تناقض و سردرگمی کاخ سفید در قبال ترکیه و کردهای سوریه

ترامپ: اگر ترکیه از خط قرمزهای من عبور کند، اقتصاد آنان را نابود خواهم کرد

رئیس جمهور آمریکا در واکنش به مخالفت های هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات نسبت به همراهی با طرح اردوغان، اعلام کرد که اگر ترکیه کاری کند که با خرد بی نظیرش آن کار را خارج از حد بداند، اقتصاد این کشور را نابود خواهد کرد.

به گزارش سایت ملی مذهبی، مخالفت های دو حزب جمهوریخواه و دموکرات با ترامپ بر سر مسئله سوریه پس از آن شدت گرفت که کاخ سفید در بیانیه ی با اعلام نتایج گفتگوی تلفنی ترامپ و اردوغان، اعلام کرد که ترکیه بزودی به شمال سوریه حمله خواهد کرد و آمریکا هیچ مشارکت له یا علیه این عملیات نظامی نخواهد داشت. چرا که آمریکا با شکست  «خلافت داعش» دیگر نیازی به حضور در نزدیکی مرزهای ترکیه ندارند. منطقه مورد نظر این بیانیه، شهرها و روستاهای عمدتا کردنشینی است که توسط «یگان‌های مدافع خلق» سوریه اداره می شوند.

یکی دیگر از نکات این بیانیه، اعلام پذیرش زندانیان داعش توسط ترکیه بود. این بیانیه توضیح میدهد که علیرغم درخواست آمریکا از کشورهای اروپایی برای تحویل گرفتن جنگجویان اروپایی داعش که در زندان های شبه نظامیان کرد سوریه اسیر هستند این کشورها از این خواست امتناع کردند اما ترکیه مسئولیت در اختیار گرفتن این زندانیان را به عهده گرفته است.

رییس جمهور آمریکا در دفاع از این تصمیم خود گفت که آمریکا قرار نبوده بیش از ۳۰ روز در سوریه بماند اما “ما ماندیم و بیشتر و بیشتر در نبردی فرو رفتیم که پایانی بر آن متصور نبود. بنابراین وقت آن رسیده که این کشور بعد از سه سال خود را از جنگ‌هایی که “بسیاری از آنها قبیله‌ای است” کنار بکشد و سربازانش را به کشور برگرداند. او همچنین گفته است که اکنون ترکیه، اروپا، سوریه، ایران، عراق، روسیه و کردها باید فکری به حال این وضعیت بکنند: “ما هفت هزار مایل دورتریم و هر وقت داعش به ما نزدیک شد آن را نابود می‌کنیم.”

انتشار بیانیه کاخ سفید و سخنان رئیس جمهوری آمریکا، عملا به معنی پایان حمایت آمریکا از نیروهای متحد خود «یگان‌های مدافع خلق» سوریه در جنگ علیه داعش در سوریه محسوب میشود و اینکه  «یگان‌های مدافع خلق» سوریه دیگر از حمایت آمریکا در برابر حمله ی نظامی ترکیه بهره مند نخواهند بود. انتشار این بیانیه و اخباری مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از شمال شرقی سوریه و همچنین اظهارات قبلی رئیس جمهور ترکیه مبنی بر اینکه که کشورش به زودی عملیات گسترده‌ای در شمال سوریه برای پاکسازی شرق فرات از «عناصر تروریستی» انجام خواهد داد، موجی از نارضایتی از دولت ترامپ در میان متحدان و منتقدان سیاسی دولت به همراه داشت.

 به گزارش بی بی سی فارسی، سناتور گراهام از نزدیکان سیاسی دونالد ترامپ به شدت با تصمیم ترامپ مخالف است و اعلام کرده است اگر ترکیه به سوریه حمله کند، آمریکا تحریم‌هایی علیه ترکیه وضع ‌خواهد کرد. این سناتور جمهوری خواه با دروغ خواند ادعا رئیس جمهور آمریکا مبنی بر نابودی داعش گفته است بزرگ‌ترین دروغی که این دولت به مردم گفته این است که داعش از بین رفته است. در حالی که خلافت دولت اسلامی از بین رفته نه داعش. او معتقد است این تصمیم به معنی ارسال یک سیگنال خطرناک به همه است که “آمریکا هم‌پیمان غیرقابل اعتمادی است.” و موجب گسترش سلطه ایران در سوریه خواهد شد. او اخطار می‌دهد که این اتفاق به بزرگ‌ترین کابوس اسرائیل تبدیل می‌شود. او ار رایزنی های گسترده خود با سناتورهای دموکرات برای واکنش به حمله نظامی ترکیه خبر داده است و گفته است حمله ترکیه به کردها با تحریم اقتصادی و اخراج از ناتو پاسخ داده خواهد شد.

نیکی هیلی، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل، هم با هشتگ “ترکیه دوست ما نیست” توییتی کرده که در آن ضمن انتقاد به تصمیم رئیس جمهوری آمریکا، نوشته است: “کردها در موفقیت ما در جنگ با داعش در سوریه نقش مهمی داشتند. اگر آنها را رها کنیم تا بمیرند، مرتکب اشتباه بزرگی شده‌ایم.”

برت مک‌گرک، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور مربوط به داعش در دولت دونالد ترامپ، در چندین و چند توییت به مخالفت با ریاست جمهوری کشور پرداخته است. در جنجالی‌ترین توییت، او نوشته است که دونالد ترامپ “فرمانده کل نیست. او بدون دانش و تفکر تصمیم‌های غریزی می‌گیرد.”او نوشته که تصمیم ترکیه برای ساخت مناطق امن در شمال سوریه، به معنای افزوده شدن این سرزمین‌ها به خاک ترکیه است و از سوی دیگر به معنای در خطر افتادن کرد‌ها، مسیحیان و اقلیت‌های دیگر در منطقه است.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله