سفیر روسیه در ایران که به بوشهر سفر کرده است روز چهارشنبه گفت: به زودی یک هیات ۲۰۰ نفری کارشناسان روسی برای انجام کارهای ترمیمی نیروگاه اتمی، وارد بوشهر میشوند.
به گزارش انتخاب لیوان جاگاریان عصر چهارشنبه در نشست با معاون سیاسی-امنیتی استاندار بوشهر گفت: “هم اکنون براساس آمار رسمی قریب 2 هزار نیروی روسی در نیروگاه بوشهر مشغول به کار هستند که با توجه به امضای توافق نامه ساخت دو واحد نیروگاهی جدید در بوشهر، این شمار افزایش می یابد.”
ماه گذشته کلنگ ساخت شهرک 7500 نفری در شهرک صدف به زمین زده شد، نوشته است که از این شهرک به عنوان شهرکی برای “اسکان متخصصان فازهای توسعه نیروگاه اتمی” نامبرده می شود.
همچنین خبرگزاری روسی اسپوتنیک با ادعای تشکیل حلقه اتحاد روسیه ، ایران و چین نوشت: تشکیل محور سیاسی و اقتصادی روسیه، چین و ایران، طرحهای گسترش حضور آمریکا در آسیا را به مخاطره خواهد انداخت.
این خبرگزاری مدعی شده فشارهایی که آمریکا بر ایران وارد کرده است این کشور را به سمت نزدیکی به روسیه و چین هدایت می کند. اتفاقی که به ایجاد یک محور سیاسی و اقتصادی میان روسیه، چین و ایران را ممکن تر می سازد.در حقیقت، تشکیل محور سیاسی و اقتصادی میان روسیه، چین و ایران موجب به خطر افتادن طرح های واشنگتن در آسیا می شود.
این خبرگزاری روسی با اشاره به گفتگوهای هسته ای، راهبرد آمریکا را در مذاکرات با ایران، محدود کردن برنامه هسته ای این کشور در ازای برداشتن تحریم ها عنوان کرد.
در ادامه این گزارش با اشاره به مناسبات تجاری ایران و مسکو، از ساخت نیروگاه هسته ای گرفته تا فروش سلاح به این کشور، آمده است: بدون رضایت تلویحی مسکو، هیچ توافقی میان آمریکا و ایران به وقوع نخواهد پیوست و آمریکایی ها این مسئله را خوب درک می کنند.
وی در ادامه افزود چین به نوبه خود به دنبال حفظ شرایط کنونی است چرا که این کشور تمایل ندارد تهران به سمت غرب گرایش پیدا کند .
پس از عادی شدن روابط با ایران، این کشور عضو سازمان همکاری شانگهای خواهد شد. ایران در حال حاضر ایران عضو ناظر این سازمان است.