یک خبرنگار به جرم دفاع از میراث فرهنگی و محیط زیست کتک خورد و اخراج شد.
به گزارش سایت ملی-مذهبی در هفته ي پاياني مردادماه گذشته تخريب باغ بديع الحكماي همدان آغاز شد و در جریان این موضوع فرزاد سپهر، خبرنگاري كه براي ثبت خبر و عكس به محل حادثه رفته بود، ضرب و شتم شد.
اما به جای رسیدگی به مطالبه این خبرنگار حكم بركناري وی از سازمان نظام مهندسي ساختمان صادر شد. در حالي كه انتظار مي رفت اين اقدام خبرنگار كه سابقه ي كاري در مهندسي معماري دارد مورد تاييد و تمجيد سازمان نظام مهندسي قرار گيرد،اما نهاد متبوع كه سازماني غير دولتي است، حكم به بركناري اش داد.
یک حقوقدان در همدان می گوید:سازمان هاي نظام مهندسي ساختمان نهادی غيردولتي است كه هيات مديره آن با انتخاب اعضا و تاييد و نظارت وزارت راه و شهرسازي مشخص مي شوند و وظيفه آموزش و ارتقاي پايه مهندسي و طراحي و نظارت ساخت و ساز را بر عهده دارند. حضور رييس سازمان در كميسيون ماده 5 كه مي تواند حكم به تغيير كاربري اراضي را بدهد در خور توجه است. اين مهم بايد به تاثير نظر كارشناسي توام با دقت نظر و وجدان كاري همراه باشد تا كميسيون ماده ه همانطور كه در مورد باغ بديع الحكماي همدان و موارد مشابه راي به ساخت و ساز در اراضي باغات مي دهد لااقل منجر به اين كار نشود.
این حقوقدان می گوید: هرگونه ساخت و ساز، تعداد طبقات و احداث بنا با مجوز شهرداری صورت می گیرد و توافق با آن در خصوص تغییر کاربری و احداث بنا در فضای سبز یا مسکونی به تجاری یا آموزشی و ورزشی با مجوز کمیسیون ماده 5 در هر شهر متشکل از استاندار رییس، معاون عمرانی استاندار نایب رئیس، مدیرکل راه و شهرسازی، شهردار، مدیرکل میراث فرهنگی، مدیرکل جهاد و کشاورزی، رییس شورای شهر و رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام مي شود.
سازمان نظام مهندسی علاوه بر ضعف نظارتی درتغییر کاربری و نابودی باغ ها که در سال های اخیر شدت گرفته است نقش دارد و حضور رئیس سازمان در کمیسیون ماده 5 تائیدی بر این مدعاست . باغ بدیع الحکما نیز بر همین منوال تفکیک شده است . در آستانه تخریب باغ و عمارت تاریخی و پس از ضرب و شتم فرزاد سپهر عکاس وخبر نگار ، 247 نفر از سینما گران ، هنرمندان ، پزشکان و فعالان فرهنگی همدان با نوشتن نامه ای به وزیر کشور، رئیس سازمان محیط زیست و رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درخواست توقف تخریب باغ و عمارت بدیع الحکما و باغ وعمارت ذوالریاستین شدند . اما بدون توجه به این اعتراض ها باغ ذوالریاستین با خاک یکسان شد .
با اینکه انتظار می رفت ،باغ و عمارت های تاریخی حفظ شود اما اخراج این خبرنگار شوک تازه ای بود که بر فعالان میراث فرهنگی و محیط زیست وارد آمد.