میراثی که گویی ارزشی ندارد

تبدیل خانه تاریخی ظهیرالاسلام به پارکینگ تامین اجتماعی

سازمان تامین اجتماعی قصد دارد تا دو ماه دیگر خانه تاریخی ظهیرالاسلام منسوب به امام جمعه را که در مالکیت اداره املاک و مستغلات این سازمان است برای تبدیل به پارکینگ طبقاتی تخریب کند.

به گزارش مهر، خانه های تاریخی یکی یکی تخریب می شوند تا تهران با زیرپا گذاشتن تاریخش، یکی از مدرن ترین شهرهای کشور شود در این میان هیچ یک از سازمانهای دولتی برای تبدیل فرهنگ و تاریخ تهران به ساختمانهای تجاری، مدرن و برج های سربه فلک کشیده کوتاهی نمی کنند از سازمانهای کوچک گرفته تا وزارت خانه های بزرگ.

هستند خانه هایی که هنوز در فهرست میراث فرهنگی قرار نگرفته اند و هر سازمانی با هر قدرتی که دارد به خود اجازه می دهد آن را تغییر کاربری دهد. هر چند که خانه های ثبت شده نیز با بی مهری مالکان آنها و با حمایت دیوان عدالت اداری کشور از ثبت ملی خارج و در نهایت به برج و مخربه تبدیل می شوند. یکی از این خانه های تاریخی، خانه منسوب به امام جمعه در خیابان برادران قائدی، چهارراه ولی آباد است.

خانه قدیمی منسوب به سید زین العابدین امام جمعهملقب به ظهیرالاسلام داماد ناصرالدین شاه که تقریبا 17 سال پیش به سازمان تامین اجتماعی بخش اداره املاک و مستغلات فروخته شد البته اکنون این خانه با نام امام جمعه یا خانه سمیعی آزاد نیز در میان دوستداران میراث فرهنگی نامیده می شود.

نصرالله حدادی، کارشناس میراث فرهنگی در تهران به مهر گفت: این خانه تلفیقی از معماری ایرانی و فرنگی است چرا که معماری برون گرا دارد یعنی حیاط بزرگی و حوض بسیار زیبایی داشته است که از قناتی سرچشمه می گرفت. زیرزمین زیبایی دارد و سقف این خانه شیروانی است و نشان می دهد که به معماری اواخر دوره ناصرالدین شاه برمی گردد.

چند سال پیش شهرداری منطقه 12 به بهانه خطر ریزش، دیوارهای دور تا دور آن را خراب کرد درحالی که سال 85 این خانه در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

سال 88 قرار بود سازمان تامین اجتماعی در محل این خانه تاریخی پارکینگ و بنایی جدید احداث کند حتی طرح آن را نیز به سازمان میراث فرهنگی استان تهران ارائه کرد اما آن زمان با خبرساز شدن این اتفاق و ثبت بودن خانه در فهرست میراث فرهنگی این طرح مسکوت ماند تا آنکه یکی از کارشناسان بخش املاک تامین اجتماعی به خبرنگار مهر گفت که در چند روز گذشته، رئیس بخش املاک و مستغلات سازمان تامین اجتماعی دوباره برای تغییر کاربری این خانه اقدام کرده است و در نامه ای تبدیل این خانه به پارکینگ اختصاصی و طبقاتی سازمان تامین اجتماعی را در دستور کار برنامه های این واحد در سال 91 قرار داده است و به همین منظور دستور داده شده که این ملک باید تا دو ماه دیگر تخریب شود.

پس از یک هفته پیگیری مبنی بر دریافت پاسخ از سازمان تامین اجتماعی و صحت و سقم آن، مسئول دفتر مدیر املاک و مستغلات سازمان تامین اجتماعی در واکنش به پاسخگویی این بخش، با جلوگیری از برقراری ارتباط خبرنگار مهر با مدیران این اداره گفت: حق انتشار چنین مطلبی را ندارید سازمان تامین اجتماعی این اختیار را دارد که هر تصمیمی که می خواهد با املاک تحت مالکیت خود انجام دهد!

اکنون خانه ای که زمانی مورد بی مهری شهرداری قرار گرفت و سازمان متولی میراث فرهنگی که اعلام کرده بودجه ای برای خرید و مرمت خانه های تاریخی ندارد، در خیابانی که خانه های تاریخی اش یکی یکی جان می دهند، مانده است میان تبدیل شدن به پارکینگ اختصاصی سازمان تامین اجتماعی و یا ماندن به امیدی تازه. این موضوع تا آخر سال 91 مشخص می شود!

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله