تبعات بحران دارو گسترده تر می شود

جان 20 هزار بیمار پیوندی در ایران در خطر است/ سرنگ های آلوده چینی جان مردم را به خطر انداخته

در حالی که نگرانی ها از تبعات بحران دارویی کشور در حال افزایش است گزارش‌ها از تائید واردات سرنگ آلوده چینی٬ اتمام دارو‌ی بیماران هموفیلی تا ۱۰ روز آینده و به خطر افتادن جان ۲۰ هزار بیمار پیوندی در ایران بر اثر کمبود دارو حکایت دارد.

به گزارش دیگربان روزنامه «تهران امروز» در شماره روز شنبه (۲۹ تیر) خود گزارش داده که سرنگ‌های آلوده وارداتی از چین به چالش جدید وازت بهداشت و درمان ایران تبدیل شده است.

این روزنامه به نقل از محمد علیزاده٬ مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلال‌احمر نوشته سرنگ‌هایی از چین وارد ایران شده که «استریل» نبوده‌اند.

ایرج خسرونیا، عضو شورای‌عالی سازمان نظام‌ پزشکی هم گفته است: «وجود این واکسن‌ها و آمپول‌های چینی در کشور صحت دارد٬ اما افرادی که بر اثر تزریق این آمپول‌ها متضرر شده‌اند شکایت نکرده‌اند.»

خبرگزاری ایلنا هم به نقل از احمد قویدل٬ عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران گزارش کرده که «موجودی داروی بیماران هموفیلی کفاف ۱۰ روز را هم نمی‌دهد.»

آقای قویدل با اعلام اینکه وزارت بهداشت در زمینه تهیه این دارو‌ها «کوتاهی» کرده٬ گفته که سازمان بازرسی کل کشور نیز تا کنون برخوردی با این کوتاهی‌ها نکرده است.

در پیوند با این گزارش٬ خبرگزاری «تسنیم» هم از به خطر افتادن جان ۲۰ هزار بیمار پیوندی در ایران بر اثر کمبود داروی «سلسپت» خبر داده است.

داروی «سلسپت» یکی از اصلی‌ترین داروهای نگهدارنده پیوندهای مختلف در ایران محسوب می‌شود.

در یک سال گذشته گزارش‌های متعددی از کمبود دارو‌ی بیماران خاص در ایران منتشر شده که مسئولان وزارت بهداشت تحریم‌ها را مهم‌ترین علت این کمبود اعلام می‌کنند.

خاطرنشان می شود برخی از فعالان مدنی پیشنهاد داده اند در اعتراض به تحریم دارو جنبشی مدنی را سازماندهی کنند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله