گفت‌‌وگوی تلفنی باقری و اشمید درباره ادامه مذاکرات اتمی

خبرگزاری های رسمی درمورد تماس تلقنی اشمید و باقری دروغ گفتند؟

علی باقری، معاون سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و هلگا اشمید، معاون کاترین اشتون درباره ادامه گفت‌‌وگوهای هسته‌ای تلفنی صحبت کردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه با استناد به گفته‌های سخنگوی خانم اشتون، علی باقری معاون سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران و خانم هلگا اشمید معاون کا‌ترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه، ۴ آبان، طی گفت‌وگوی تلفنی درباره ادامه مذاکرات دیپلماتیک ایران و گروه پنج بعلاوه یک صحبت کرده‌اند.

به گزارش رادیوفردا، گروه پنج بعلاوه یک، متشکل از پنج عضو دائم شورای امنیت بعلاوه آلمان، از فوریه سال جاری مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران از سر گرفته‌اند و تاکنون چند دور مذاکرات میان طرفین برگزار شده است. آخرین دور مذاکرات در ماه ژوئن در روسیه برگزار شد که به گفته خانم اشتون هیچ نتیجه‌ای در بر نداشت.

گفت‌وگوی تلفنی خانم اشمید با معاون دبیر شورای عالی امنیت ایران درحالی است که به گزارش خبرگزاری ایسنا، «روز دوشنبه از دفتر هلگا اشمید برای گفت‌وگو با وی (علی باقری) تماس گرفته‌اند اما او گفته است که برای دوشنبه وقت ندارد».

این گزارش می‌افزاید که علی باقری همچنین گفت: «ایران هرگز میز مذاکره را ترک نکرده و در انتظار پاسخ گروه پنج بعلاوه یک به پیشنهادهای خود است.»

بنا بر این گزارش اتحادیه اروپا از ایران خواست روند اطمینان سازی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای خود را هرچه زود‌تر آغاز کند.

یک سخنگوی اتحادیه اروپا در این زمینه گفته است: هلگا اشمیت معاون دبیر کل این اتحادیه روز پنجشنبه در گفت‌و‌گوی تلفنی با علی باقری معاون شورای امنیت ملی ایران این درخواست را مطرح کرده است.

بنا بر این گزارش خانم اشمیت در این گفتگو از ایران خواسته است برای پایان دادن به نگرانی‌های جهانی، هرچه سریع‌تر روند اعتمادسازی در مورد فعالیت‌های هسته‌ای خود را آغاز کند.

اتحادیه اروپا همچنین بر عزم خود برای حل مسئله هسته‌ای ایران از راههای دیپلماتیک تاکید کرد.

ایران چندی پیش یک بسته پیشنهادی به گروه پنج بعلاوه یک تحویل داده است که لغو تحریم‌ها بخشی ار این بسته پیشنهادی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته گذشته علی اکبر صالحی اعلام کرد که گفت‌وگو با گروه پنج بعلاوه یک برای تعیین تاریخ مذاکرات هسته‌ای ادامه دارد و احتمالا این مذاکرات در ماه نوامبر، یا اواخر این ماه انجام گیرد.

سخنگوی اشتون می‌گوید که   اشمید باقری را در جریان مذاکرات گروه پنج بعلاوه یک که ۲۷ سپتامبر در نیویورک برگزار شد نیز قرار داده است.

هفته گذشته وزرای خارجه اتحادیه اروپا تحریم‌های یکجانبه سختی را علیه برنامه هسته‌ای ایران تصویب کردند؛ برنامه‌ای که کشورهای غربی می‌گویند پوششی است برای ساخت بمب هسته‌ای، اما ایران تاکید دارد که تنها هدف آن مقاصد صلح آمیز است.

خانم اشتون گفته است که تحریم‌های جدید با هدف «وادار کردن ایران به بازگشت به میز مذاکرات» است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آخرین گفت‌وگوی آقای جلیلی و خانم اشتون ۱۸ سپتامبر در ترکیه بود که خلاصه گزارش این مذاکرات ۲۷ سپتامبر به اطلاع نمایندگان گروه پنج بعلاوه یک در نیویورک رسید.

گفت‌وگو‌ها برای ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران در حالی است که خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه، ۴ آبان، از قول دیپلمات‌های غربی که نامی از آنها برده نشده است، گزارش داد که ظاهرا ایران با نصب ۶۴۰ سانتریفیوژ جدید در سایت غنی سازی اروانیوم فردو، تعداد سانتریفوژهای این سایت زیرزمینی را به ۲۸۰۰ سانتریفیوژ رسانده است و ظرفیت غنی سازی آن را تکمیل کرده است.

اتحادیه اروپا همچنین اعلام کرده است که پنج نماینده پارلمان این اتحادیه هفته آینده به ایران سفر خواهند کرد. تارجا کرونبرگ رهبر هیات نمایندگان پارلمان اروپا که قرار است به ایران سفر کنند گفته است که این دیدار بخشی از رویکرد دومسیره گفت‌وگو و تحریم اتحادیه اروپا علیه ایران است که بر تعهد این اتحادیه نسبت به نقض حقوق بشر در ایران و گفت‌وگو با مقام‌ها و نمایندگان جامعه مدنی ایران درباره این موضوع تاکید دارد.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله