دیوید کامرون خطاب به نتانیاهو

حمله به ایران هدیه به سران جمهوری اسلامی است

نخست وزیر انگلیس، در نشست سالیانه یهودیان کشورش گفت که وی از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، خواسته است که در صدد حمله به تأسیسات هسته ای ایران نباشد.

به گزارش  بازتاب به نقل از هاآرتص، کامرون در این گردهمایی یهودیان گفت تحریم هایی که علیه ایران برقرار شده است، باید فرصت بیشتری برای تاثیر داشته باشد و در این زمینه، باید با شهامت، شکیبایی بیشتری نشان داد.

در هفته های گذشته تنش بین اسرائیل و ایران بر سر پرونده هسته ای ایران فضای یک جنگ قریب الوقوع را بوجود آورده بود و در این راستا، سران بسیاری از کشورهای غربی، در تماس با نخست وزیر اسرائیل، از نتانیاهو خواستند که از نظامی گری در برابر ایران اکیداً دوری کند؛ تندترین اخطار در این زمینه از سوی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به نتانیاهو داده شده بود.

کامرون به یهودیان در نشست لندن گفت عملی شدن گزینه نظامی، حکومت ایران را قوی می کند و مردم ایران را با این رژیم ناتوان و ناکارآمد، در برابر دشمن خارجی، متحد می کند- آنهم درست در زمانی که حکومت ایران و همپیمان آن، سوریه، در تنگنای شدید قرار گرفته اند حمله به ایران، مثل دادن هدیه به سران ایران است.

نخست وزیر بریتانیا این را نیز گفت که اگر ایران به اشتباه استراتژیک دست بزند (به سوی تولید جنگ افزار هسته ای برود)، همه گزینه ها بروی میز خواهد بود.

کامرون ساعتی پس از برقراری تحریم های جدید در نشست شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا علیه ایران، این سخنان را گفت.

در همین حال، بنیامین نتانیاهو شامگاه دوشنبه در آخرین نشست دوره کنونی مجلس اسرائیل در بیت المقدس (اورشلیم)، پیش از انحلال این دوره کنست با هدف رفتن به سوی انتخاباتی زودتر از موعد، مدعی شد که اسرائیل اکنون توانایی های جدیدی دارد که مقابله با ایران را امکان پذیرتر می کند.

 

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله