کار نتانیاهو سخت‌تر شد

حزب افراطی شاس اسرائیل با حمله به ایران مخالف است

منابع سیاسی در اسرائیل می‌گویند، حزب مذهبی و افراطی «شاس»، از احزاب تشکیل دهنده ائتلاف حاکم در اسرائیل، نسبت به حمله نظامی احتمالی به ایران، نگران است. حزب شاس پیش تر نیز مخالفت خود با حمله به ایران را اعلام کرده بود.

به گزارش رادیو فردا به نقل از خبرگزاری رویترز، یکی از منابع آگاه از گفت‌و‌گوهای درونی حزب شاس که نخواست نامش فاش شود، روز پنجشنبه، نهم شهریور، اعلام کرد که عووادیا یوسف، رهبر معنوی  این حزب معتقد است که حمله نظامی به ایران «هزینه بسیار بالایی» برای اسرائیل به همراه دارد و گزینه نظامی لزوما اسرائیل را به اهداف خود نمی‌رساند.

به گفته منابع آگاه الی ييشای، وزير کشور اسرائيل و دبير کل حزب شاس نیز اظهار کرده است که گفت‌و‌گوی مداوم در اسرائیل بر سر گزینه نظامی علیه ایران، «بسیار مخرب» است.

به گزارش رویترز مخالفت حزب شاس، سومین ائتلاف بزرگ حاکم بر اسرائیل، با حمله نظامی به ایران، کار را برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که بر این گزینه تأکید دارد، دشوار خواهد کرد.

عووادیا یوسف ۹۱ ساله، از اعضای شورای داخلی نخست وزیر اسرائیل و یکی از ۱۴ عضو کابینه امنیتی اسرائیل است که در نهایت باید گزینه حمله نظامی به ایران را میان خود به رأی بگذارند.

پیش از این گزارش شده بود که نتانیاهو، یکی از معاونان خود را نزد عووادیا یوسف فرستاده بود تا حمایت او را برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران جلب کند.

با این‌حال، پس از این دیدار، اعلام شد که الی ییشای همچنان با حمله به ایران مخالف است.

بنیامین نتانیاهو و اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، در چند وقع اخیر بر طرح حمله یک‌جانبه اسرائیل به ایران تأکید می‌کنند و این در حالی است که آمریکا همچنان بر پیگیری دیپلماتیک مسئله هسته‌ای جمهوری اسلامی پای می‌فشارد.

در عین حال، شیمون پرز، رئیس‌جمهور اسرائیل، نیز از منتقدان طرح حمله یک‌جانبه نخست‌وزیر و وزیر دفاع اسرائیل به ایران است و پیشتر گفته بود که «اسرائیل باید پا به پای آمریکا چنین گزینه‌ای را، زمانی که ضرورت یافت، عملی کند».

دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در واکنش به این انتقاد، با سرزنش رئیس‌جمهور، وی را فردی با سابقه «قضاوت‌های نادرست» توصیف کرد.

موشه یعلون، از معاونان نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه، هشتم شهریورماه، در گفت‌و‌گویی با رادیو ارتش اسرائیل اعلام کرد که بحث و گفت‌و‌گو در خصوص نحوه مقابله با جمهوری اسلامی همچنان در دولت ادامه دارد.

در چند وقت اخیر تعداد مخابره گزارش‌های مربوط به احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران رو به افزایش داشته‌ است و مقام‌های ایرانی نیز در مقابل بر حملات لفظی خود علیه اسرائیل افزوده‌اند و این کشور را تهدید به نابودی کرده‌اند.

 خاطرنشان می شود برخی از مقامات جمهوری اسلامی اعتقاد دارند تهدیدهای اسرائیل جنگ روانی است و تل آویو در شرایط حمله به ایران نیست.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله