مخالفان مسلح دولت اسد

به اسلحه های جدید دست یافته ایم

مخالفان دولت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه می‌گویند به اسلحه‌های جدیدی دست یافته اند. آنها می‌گویند این اسلحه‌ها می‌توانند “تغییراتی” را در مبارزه شان در جنگ داخلی سوریه ایجاد کنند.

به گزارش بی بی سی این سخنان مخالفان تنها یک روز پیش از برگزاری نشست گروه موسوم به دوستان سوریه بیان می‌شود.

لویی مقداد، سخنگوی ارتش آزاد سوریه از ارائه جزییات بیشتر درباره این اسلحه‌ها خودداری کرده، اما گفت که منبع آنها آمریکا نبوده است.

دولت آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که به مخالفان “کمک‌های مستقیم نظامی” ارائه خواهد کرد.

این تصمیم پس از آن اعلام شد که کاخ سفید اعلام کرد مدارک دقیقی در دست دارد که نشان می‌دهد دولت بشار اسد در چند مورد و در مقادیر کم، از سلاح‌های شیمیایی استفاده کرده است.

باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا قبلا استفاده از سلاح‌های شیمیایی را عبور از “خط قرمز” دانسته بود.

آقای مقداد به خبرگزاری فرانسه گفت ارتش آزاد سوریه توزیع سلاح‌ها در خطوط مقدم را آغاز کرده است.

وی گفت: “ما مقداری سلاح جدید، از جمله آنهایی را که قبلا درخواست کرده بودیم، دریافت کرده ایم و معتقدیم اینگونه مسیر جنگ عوض خواهد شد.”

وی در ادامه گفت سلاح‌ها “برای یک هدف استفاده خواهند شد و آن هم مبارزه با رژیم بشار اسد است.”

اعضای گروه دوستان سوریه قرار است روز شنبه، در دوحه، پایتخت قطر با یکدیگر دیدار کنند.

این گروه شامل کشورهایی چون آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، عربستان سعودی، ترکیه، مصر و اردن است که از مخالفان سوریه حمایت می‌کنند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت دیدار روز شنبه بر روش‌هایی متمرکز خواهد بود که مخالفان را “متحدتر و قابل اعتمادتر” کرده و باعث شود آنها “نمایندگی بیشتری از مردم” را شامل شوند.

این در حالی است که ولادمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، نسبت به مسلح کردن مخالفان توسط کشورهای غربی هشدار داد.

وی که در دیدار با آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان صحبت می‌کرد، گفت نگران است که اگر آقای اسد کناره‌گیری کند، این “خلاء سیاسی”، با “گروه‌های تروریستی” پر شود.

همزمان، سازمان ملل متحد نسبت به افزایش گرما و به خطر افتادن سلامت چهار میلیون کودکی که در جنگ سوریه گرفتار هستند، هشدار داده است.

تا کنون در درگیری‌های سوریه، بیش از ۹۰ هزار نفر کشته شدند و بسیاری نیز کشور را ترک کرده اند.

مطالب مرتبط

ضیا نبوی

اگر قرار است در کشاکشِ این تراژدی هولناک، جبهه‌ای را انتخاب کنیم، بهتر آن است که آن سو، طرفِ زندگی باشد و ازینکه بواسطه یک چنین انتخابی چگونه داوری می‌شویم و مطابقِ گفتارهای زندگی‌ناباورِ موجود، در کدام دسته قرار می‌گیریم، پروایی نداشته باشیم. اگر آری گفتن به شیوه‌ی پوششی که می‌پسندیم ما را از نظر مدافعین وضعیت، در صفِ براندازان تعریف می‌کند، نهراسیم و اگر بواسطه‌ی آری گفتن به غریزه‌ی زیستن یا همدلی با هموطنانمان آسیب‌دیده‌ از جنگ در صف مدافعین نظام قرارمان می‌دهند، پروایی نداشته باشیم.

گزاره ای خطرناک برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان

همه می‌دانیم جنگی که اکنون درگرفته، محصول مشترک «نظم بین الملل نابرابر» و وحشی، از یک طرف و «ساختار غیردموکراتیک و فاسد داخلی» از سوی دیگر است.
«این جنگ ما نیست، جنگ جمهوری اسلامی با اسراییل است». خطر این گزاره برای ایران و‌ همه‌ی ما ایرانیان در شرایط کنونی، بسیار بیشتر از جنگنده های F35 است. این گزاره ایست که اسراییل، خیلی بیشتر از ادوات جنگی اش روی آن حساب باز کرده است و بال رسانه ای اش یعنی شبکه اینترنشنال بسیار عریان در حال القای آن است و بی پروا مردم را به شورش دعوت می کند. متاسفانه بستر چنین گزاره ی خطرناکی را با هزار آه و افسوس، فساد نظام سیاسی ایران مهیا کرده است.

در پی حمله اسرائیل به مناطق غیرنظامی

بنا بر گزارش‌های منتشرشده در رسانه‌های بین‌المللی همچون هدف اصلی حملات، ایجاد اختلال در زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران و ضربه به فرماندهان ارشد نظامی اعلام شد. با این حال، شواهد میدانی و گزارش‌های منابع داخلی ایران از تلفات گسترده میان شهروندان غیرنظامی حکایت دارد.

مطالب پربازدید

مقاله