سازمان محیط زیست کشور:

بیش از 65 درصد عرصه دریاچه ارومیه خشک شده است

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: وضعیت دریاچه ارومیه وخیم است و بر اساس گزارش‌های ارایه شده در حال حاضر بیش از 65 درصد عرصه دریاچه خشک شده به عبارت دیگر كمتر از 35 درصد ازعرصه این دریاچه آبدار است.

به گزارش ایرنا، اصغر محمدی فاضل افزود: بدون تردید نجات دریاچه ارومیه بدون همفكری و اقدام سه قوه مجریه ، مقننه و قضاییه امكان پذیر نخواهد بود از این رو اقدامات اجرایی دولت به منظور نجات دریاچه ارومیه بدون حمایت قضایی و نهاد قانون گذاری كافی نخواهد بود.

وی خاطرنشان كرد: در بازدیدی كه از دریاچه ارومیه داشتم خشك شدن برخی از نقاط آن كاملا مشهود بود . همچنین در جریان مشاهدات از راه هوا مشخص شد كه بخش هایی از دریاچه به دلیل غلظت و تراكم املاح به رنگ قرمز در آمده است كه نشان دهنده وخامت وضعیت دریاچه در آن بخش‌ها است .

وی ادامه داد: همچنین اندازه گیری املاح برخی از نقاط دریاچه نشان می دهد كه در این بخش ها املاح به حالت فوق اشباع رسیده یعنی تركیبات املاح و نمك دریاچه به حدی رسیده كه نشان می دهد دریاچه در آن قسمت آماده خشك شدن است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست یادآور شد كه در حال حاضر اقدامات اجرایی سازمان ها و نهادها برای جلوگیری از خشك شدن این دریاچه ادامه دارد و به عنوان مثال وزارت نیرو از آغاز فصل آبی سال گذشته ( مهرماه تا آخر شهریور ماه سال 90 )‌ اقدام به رها سازی حق آبه دریاچه تا سقف 8 /1 دهم میلیارد متر مكعب كرده است اما با توجه به شرایطی كه مسیرهای رودخانه ها به دلیل عدم لایروبی ، برداشت های غیر مجاز در مسیر و انحرافی كه در مسیرهای آبی منتهی به دریاچه وجود دارد ، این میزان آب به حوضه دریاچه نمی‌رسد.

وی گفت: شرایط این دریاچه در حال حاضر نشان می دهد كه هنوز 8 /1 میلیارد متر مكعب آب كه وزارت نیرو مدعی آن است ، به این دریاچه نرسیده است .بنابراین این وزارتخانه علاوه بر اهتمامی كه نسبت به تامین میزان بیشتری آب به صورت حق آبه در حوضه دریاچه ارومیه انجام می دهد ، باید موضوع لایروبی و بازگشایی مسیرهای منتهی به دریاچه ارومیه و برخورد با برداشت های غیر مجاز از منابع آب را هم مورد توجه قرار دهد.

وی اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های ارایه شده در استان آذربایجان غربی حدود 24 هزار حلقه چاه غیر مجاز در حوضه دریاچه ارومیه وجود دارد كه از طریق آنها مقدار زیادی برداشت غیر قانونی آب انجام می شود . این امر باید مورد توجه مسوولان وزارت نیرو قرار گیرد.

فاضل گفت:‌ بر اساس توافقی كه وزارت نیرو و آب منطقه ای سه استان آذربایجان غربی ، شرقی و كردستان با یكدیگر داشته اند ، مقرر شده است كه سالانه 1 /3 میلیارد متر مكعب آب به عنوان حق آبه دریاچه ارومیه تامین شود.اما به دلیل این كه این حق آبه سالانه تامین نشده ، آب دریاچه با تراكم بالا و به میزان زیادی كاهش یافته است و در حال حاضر به حدود 24 میلیارد متر مكعب آب نیاز دارد.

معاون تنوع زیستی سازمان محیط زیست افزود: در وزارت جهاد كشاورزی هم اقداماتی برای بهبود روش های كشاورزی و افزایش راندمان آبی اراضی زیر كشت صورت گرفته است ولی همچنان این اقدامات احتیاج به پیگیری و جدیت بیشتری دارد .

فاضل گفت: بر این اساس مقرر شده است تا پایان ماه رمضان نشست مشتركی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی سه استان آذربایجان غربی ، شرقی ، كردستان و نمایندگانی از وزارت نیرو ، جهاد كشاورزی و سازمان محیط زیست برگزار شود تا اقدامات و چالش های موجود درمورد دریاچه ارومیه به بحث و بررسی گذاشته شود و همفكری لازم برای نجات دریاچه انجام شود

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله