نخست‌وزیر عراق:

در نبرد تکریت علیه داعش پیروز شدیم

حيدرالعبادی، نخست وزير عراق، روز سه شنبه ۱۱ فروردين اعلام کرد که نیروهای نظامی و شبه نظامی این کشور در نبرد با اسلامگرایان «حکومت اسلامی» يا داعش، در تکريت پيشروی کرده و مرکز شهر را در اختيار گرفته‌اند.

 به گزارش رادیو فردا نخست وزیر عراق در بیانیه‌ای گفت که «آزادی تکریت را اعلام می‌کنم و به نیروهای امنیتی عراق و داوطلبان مردمی به خاطر این پیروزی قاطع تبریک می‌گویم».

 به گزارش خبرگزاری آسوشيتدپرس، وی افزود: نيروهای عراقی جنوب و غرب تکريت را به کنترل خود در آورده و در حال حاضر در ۳۰۰ متری مرکز تکريت هستند و به زودی تمام شهر را در اختيار خواهند گرفت.

 اين گزارش حاکی است درگيری در خيابان‌های تکريت و حومه آن ادامه دارد و گزارش‌هایی که منتشر می‌شوند، متناقض هستند.

 طالب شقاطی، ژنرال ارتش عراق، گفته است که ۷۵ درصد از تکريت از نيروهای داعش پس گرفته شده است. عمار حکمت، استاندار صلاح‌الدين اما گفته حدود ۴۰ درصد از تکريت در دست نيروهای عراقی است.

 عمار حکمت افزوده است: «نيروهای عراقی به سمت کاخ رياست جمهوری (تکريت) در حال پيشروی هستند و پيش‌بينی می‌کنيم تا ۲۴ ساعت آينده، تکريت به طور کامل بازپس گرفته شود».

 يکی از خبرنگاران آسوشيتدپرس که همراه با نيروهای عراقی در منطقه حاضر است، گزارش داده که ساختمان تاريخی کاخ رياست جمهوری تکريت و ديگر ساختمان‌های دولتی محاصره شده‌اند.

 تکريت، زادگاه صدام حسين، ديکتاتور سابق عراق است. نيروهای شبه‌نظامی داعش سال گذشته در حمله‌ای برق آسا، تکريت را به تصرف خود در آوردند و پس از آن شهر موصل تسخیر کردند.

 نيروهای عراقی تلاش دارند با بازپس‌گيری تکريت، راه‌های حمله به سمت موصل را تقويت کنند.

 سعاد معان ابراهيم، سخنگوی وزارت کشور عراق گفت در جريان حملات روز سه‌شنبه در تکريت، دستکم ۴۰ شبه‌نظامی کشته شدند و نيروهای عراقی توانستند بيش از ۳۰۰ بمب کنار جاده‌ای را خنثی کنند.

وی همچنين گفته که نيروهای دولتی عراق با کمک پليس و پشتيبانی شبه‌نظاميان، ساختمان‌های دولتی و ساختمان شورای محلی را پاکسازی کرده و تمامی ساختمان‌های امنيتی کاخ رياست جمهوری تکريت را در اختيار گرفته‌اند.

ابو مهدی المهندس، رهبر نيروهای شبه‌نظامی شيعه، که هفته پيش اعلام کرده بود حضور در عمليات نظامی را بايکوت کرده است، گفته که نيروهايش در عمليات تکريت حضور دارند و به زودی در عمليات تهاجمی شمال و غرب هم حضور خواهند داشت.

اين گزارش حاکی است با پيشتيبانی حملات هوايی آمريکا، نيروهای زمينی پيشرفت به سوی تکريت را دنبال کرده‌اند. بازپس‌گيری تکريت که در فاصله ۱۳۰ کيلومتری شمال بغداد است، برای دولت مرکزی دستاوردی بزرگ محسوب می‌شود.

همچنين گزارش شده با حضور ۲۵ هزار نيروی نظامی عراق روی زمين و حمايت هوايی آمريکا و از هفته آينده، عمليات بازپس‌گيری موصل آغاز خواهد شد.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله