امر است نه امضای تفاهم نامه با حوزه علمیه. ازسوی دیگر واقعیت آن است که افکارعمومی به شدت از صرف توان مالی و مهندسی کشورمان در برخی ممالک دیگرمانند آمریکای لاتین و مشابه آنها به جای اولویت گذاری در درون کشور به شدت وبه حق گلایه مند است .

در پایان از مسئولین حکومتی ونظارتی انتظار می رود تا دیر نشده هشدار دلسوزانه و کارشناسانه روز گذشته پدر علم زلزله شناسی ایران *(۲) را در مورد امکان قوی وقوع زلزله های خطرناک در سایر نقاط کشور و ضرورت چاره اندیشی اساسی برای اقدامات پیشگیرانه را جدی گرفته و به مسئولیت خود عمل نمایند.

۲۲مرداد۱۳۹۱-۱۲آگوست۲۰۱۲

نمایندگان ادوار مجلس در خارج کشور

نورالدین پیرمؤذن، فاطمه حقیقت جو، احمد سلامتیان، اسماعیل گرامی مقدم، رجبعلی مزروعی، علی اکبر موسوی (خوئینی) و حسن یوسفی اشکوری

• *۱) مصاحبه سردار حسین باقری مسئول وقت مدیریت بحران وزارت کشور -روزنامه فرهیختگان ۱۹آبان ۱۳۸۹

•• http://www.farheekhtegan.ir/content/view/16025/50/

۲)-* مصاحبه روز گذشته دکتر بهرام عکاشه پدر زلزله شناسی کشور با خبرگزاری کار ایران – ایلنا

http://www.ilna.ir/newsText.aspx?id=292156

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله