همزمان با عدم تحویل جنازه اعدام شدگان:

حمله به مراسم ختم 4 زندانی سیاسی اعدام شده و محاصره شهرک ملاشیه اهواز

جنازه 4 زندانی سیاسی که صبح روز دوشنبه در استان خوزستان اعدام شدند ، هنوز به خانواده آنها تحویل داده نشده است و از سرنوشت برادر بزرگتر آنها جلیل حیدریان نیز که دو هفته پیش بازداشت شده خبری در دست نیست.

به گزارش وبسایت ملی-مذهبی شهرک ملاشیه در غرب شهر اهواز نیز از روز گذشته تاکنون در محاصره نیروهای امنیتی و انتظامی است.

همچنین روز گذشته نیروهای امنیتی و انتظامی به مراسم ختمی که در مسجدی در شهرک ملاشیه در غرب شهر اهواز برای عباس ، طاها و عبدالرحمان حیدریان سه برادر اعدام شده برگزار شده بود، حمله کرده ، مراسم را برهم زده و تعدادی از عزاداران را بازداشت کرده اند.

یکی از بستگان این 4 زندانی اعدام شده در این زمینه به وبسایت ملی-مذهبی گفت: “روز گذشته نيروهاي انتظامي به تظاهرات مسالمت آمیز مردم در اعتراض به این اعدام ، يورش برده و تيرندازي هوایی كردند و تا امروز نیز شهرك ملاشيه را محاصره كرده اند. ماموران تعدادي از جوانان را بازداشت نموده اند و درب مسجدي بنام مسجد نور در خيابان ١٦ ملاشيه كه در آن مراسم ختم و فاتحه برگذار شده بود را بستند. هم مردم را مضروب کردند و هم به مسجد هتک حرمت کردند. در پی این اتفاق مردم و جوانان به سمت منزل سه شهید راهپیمایی کردند. مردم در این راهپیمایی تکبیر و لااله الا الله سردادند و تصویر شهدا را بر دیوار خانه شان نصب کردند. این تجمع و درگیری ها تا بعد از ظهر دیروز طول کشید. ”

وی افزود: ” یکی از بزرگان محل را بازداشت کرده و از وی تعهد گرفته اند که هیچ مراسم فاتحه خوانی و تجمعی برای این چهار اعدامی برگزار نشود.”

این عضو خانواده نسبت به سرنوشت جلیل حیدریان نیز ابراز نگرانی کرد و گفت: “روز شنبه نهم ژوئن وهمزمان با خارج کردن زندانیان از بند عمومی زندان کارون اهواز، جلیل حیدریان برادر بزرگ آنها نیز بازداشت شده است. تاکنون هیچ خبری از او نداریم و حتی یک تماس هم نداشته و ماموران هیچ توضیحی در مورد سرنوشت او نمیدهند.”

وی از ادامه فشارها بر خانواده حیدریان خبر داد و افزود:” تا الان جنازه ها تحويل خانواده ها نشده است و خانواده حيدريان را تهديد كرده اند كه اگر به مراسم ختم و تظاهرات ادامه داده شود، جليل حيدريان را هم اعدام خواهيم كرد.”

عباس حیدریان معروف به جاسم 26 ساله، طاها حیدریان معروف به جمشید 28 ساله، عبدالرحمان حیدریان معروف به ناصر 22 ساله سه برادر و علی نعامی شریفی یکی دیگر از اقوامشان 4 زندانی سیاسی عرب خوزستانی هستند که ماموران امنیتی به خانواده شان گفته اند که صبح روز دوشنبه اعدام شده اند. این 4 زندانی روز نهم ژوئن توسط نیروهای انتظامی از بند عمومی زندان کارون اهواز جهت اجرای حکم اعدام خارج شده بودند.

به گزارش وبسایت ملی-مذهبی دو تن از این زندانی ها در زندان آبادان و دو تن دیگر در زندان دزفول اعدام شده اند. منصور حیدریان و امیر معاوی دو زندانی سیاسی دیگر هستند که گفته شده به حبس در تبعید محکوم شده اند.

این عضو خانواده در مورد این 4 زندانی سیاسی اعدام شده گفت:” این افراد روز 20 آپریل 2011 و چند روز بعد از تظاهرات مسالمت آمیز مردم عرب زبان اهواز بازداشت شدند. و تا 6 ماه هیچ خبری از آنها به خانواده اعلام نشد. در این مدت خانواده به همه بیمارستان ها و پزشکی قانونی و نهادهای رسمی مراجعه کردند ولی نتواستند هیچ خبری از آنها دریافت کنند.آنها پس از 6 ماه تنها خبر زنده بودن و بازداشتشان را به خانواده دادند . اولین ملاقات با خانواده نیز 8 ماه پس از بازداشتشان صورت گرفت. در این 6 ماه این افراد در بازداشتگاه اطلاعات به شدت شکنجه شده اند.”

وی در رابطه به اتهام انتسابی قتل نیز گفت: ” خود زندانی ها و ما به هیچ وجه این اتهام را قبول نداریم و هیچگاه قبول نکرده ایم .آن تظاهرات مسالمت آمیز بود و نیروهای امنیتی و انتظامی به سمت مردم آتش گشودند و تعدادی را کشتند و زخمی کردند. آنها مدعی هستند که یک مامور دولتی در این تظاهرات کشته شده. اما مردم اسلحه نداشتند و چه بسا آن مامور که هیچ گاه هویتش فاش نشده توسط خود نیروهای دولتی تیر خورده باشد.”

وی ادامه داد: ” انگیزه اعدام این 4 زندانی کاملا سیاسی و به این خاطر است که این سه برادر و اقوامشان در سازماندهی و برپایی آن تظاهرات مسالمت آمیز نقش موثری داشتند. در حقیقت با ایراد اتهام قتل میخواستند از برگزاری آن تظاهرات انتقام گیری کنند و مردم را نسبت به هر تظاهرات دیگر مرعوب کنند. این 4 نفر از دادگاه عادلانه و حق دادرسی عادلانه محروم بوده اند و حق دسترسی به وکیل و مترجم در بازجویی ها و جلسه دادگاه نداشته اند. زبان مادری آنها عربی است و فارسی در حد مکالمات روزمره بلد بودند و نمیتوانستند به زبان فارسی از خود دفاع حقوقی بکنند. تنها مستند پرونده گزارش وزارت اطلاعات است. حکم اعدام بدون رعایت موارد 309، 310 و 128 آیین دادرسی صادر شده و از وجاهت قانونی برخوردار نیست. ”

گفتنی است حکم اعدام توسط دادگاه انقلاب شهر اهواز به اتهام محاربه و قتل صادر شده و توسط شعبه 4 دیوان عالی تایید شده بود.

در دو هفته گذشته سازمان عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر ، سازمان حقوق بشر ایران و پارلمان اروپا نسبت به اجرای حکم اعدام هشدار داده بودند و خواستار لغو این حکم و توقف اجرای آن شده بودند.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله