با دستور وزارت خزانه داری آمریکا

تعلیق موقت بخشی از تحریم ها علیه ایران برای کمک به زلزله زدگان

وزارت خزانه داری آمريکا روز سه شنبه ۳۱ مردادماه اعلام که کرد به طور موقت به انجمن های خیریه و سازمان های غير دولتی اجازه می دهد تا برای کمک به زلزله زدگان آذربايجان شرقی و همچنين باسازی اين مناطق به ايران پول بفرستند.

به گزارش رادیوفردا  به نقل از  وب سايت خزانه داری آمريکا، دفتر کنترل سرمايه های خارجی اين وزارتخانه مجوز کلی برای تسهيل کمک های مالی به مناطق زلزله زده ايران صادر کرده است.

 طبق اين مجوز، سازمان های غير دولتی در آمريکا اجازه دارند از ۳۱ ماه اوت تا پنجم اکتبر ۲۰۱۲ کمک های مالی خود را تا ۳۰۰ هزار دلار برای بازسازی يا به عنوان کمک های انسان دوستانه به مناطق زلزله زده آذربايجان شرقی به ايران ارسال کنند.

 وزارت خزانه داری آمريکا می گويد: نهادها و سازمان های غير دولتی که مايل هستند در اين دوره ۴۵ روزه بيش از ۳۰۰ هزار دلار کمک به زلزله زدگان اعطا کنند احتمالا بايد مجوز خاص اخذ کنند.

 وزارت خزانه داری تصريح کرده است، اين مجوز کلی هرگونه مشارکت و معامله با افراد و يا نهاد های مورد تحريم که در گسترش سلاح های کشتار جمعی نقش دارند، مانند سپاه پاسداران، يا افرادی که در فهرست تحريمی اين وزارتخانه قرار دارند را منع کرده است.

 وزارت خزانه داری امريکا می گويد: کمک های دارويی و غذايی نيازمند اخذ مجوز نيستند. اين کمک ها تازمانی که برای کمک به مردم باشد از تحريم های آمريکا عليه ايران معاف است و نبايد در اختيار دولت يا نهاد ها و افراد مورد تحريم قرار گيرد.

 در همین زمینه، هفته گذشته ۱۴ عضو کنگره آمريکا در نامه ای به باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، ضمن ابراز نگرانی از موانع احتمالی بر سر راه ارسال کمک ها به زلزله زدگان ايران از وی خواسته بودند يک مجوز کلی برای تسهيل ارسال کمک های انسان دوستانه به قربانيان زلزله آذربايجان شرقی صادر کند.

 در اين نامه همچنين به اقدام جرج بوش ،رييس جمهوری سابق آمريکا اشاره شده بود که در سال ۲۰۰۳ و در واکنش به زلزله بم در استان کرمان چنين مجوزی را صادر کرد.

 امضا کنندگان اين نامه گفته بودند: گزارش ها حاکی است برخی از بانک ها و شرکت های دارويی به دليل تحريم های موجود تمايلی به همکاری در اين زمينه ندارند. هرچند تحريم های فعلی کمک های انسان دوستانه را در بر نمی گيرند.

 امضاءکنندگان در ادامه تصريح کرده بودند: وقفه کنونی در مذاکرات با دولت ايران، نبايد باعث مانعی بر سر راه کمک های انسان دوستانه به مردم ايران شود.

 علاوه بر اين نمايندگان کنگره پيش تر برخی نهادهای مرتبط با جامعه ايرانيان در آمريکا در مورد تاثير تحريم ها بر ارائه کمک شهروندان آمريکا به زلزله زدگان ابراز نگرانی کرده بودند.

 پس از آن که ويکتوريا نولاند سخنگوی وزارت خارجه آمريکا گفته بود که شهروندان اين کشور می‌توانند بدون اخذ مجوز برای کمک به زلزله زدگان مواد غذايی و دارو ارسال کنند، ائتلافی از گروه‌های ايرانی آمريکايی در نامه ای خطاب به دفتر کنترل سرمايه های خارجی (OFAC) خواستار اقدام فوری اين دفتر برای کمک به زلزله‌زدگان در ايران شد.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله